Logo Minters Mantelzorg
Minters Mantelzorg

Altijd op de hoogte van de activiteiten in de regio...

Nieuws

21-03-2018

Parkeren voor mantelzorgers in Schiedam

De gemeente Schiedam ondersteunt mantelzorgers waar mogelijk. Om deze reden kunnen mantelzorgers opnieuw éénmalig 25 gratis parkeerkraskaarten aanvragen bij Minters Mantelzorg.

Let op: Alleen mantelzorgers die voor iemand zorgen die in Schiedam in het betaald parkeren gebied woont, komen hiervoor in aanmerking. Minters Mantelzorg controleert of aan alle voorwaarden is voldaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via...

20-03-2018

Vrijwilligerspas nu ook voor Schiedamse Mantelzorgers

De gemeente Schiedam waardeert alle inzet, door mantelzorgers gepleegd, enorm en wil graag haar waardering hiervoor uiten. Dit doet de gemeente Schiedam op verschillende manieren. Zo heeft ze een kleine tegemoetkoming voor parkeerkosten in de vorm van parkeerkraskaarten voor mantelzorgers mogelijk gemaakt. Daarnaast heeft de gemeente besloten om de Vrijwilligerspas ook aan mantelzorgers te verstrekken. Met deze pas krijgen mantelzorgers bij zo’n 150 Schiedamse en Vlaardingse ondernemers een leuke korting of een extraatje. De pas wordt mede mogelijk gemaakt door Schiedamse en Vlaardingse ondernemers. Alle actuele informatie over alle deelnemende ondernemers, openingstijden en extra aanbiedingen zijn te vinden op de volgende site...

15-03-2018

Belastingspecial voor mantelzorgers

Ook dit jaar helpt Mezzo mantelzorgers weer zoveel mogelijk uit de aangifte inkomstenbelasting 2017 te halen. Hiervoor hebben ze een digitale belastingspecial ontwikkeld. Via de bijgevoegde link vindt u deze belastingspecial en kunt u hierover meer lezen.

06-03-2018

Themabijeenkomst voor werkende mantelzorgers

Graag vragen wij uw aandacht voor een speciale regionale bijeenkomst voor werkende mantelzorgers die zal gaan plaatsvinden op maandagavond 26 maart. Bent u werkende mantelzorger en heeft u vragen, behoefte aan informatie of wilt u ervaringen kunnen uitwisselen? Dan bent u van harte welkom!

27-02-2018

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de cursus “Assertiviteit voor mantelzorgers”

Meld u nu aan!

27-02-2018

Regelingen en voorzieningen waar mantelzorgers mee te maken kunnen krijgen

Sociaal Raadslieden hebben in bijgevoegd document de regelingen en voorzieningen waar mantelzorgers mee te maken kunnen krijgen voor u op een rijtje gezet.

12-02-2018

Aankondiging themabijeenkomst werkende mantelzorgers

Graag vragen wij uw aandacht voor een speciale regionale bijeenkomst voor werkende mantelzorgers die zal gaan plaatsvinden op maandagavond 26 maart.

05-02-2018

Cursus “Diagnose dementie…en dan?”

Startdatum woensdag 7 maart

Na de diagnose dementie bij uw partner of naaste verandert er veel voor iedereen. In 5 bijeenkomsten krijgt u handvatten aangereikt hoe u om kunt gaan met deze veranderingen. U vindt herkenning en erkenning bij elkaar.

05-02-2018

Cursus “Assertiviteit voor mantelzorgers”

Startdatum maandag 19 maart

Als mantelzorger bent u, naast het uitvoeren van zorgtaken, ook vaak aanspreekpunt voor de zorg of belangenbehartiger voor uw naaste en belast en/of belast met regelzaken. Het is belangrijk om daarin uw grenzen aan te geven om overbelasting te voorkomen, of effectief te communiceren om uw doel te bereiken. Gedurende vier bijeenkomsten gaat u aan de slag met datgene dat voor u belangrijk is op het gebied van assertiviteit, zodat u dit kunt toepassen in uw mantelzorgsituatie.

