Logo Minters Mantelzorg
Minters Mantelzorg

Altijd op de hoogte van de activiteiten in de regio...

Nieuws

21 september 2021

REGIOBIJEENKOMST MANTELZORGER GGZ WOENSDAG 13 OKTOBER

Zorgt u voor iemand met een psychische kwetsbaarheid? Dan is de gratis bijeenkomst Mantelzorger GGZ op 13 oktober om 19.30 uur wellicht iets voor u. Tijdens deze bijeenkomst leert u meer over zorgen voor iemand met een psychische kwetsbaarheid, krijgt u antwoord op uw vragen en kunt u ervaringen delen met andere mantelzorgers. Na de bijeenkomst voelt u zich sterker in uw rol als mantelzorger.

16 september 2021

Het Magazine Minters Mantelzorg nummer 14 staat online!

16 september 2021

Week van de ontmoeting Maassluis

Week van de ontmoeting

1 t/m 9 oktober 2021

2 september 2021

Alzheimer Café Maassluis van start op Wereld Alzheimerdag.

Het Alzheimer café Maassluis gaat weer van start! Mensen met dementie en/of, hun naasten, of geïnteresseerden zijn weer van harte welkom en kunnen elkaar ontmoeten in het Alzheimer café Maassluis op dinsdag 21 september a.s. vanaf 19.30uur in Zorgcentrum de Tweemaster.

Het café is feestelijk getint ivm weerzien na lange tijd, precies op Wereld Alzheimerdag. Hans Cieremans is gastspreker. Hij zal u trakteren op kleine verhaaltjes en gedichten die u verwonderen, raken, of laten lachen.

U bent van harte welkom!

Inloop: 19.15 uur.

Locatie: Zorgcentrum de Tweemaster, Vondelpark 2, Maassluis.

31 augustus 2021

Uitnodiging online Psysalon Stemmen horen | 20 september 2021

Stemmen horen

Maandag 20 september 2021 | 18.30 - 19.30 uur | online

Waar doe je goed aan als je dierbare stemmen hoort? Hoe kun je er tegenaan kijken, hoe kun je reageren en wat moet je vooral niet doen? En wat betekent het voor de toekomst?

Ypsilon en Kompassie nodigen je van harte uit voor de online Psysalon op maandag 20 september 2021. Een Psysalon is een ontmoetingsplaats voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, hun partners, familieleden, vrienden, professionals en iedereen die zich betrokken voelt en interesse heeft in het thema.

Stemmen horen komt vaker voor dan we denken. Voor de stemmenhoorder bestaan de stemmen echt maar anderen horen ze niet. Toch is het niet echt ongewoon en kun je er met de juiste hulp mee om leren gaan.

Spreker Yvonne Doornbos van Steunpunt Stemmen Horen Haaglanden wordt geïnterviewd over verschillende aanpakken rond stemmen horen en belicht tijdens deze bijeenkomst het horen van stemmen van verschillende kanten. Yvonne combineert haar ervaring als medewerker in de zorg en als ervaringsdeskundige.

Programma 18.30 uur Start bijeenkomst 18.35 uur Yvonne Doornbos, Steunpunt Stemmen Horen Haaglanden 19.30 uur Afsluiting

Deelname is gratis! Aanmelden kan via de button hieronder. De link om deel te nemen wordt per e-mail toegestuurd.

31 augustus 2021

Agenda september staat erop!

26 augustus 2021

De nieuwsbrief van augustus staat erop

3 augustus 2021

De agenda van augustus staat erop!

16 juli 2021

Het ging altijd over hoe ik beter voor mijn broers kon zorgen

Jonge mantelzorgers worden nauwelijks gezien door de hulpverlening. De zorg van jonge mantelzorgers voor ouders, broers en zusjes hoort er gewoon bij. Zelf krijgen ze weinig hulp en vaak niet eens een: “Hoe gaat het eigenlijk met jou?”. Met grote gevolgen. Renske en Gino van het platform “Vanzelfsprekend!?” vertellen hun verhaal.

