Logo Minters Mantelzorg
Minters Mantelzorg

Altijd op de hoogte van de activiteiten in de regio...

Nieuws

29 mei 2020

Dementiemonitor mantelzorgers 2020

Beste Mantelzorger

Zorg u voor iemand, of bent u betrokken bij iemand met dementie? Dan willen wij uw aandacht vragen voor de dementiemonitor. Deze is begin maart 2020 gestart, en kan nog steeds ingevuld worden. Meer informatie leest u op de flyer. Aanvullend willen wij u laten weten dat er vanaf begin juni een papieren versie beschikbaar komt.

28 mei 2020

Minters en Wijkteams Vlaardingen vanaf 2 juni weer terug naar werken ‘op normale wijze’

Vlaardingen 27 mei 2020 -

Met de corona-aanpak gaat het heel langzaam de goede kant op. We hebben veelal een manier gevonden om ons dagelijks leven praktisch in te vullen, ook al is dat lang niet altijd makkelijk. De anderhalve meter samenleving doet zijn intrede. Geen grote groepen bezoeken, afstand houden zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken voor niet vitale beroepen, - alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren - worden langzaam maar zeker versoepeld. Ook wij zullen stapsgewijs, met de nodige aanpassingen, de regels gaan versoepelen

Vanaf 29 april geldt: zelfstandig wonende ouderen van 70 jaar en ouder kunnen door één of twee vaste personen met enige regelmaat worden bezocht. Voor Minters betekent dit dat wij, met inachtneming van de hygiëne maatregelen indien noodzakelijk huisbezoeken kunnen afleggen, ook bij oudere cliënten/ mantelzorgers. Ook kan deze groep voor een individueel gesprek ontvangen worden op kantoor van Minters.

26 mei 2020

Richtlijnen voor beschermende materialen en richtlijnen voor mantelzorgers

Wanneer kom je als mantelzorger in aanmerking voor beschermingsmiddelen tegen COVID-19?

Sinds 18 mei kom je als mantelzorger mogelijk in aanmerking voor persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) als je intensieve zorg verleent aan kwetsbare mensen met (symptomen van) COVID-19. De richtlijnen hiervoor hangen samen met de eerder vrijgegeven richtlijnen van het testbeleid voor mantelzorgers.

19 mei 2020

Filmpje van ons voor u

Wij zijn, speciaal voor u, voor de camera gaan staan. Op ludieke wijze laten wij u zien waar we momenteel mee bezig zijn en geven wij u een warme groet. Het resultaat willen wij u niet onthouden. Benieuwd ? Klik dan op onderstaande link:

1 mei 2020

Het Magazine Minters Mantelzorg nummer 11 staat online!

16 maart 2020

Helaas kunnen ook alle activiteiten van Minters Mantelzorg ivm de verspreiding van het coronavirus tot 6 april 2020 niet doorgaan. We hopen op uw begrip hiervoor.

16 maart 2020

Parkinson Café bijeenkomsten in heel Nederland in ieder geval tot en met 6 april afgelast

Op zondag 15 maart zijn er door het kabinet aanvullende maatregelen genomen tegen de verspreiding van het coronavirus. De Parkinson Vereniging volgt het advies van het RIVM op de voet en roept alle Parkinson Cafés in Nederland op om in ieder geval tot en met 6 april 2020 alle geplande Parkinson Café bijeenkomsten te annuleren.

07 november 2019

Mantelzorgers groots onthaald in Vue Bioscoop!

VLAARDINGEN – Op 10 november is het de nationale Dag van de Mantelzorg, maar bij welzijnsorganisatie Minters is er deze week, van zondag 3 november tot en met zaterdag 9 november, nog eens extra aandacht voor mantelzorgers in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De hele week vinden er activiteiten bij diverse organisaties plaats. Zo vierde Minters de lokale Dag van de Mantelzorg vandaag met een feestelijke bijeenkomst en een filmmiddag- of avond in de Vue Bioscoop aan het Veerplein in Vlaardingen.

Minters Mantelzorg
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@mintersmantelzorg.nl

© 2020 Minters Mantelzorg|E-colofon