18-01-2018

Zorgt u voor iemand met Dementie? Kijk op de website van Alzheimer Nederland bij "100 activiteiten voor mensen met dementie"

Veel activiteiten zijn makkelijk aan te passen aan de mogelijkheden van de persoon met dementie. Zorg ervoor dat de activiteiten niet te zwaar, te moeilijk of juist te licht of te makkelijk zijn. Het belangrijkste is dat u er samen met degene met dementie plezier aan beleeft.

16-01-2018

De Bovenkamer organiseert:

Informatie- en praatavonden over vergeetachtigheid en dementie voor volwassen, kinderen en kleinkinderen

09-01-2018

Data van de Mantelzorgcafés van januari staan op de agenda

08-01-2018

2018 het jaar van de Jonge Mantelzorgers

De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam hebben 2018 uitgeroepen tot het Jaar van de Jonge Mantelzorger. Het is aan Annemiek om te zorgen voor meer bekendheid, kennis en bewustzijn rondom dit begrip.

Kinderen of jongeren zullen zichzelf niet snel “mantelzorger” noemen. Het is ook een behoorlijk breed begrip. Of je nu een vader hebt die alcoholist is, of een broertje met autisme, je noemt het allebei mantelzorg. Ik merk dat het ook bij professionals niet altijd bekend is wat mantelzorg allemaal omvat of wat je er mee kan. Door voorlichting te geven hoop ik hier de komende tijd verandering in te brengen.’ Annemiek richt zich op professionals, ouders en de jonge mantelzorgers zelf. Op onze website vind je relevante informatie voor en over jonge mantelzorgers. Naast het geven van voorlichting aan professionals, gaat Annemiek ook gastlessen geven op scholen. Meer weten of vragen over jonge mantelzorgers? Annemiek is op maandag, dinsdag en donderdag bereikbaar op 06 117 466 97 of op jong@mintersmantelzorg.nl Of neem alvast een kijkje op www.mintersmantelzorg.nl (pagina’s jonge mantelzorgers)

03-01-2018

Nog enkele plaatsen beschikbaar....

Voor de cursus "Iemand thuis verzorgen" zijn nog plaatsen beschikbaar. Interesse? De cursus start op 25 januari 2018

03-01-2018

Nog enkele plaatsen beschikbaar....

Voor de cursus "Rouwverwerking na mantelzorg " zijn nog plaatsen beschikbaar. Interesse? De cursus start op 18 januari 2018

30-11-2017

Activiteiten voor mantelzorgers in de maanden december en januari

In Schiedam, Vlaardingen en Maassluis worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor mantelzorgers. Bent u geinteresseerd in wat er de komende maanden op het programma staat?

17-11-2017

Geslaagde Dag van de Mantelzorg

De Dag van de Mantelzorg in Theater De Koningshof in Maassluis was een geslaagd evenement voor ruim 500 mantelzorgers uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Minters Mantelzorg had namens de gemeenten een programma samengesteld dat duidelijk in de smaak viel. Het programma op 8 november bestond uit een lunch, dan wel een diner, een informatiemarkt en een cabaretvoorstelling van Nathalie Baartman. De aanwezigen werden met veel plezier en enthousiasme ontvangen door verschillende studenten van het eerste jaar MBO Hospitality van het Albeda College Maassluis. Zij zorgden er voor dat het de aanwezigen aan niets ontbrak tijdens de lunch en het diner. Zo hadden de mantelzorgers de tijd en ruimte om te ontspannen en met andere mantelzorgers in contact te komen. Om dit jaar nog meer mantelzorgers uit de regio van het aangeboden programma te kunnen laten genieten, was voorzien in zowel een middag- als een avondprogramma.