14 juli 2021

De nieuwsbrief van juli staat erop

22 juni 2021

De nieuwsbrief van juni staat erop

21 juni 2021

Online themabijeenkomst Depressie, komt vaker voor dan je denkt

Zorgt u voor iemand met depressieve klachten? Dan is de gratis online bijeenkomst Depressie op 13 juli om 19.30 uur wellicht iets voor u. Tijdens deze bijeenkomst leert u meer over zorgen voor iemand met depressieve klachten, krijgt u antwoord op uw vragen en kunt u ervaringen delen met andere mantelzorgers. Na de bijeenkomst voelt u zich sterker in uw rol als mantelzorger.

De organisatie en begeleiding van deze bijeenkomst is in handen van GGZ Delfland, Minters Mantelzorg en Stichting Onder Een Dak. Van iedere organisatie is een medewerker aanwezig. Zo bent u verzekerd van deskundige informatie, een antwoord op uw vragen waar u echt iets mee kunt en professionele begeleiding.

De bijeenkomst wordt georganiseerd voor mantelzorgers in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Alle volwassen mantelzorgers die zorgen voor iemand met depressieve klachten aan deze gratis bijeenkomst deelnemen.

Aanmelden voor de online bijeenkomst kan door te mailen naar info@mintersmantelzorg.nl onder vermelding van regiobijeenkomst 13 juli . Heeft u vragen over deze bijeenkomst? Neemt dan contact op met Linda Verhage, projectleider Minters Mantelzorg

14 juni 2021

Aankondiging cursus mantelzorg voor professionals

SPECIAAL AANBOD VOOR PROFESSIONALS DIE IN HUN WERK TE MAKEN HEBBEN MET VOLWASSEN/JONGE MANTELZORGERS

1 juni 2021

De agenda van juni staat erop!

25 mei 2021

Fiets je met ons mee?

Op donderdag 3 juni is het wereld Fietsdag! Fief doet hier graag aan mee en de redactie heeft drie speciale fietsroutes samengesteld.

We zijn namelijk dol op fietsen. Fietsen is leuk én gezond. Regelmatig delen we al routes en tips op www.fief.nl

25 mei 2021

'Stralen met Krul'

Onze oud collega van Minters is verder gegaan als ZZP-er ‘Stralen met Krul’. Individuele begeleiding voor jeugd met beperking, Mantelzorgondersteuning en Contactclown in de Zorg.

18 mei 2021

Dementie.nl is vernieuwd, de AlzheimerTelefoon heet nu DementieLijn

De website dementie.nl is dè website waar je als Alzheimer Café vrijwilliger mensen met dementie en mantelzorgers naar kunt doorverwijzen. Je vindt hier veel informatie en tips over omgaan met dementie, je kunt er o.a. vragen stellen aan experts en online trainingen volgen.

Dat kon altijd al, maar de manier waarop, is aangepast. Nu vind je nog eerder de informatie die je (later) nodig hebt. Ook is er een nieuw onderdeel: ervaringen delen via Forum en Verhalen.

En er is een speciaal ontwikkeld gedeelte voor mensen met dementie: https://www.dementie.nl/ikhebdementie.

Samenhangend met de vernieuwing van dementie.nl is de daaraan gekoppelde telefoonlijn, de AlzheimerTelefoon, omgedoopt tot DementieLijn. Via het (gratis) nummer 0800 – 5088 blijven vrijwilligers zeven dagen per week een luisterend oor en advies bieden bij omgaan met dementie.

18 mei 2021

Week van de Jonge Mantelzorger

De week van De Jonge Mantelzorger (JMZ) staat weer voor de deur. In de week van 1-7 juni zijn er verschillende activiteiten landelijk en online.

Ook wij hebben in Schiedam en Vlaardingen activiteiten gepland speciaal voor de jonge mantelzorger. Want hoewel ze dit met liefde doen voor hun familie of vrienden is het altijd fijn om gezien te worden.

Het thema van dit jaar is dan ook: NIET TE MISSEN.

7 mei 2021

Minters Mantelzorg behaald Kwaliteitslabel!

Met enige gepaste trots laten wij u weten dat wij deze maand het kwaliteitslabel voor sterk sociaal werk hebben behaald. We hebben vooral laten zien op welke wijze wij te werk gaan en waarom we dit zo doen. Het is altijd fijn als dit wordt beloond met een mooie erkenning.

3 mei 2021

Online themabijeenkomst autisme en LVB

Zorgt u voor iemand met autisme en / of een licht verstandelijke beperking (LVB)? Dan is de gratis online bijeenkomst Autisme en LVB op 25 mei om 19.00 uur wellicht iets voor u. Tijdens deze bijeenkomst leert u meer over zorgen voor iemand met autisme en/of LVB, krijgt u antwoord op uw vragen en kunt u ervaringen delen met andere mantelzorgers. Na de bijeenkomst voelt u zich sterker in uw rol als mantelzorger.

De organisatie en begeleiding van deze bijeenkomst is in handen van GGZ Delfland, Minters Mantelzorg en Stichting Onder Een Dak. Van iedere organisatie is een medewerker aanwezig. Zo bent u verzekerd van deskundige informatie, een antwoord op uw vragen waar u echt iets mee kunt en professionele begeleiding.

De bijeenkomst wordt georganiseerd voor mantelzorgers in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Alle volwassen mantelzorgers die zorgen voor iemand met autisme en / of LVB kunnen aan deze gratis bijeenkomst deelnemen. Het maakt niet uit of u al eerder bij een mantelzorgbijeenkomst bent geweest of dat dit uw eerste deelname gaat worden.

Aanmelden voor de online bijeenkomst kan door te mailen naar info@mintersmantelzorg.nl onder vermelding van Autisme/LVB. Heeft u vragen over deze bijeenkomst? Neemt dan contact op met Linda Verhage van Minters Mantelzorg 010-4351022 of via bovenstaand emailadres.

Bijgevoegd: Flyer themabijeenkomst autisme en LVB

29 april 2021

Uitnodiging online familieavond 'ADHD en naasten' | 20 mei 2021

ADHD en naasten

Een naaste met ADHD betekent ‘never a dull moment’. Het gaat vaak anders dan gedacht. Wat is ADHD en hoe kun je hiermee omgaan als naaste?

Kompassie nodigt u van harte uit voor de familieavond 'ADHD en naasten'

Donderdag 20 mei 2021 | 18.30 - 19.30 uur | online via Teams

Leven met ADHD kan lastig zijn en gevolgen hebben in de relatie met naasten, wat ook zijn weerslag heeft op de communicatie. Iemand met ADHD is soms overgevoelig voor kritiek, komt te laat of belooft iets maar komt het niet na. Mensen met ADHD hebben echter ook veel positieve eigenschappen, zoals creatief, spontaan, empathisch, enthousiast, vindingrijk en een groot probleemoplossend vermogen.

Sprekers

• John, een van onze ervaringsdeskundige familiecoaches vertelt over zijn eigen ervaring met ADHD én als naaste.

• Marian van Geest, sociaal-psychiatrisch verpleegkundige bij PsyQ, vertelt meer over ADHD is en wat je kunt doen als naaste.

Programma

18.30 uur Start bijeenkomst

18.35 uur John Koeman, ervaringsdeskundige aan het woord Marian van Geest, PsyQ ADHD bij volwassenen

19.30 uur Afsluiting

Deelname is gratis! Aanmelden kan tot donderdag 20 mei 12.00 uur.

14 april 2021

De nieuwsbrief van april staat erop.

9 april 2021

Vaccinatie en mantelzorg

We krijgen af en toe vragen over het vaccineren van mantelzorgers. Informatie op de website van MantelzorgNL geeft meer uitleg hierover, u kunt daarover lezen op

9 april 2021

Mooie tip voor een alternatief Alzheimer Café op maandag 12 April.

2 april 2021

Het Magazine Minters Mantelzorg nummer 13 staat online!

2 april 2021

De agenda van april staat erop!

16 maart 2021

De eerste nieuwsbrief van Alzheimer afdeling Nieuwe Waterweg Noord.