“Ik hou van u”

Voorafgaand aan de cabaretvoorstelling spraken Franc Bongaerts, bestuurder van Minters, Arnold Keijzer, wethouder van Maassluis, en Patricia van Aaken, wethouder van Schiedam, hun waardering uit voor alles wat mantelzorgers dagelijks doen. Het optreden van Nathalie Baartman zorgde voor een lach op veel gezichten en eindigde met de quote “ik hou van u” om nogmaals de blijk van waardering te benadrukken. Op de informatiemarkt was er de gelegenheid om vragen te stellen en om mantelzorgers bekend te maken met verschillende organisaties, waar zij mee te maken kunnen krijgen. Ook werden er als blijk van waardering complimenten uitgedeeld voor de mantelzorgers door de “Complimentenmeisjes”.

Voor de jonge mantelzorgers stond er voor de Koningshof een jongerenbus met een FIFA hoek, waar zij konden verblijven tijdens de informatiemarkt, met elkaar in contact konden komen en voorlichting konden krijgen. Het jaar 2018 is door de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam uitgeroepen tot het Jaar van de Jonge Mantelzorger. Minters richt zich komend jaar dan ook op het zorgen voor meer bekendheid, kennis en bewustzijn rondom dit fenomeen.

Wilt u meer weten of heeft u vragen over (jonge) mantelzorgers? Neem dan contact op met Minters via telefoon 010-435 1022 of per e-mail info@mintersmantelzorg.nl.

09-11-2017

Mezzo zakboekje over wonen

We blijven steeds langer thuis wonen door wijzigingen in de wet- en regelgeving. Ook als we niet helemaal meer voor onszelf kunnen zorgen. Meer en meer nemen naasten de zorg op zich, het aantal mantelzorgers stijgt. Dit heeft ook geleid tot een toename van mensen die bij elkaar (in) gaan wonen om voor elkaar te zorgen. Meer informatie over dit onderwerp is te vinden op de website van Mezzo. Daarnaast vat Mezzo handvatten voor mantelzorgers over dit thema samen in een boekje.

08-11-2017

Minters publiceert Strategisch plan 2017 – 2020

Vakbekwaam, open en vooruitstrevend. Dat zijn de kernwaarden die Minters de komende jaren centraal stelt in haar denken en doen.

Het versterken van het zelf-organiserend en probleemoplossend vermogen van mensen en hun omgeving staat centraal in de dienstverlening van Minters. De komende jaren staan in het teken van inhoudelijke doorontwikkeling. Daarmee doelen we onder meer op kwalitatieve verdieping, het nemen van onze adviesrol en het versterken van de samenwerking met andere – al dan niet professionele – partijen. Wij verbeteren waar we goed in zijn.

06-11-2017

Autisme Experience on Tour komt naar Vlaardingen

Autisme uitleggen is onbegonnen werk. De Autisme Experience is een plek waar beleving, informatie, educatie en verdieping samenkomen voor iedereen die te maken heeft met, of interesse heeft in autisme. Of je nu zelf autisme hebt, familie bent van iemand met autisme, werkt in de zorg of het onderwijs of gewoon meer wilt weten vanuit je eigen interesse.

28-10-2017

Cursus Diagnose Dementie... en dan?

Binnenkort gaat de cursus "Diagnose Dementie... en dan?" weer van start. Voor deze cursus zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar. Begin 2018 wordt de cursus opnieuw aangeboden. Mocht u meer informatie willen over de cursus of interesse hebben om deel te nemen aan de volgende editie...

16-10-2017

Ons najaarsmagazine is beschikbaar!

De najaarseditie van ons Minters Mantelzorg Magazine is weer beschikbaar. Het magazine staat deze keer geheel in het teken van het thema "Waardering". Als u bij ons geregistreerd staat heeft u het blad inmiddels ontvangen. Leest u het liever digitaal?

Meer weten?

Wij vertellen het u graag

De Mantelzorgconsulenten van Minters Mantelzorg vertellen u alles wat u weten wilt over het ondersteuningsaanbod voor mantelzorgers in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.

Bel of mail ons!

010 - 4351022

info@mintersmantelzorg.nl

Benieuwd naar onze magazines?

Het magazine Minters Mantelzorg verschijnt twee maal per jaar en wordt geschreven voor mantelzorgers én professionals uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.

Minters Mantelzorg
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@mintersmantelzorg.nl

© 2018 Minters Mantelzorg|E-colofon