16 maart 2021

Nieuwsbrief Odensehuis De Bovenkamer

5 maart 2021

Regio bijeenkomst online Autisme en Licht Verstandelijke Beperking

Minters Mantelzorg organiseert een online- bijeenkomst met als centraal thema: Autisme en LVB (licht verstandelijke beperking) Wij vernemen vanuit onze praktijk dat er veel uitdagingen liggen als het gaat om zorgen voor/betrokken zijn bij iemand met deze beperking(en). Zoals het staan voor ingewikkelde keuzes, of het grenzen stellen voor uzelf of voor diegene voor wie u zorgt.

Tijdens deze bijeenkomst zal Ayan Boxhoorn aanwezig zijn, beleidsmedewerker en trainer volwassenen GGZ Delfland. Graag willen wij u ontmoeten, verbinding maken, informatie geven, uw vragen vernemen, en tips meegeven.

U bent dan ook van harte uitgenodigd om deel te nemen op dinsdag 23 maart om 19.30uur online. In bijgaande flyer leest u meer informatie, en de wijze van aanmelding.

Wij hopen u dan te ontmoeten!

Patricia van Lingen (StOED), Ayan Boxhoorn (GGZ Delfland) en Linda Verhage (Minters Mantelzorg)

2 maart 2021

De agenda van maart staat erop!

19 februari 2021

MantelzorgBalans-tool

Voor mantelzorgers die zorgen voor iemand in de palliatieve fase, iemand die niet meer beter zal worden.

De MantelzorgBalans-tool helpt mantelzorgers die zorgen voor iemand die niet meer beter wordt aan balans in hun leven. Wil je in jouw regio ook mantelzorgers inspireren om gebruik te maken van MantelzorgBalans? Dat kan! In deze toolkit vind je materialen die je op weg helpen.

5 februari 2021

Interview met Lianne van der Mark en Schie online

Minters: 'Er wordt deze tijd veel van de duizenden Schiedamse mantelzorgers gevraagd'

Er zijn in Schiedam heel veel mensen die zorgen voor een naaste, we noemen dit mantelzorgers. Met de lockdown en de avondklok wordt het allemaal niet makkelijker voor mantelzorgers. We spreken daarover met Minters Mantelzorg, een van oorsprong Vlaardingse zorgorganisatie die tegenwoordig ook in Schiedam werkzaam is.

5 februari 2021

Internationale Vrouwendag 2021 - Theater Koningshof

Op zondag 7 maart a.s. vieren wij tussen 15.00 en 16.00 uur Internationale Vrouwendag 2021 via een livestream evenement vanuit Theater Koningshof, met o.a. muziek, lokaal talent, stoelyoga en verhalen van diverse vrouwen. Natuurlijk hopen wij van harte dat je bij dit digitale evenement aanwezig bent. Binnenkort kun je via de website van Theater Koningshof je gratis aanmelden voor deze livestream. Houd hiervoor de website van Theater Koningshof in de gaten!

Daarnaast hopen wij dat vrouwen in en om Maassluis het leuk vinden om onderdeel te zijn van dit evenement. Hoe kun je meedoen? Het thema van deze dag is KEN JE MIJ? Maak voor dit livestream evenement een persoonlijk filmpje waarin je een “guilty pleasure” deelt. In de bijlage vind je het voorbeeld van Donna Risa. Donna presenteert het evenement op 7 maart. De filmpjes zullen tijdens het evenement worden getoond.

Instructie voor het opnemen van het filmpje: 1. Maak een filmpje van maximaal 30 seconde waarin je een “guilty pleasure” deelt. 2. Houd je telefoon/camera HORIZONTAAL vast. 3. Begin je filmpje door te zeggen: - Ken je mij? Ik ben (naam). - Mijn guilty pleasure is (vervolgens deel je een grappige, leuke, lieve, gekke guilty pleasure). 4. Stuur het filmpje uiterlijk 21 februari a.s. naar marielle@theaterkoningshof.nl óf via whatsapp naar Donna Risa op het nummer 06-13289674.

Houd er rekening mee dat als je een filmpje instuurt, je automatisch toestemming geeft voor het gebruik van het filmpje tijdens het livestream evenement. Veel plezier en wij hopen van harte dat je meedoet! Mocht je nog vragen hebben, dan kun je mailen naar marielle@theaterkoningshof.nl.

29 januari 2021

Persbericht Saar aan Huis Nieuwe Waterweg

Saar aan Huis heeft goed nieuws, er zijn diverse verzekeringsmaatschappijen die eindelijk wat willen betekenen voor de mantelzorger en zorgvrager. En de Nieuwsbrief van januari 2021

29 januari 2021

Gratis Webinars, georganiseerd door het Longfonds

Het Longfonds is gestart met het organiseren van Webinars. Een Webinar is een online presentatie of workshop van nooit langer dan een uur. Het doel is om deelnemers te informeren en te inspireren over een bepaald onderwerp. Iedereen met een computer, tablet of smartphone kan deelnemen aan dit Webinar, gewoon vanuit de eigen woonkamer. Onderstaand tref je de links aan om deze 3 zomer Webinars terug te kijken. Zeer waarschijnlijk gaat Longfonds binnenkort nog een Webinar organiseren. Meer informatie hierover vindt u via: onderstaande link en dan onder het kopje ‘kalender'.

29 januari 2021

13 t/m 19 februari: Week van de Euthanasie. Thema: Euthanasie bij dementie

Graag wil ik u attenderen op de Week van de Euthanasie die de NVVE organiseert van 13 tot en met 19 februari. Dit jaar is er tijdens de Week van de Euthanasie speciale aandacht voor euthanasie bij dementie. Dagelijks geeft de NVVE vanaf 15 februari meerdere gratis digitale lezingen waarin dieper wordt ingegaan op de mogelijkheden die de euthanasiewet biedt voor euthanasie bij dementie.

Op zondag 14 februari gaat via een livestream de documentaire Dokter Kees. Zoekend naar de wil van Willy in première, over de dilemma’s van euthanasie bij gevorderde dementie. De documentaire van Jesse van Venrooij volgt specialist ouderengeneeskunde Kees van Gelder. Hij begeleidt Willy die met dementie in het verpleeghuis is opgenomen. In het aansluitende nagesprek met dokter Kees, filmmaker Jesse en de naaste familie van Willy worden de dillema’s van euthanasie bij dementie besproken en kunnen bezoekers online meepraten en vragen stellen.

Meer informatie over de Week van de Euthanasie, het aanmelden voor lezingen en de film klikt dan op onderstaande link

21 januari 2021

Uitnodiging Digitale Koffietafel Rijnmond, Longpunt Rijmond

Beste Longpunt bezoeker en belangstellende,

Helaas kunnen we vanwege het corona virus ook nu nog geen Longpunten en andere activiteiten organiseren. Om toch contact met elkaar te kunnen houden, heeft het Longfonds gezocht naar een manier om elkaar op afstand te ontmoeten. En die is er nu: de ‘Digitale Koffietafel’. Met de ‘Digitale Koffietafel’ kun je via internet met elkaar in gesprek gaan, vragen stellen aan een zorgverlener of alleen maar meeluisteren. Gewoon vanuit huis met een computer, laptop, smartphone of tablet. Een internetaansluiting, een camera en geluid, is alles wat nodig is om mee te kunnen doen!

De eerste “digitale koffietafel Rijnmond’ staat gepland op woensdag 17 februari van 16.00. tot 17.00 uur. Miriam Hoogendijk (longconsulent Franciscus Gasthuis & Vlietland) en Petra Spreeuw (praktijkondersteuner bij huisartsenpraktijk het Kruispunt en fysiotherapeut bij Westdijk) zijn deze middag online aanwezig om jouw vragen te beantwoorden.

Wil je erbij zijn? Meld je aan via: rijnmond@regio.longfonds.nl onder vermelding van je naam en telefoonnummer (zodat we zo nodig telefonisch contact met je kunnen opnemen voor technische ondersteuning) Heb je nu al een vraag voor de zorgverleners? Vermeld het dan in de aanmelding, zodat deze vraag zeker aan de orde zal komen.

Na aanmelding per mail ontvang je een paar dagen voor 17 februari een bevestiging met daarin een aparte link om deel te nemen. Uiteraard wordt ook een stap voor-stap-instructie meegestuurd hoe dat allemaal werkt. Heb je toch nog vragen, dan zijn we per telefoon bereikbaar om je te helpen met de techniek. Vragen? Stel ze via e-mail: rijnmond@regio.longfonds.nl

Hartelijke groet, namens de werkgroep Digitale Koffietafel Rijnmond

19 januari 2021

Nieuwsbrief januari 2021

Beste mantelzorger,

In deze nieuwsbrief informeren we u over actuele thema's, die spelen op het gebied van mantelzorg.

19 januari 2021

Online koffiemoment StadsVrienden Stadsgehoorzaal

Op zaterdag 30 januari stond een koffiemoment gepland met de StadsVrienden, ons project tegen eenzaamheid, waarbij theaterliefhebbers die liever niet alleen naar een voorstelling gaan elkaar en het theaterprogramma in ontspannen setting kunnen leren kennen. Omdat fysiek bijeenkomen op dit moment niet mogelijk is gaan we de bijeenkomst online plaats laten vinden. Hiervan wilden wij u graag op de hoogte stellen. Wellicht bent of kent u iemand die het interessant vindt bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn?

De bijeenkomst vindt zaterdag 30 januari om 13:00 uur plaats via Zoom. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via onze website (directe link: www.stadsgehoorzaal.nl/stadsvrienden-zoom). Zij ontvangen dan de dag voor de bijeenkomst een Zoom link en wat verdere uitleg, per mail. Op de dag zelf zullen we de link voor de spontane binnen loper ook op onze website plaatsen.

Aanmelden is volledig gratis én vrijblijvend en kan via onze website www.stadsgehoorzaal.nl, per mail (info@stadsgehoorzaal.nl) of telefonisch via 010 434 05 00 (maandag t/m vrijdag, tussen 9:00 en 17:30 uur). Gewoon een keertje proberen kan geen kwaad toch?

15 januari 2021

Link voor mooie interviews Alzheimer Cafe's

Wegvallen Alzheimer Cafe’s. Helaas is het door COVID niet veilig om een Alzheimer Cafe te organiseren waar we elkaar fysiek kunnen ontmoeten. Daarom heeft de Alzheimer Nederland een verzameling gemaakt van een aantal mooie interviews met deskundigen over verschillende thema’s die te maken hebben met dementie. Als u bijgaande link aanklikt komt u daar vanzelf en kunt u een keuze maken om een interview te bekijken. Gewoon, om een beetje bij te blijven of voor wat inspiratie…

5 januari 2021

Agenda van januari/februari staat erop

5 januari 2021

Online cursus speciaal voor mantelzorgers

Vindt u het leuk, zinnig of een goed voornemen om eens wat meer te leren over assertiviteit? En ervaart u hierin wel eens knelpunten/verbeterpunten? Dan nodigen wij u van harte uit om zich aan te melden voor deze cursus.

De cursus bestaat uit verschillende onderdelen: Thuis in uw eigen tijd aan de slag met wat theorie en huiswerkopdrachten, en online aansluiten bij de lessen via het programma Teams. De online lessen zijn iedere keer (5x) op de woensdagmiddag van 14.00uur-15.00uur en worden verzorgd door Lianne van der Mark en Karin Barg.

In de bijgaande flyer kunt u onder andere lezen wanneer de cursus zal plaatsvinden en op welke wijze u zich kunt aanmelden. Wij nemen na aanmelding contact met u op.

Mocht u de cursus in de avonduren willen volgen, wilt u ons dit dan laten weten? Bij voldoende aanmeldingen kunnen wij deze nogmaals (op een ander tijdstip) aanbieden.

Minters Mantelzorg
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@mintersmantelzorg.nl

© 2021 Minters Mantelzorg|E-colofon