Logo Minters Mantelzorg
Minters Mantelzorg

Altijd op de hoogte van de activiteiten in de regio...

Nieuws

19 februari 2021

MantelzorgBalans-tool

De MantelzorgBalans-tool helpt mantelzorgers die zorgen voor iemand die niet meer beter wordt aan balans in hun leven. Wil je in jouw regio ook mantelzorgers inspireren om gebruik te maken van MantelzorgBalans? Dat kan! In deze toolkit vind je materialen die je op weg helpen.

5 februari 2021

Interview met Lianne van der Mark en Schie online

Minters: 'Er wordt deze tijd veel van de duizenden Schiedamse mantelzorgers gevraagd'

Er zijn in Schiedam heel veel mensen die zorgen voor een naaste, we noemen dit mantelzorgers. Met de lockdown en de avondklok wordt het allemaal niet makkelijker voor mantelzorgers. We spreken daarover met Minters Mantelzorg, een van oorsprong Vlaardingse zorgorganisatie die tegenwoordig ook in Schiedam werkzaam is.

5 februari 2021

Internationale Vrouwendag 2021 - Theater Koningshof

Op zondag 7 maart a.s. vieren wij tussen 15.00 en 16.00 uur Internationale Vrouwendag 2021 via een livestream evenement vanuit Theater Koningshof, met o.a. muziek, lokaal talent, stoelyoga en verhalen van diverse vrouwen. Natuurlijk hopen wij van harte dat je bij dit digitale evenement aanwezig bent. Binnenkort kun je via de website van Theater Koningshof je gratis aanmelden voor deze livestream. Houd hiervoor de website van Theater Koningshof in de gaten!

Daarnaast hopen wij dat vrouwen in en om Maassluis het leuk vinden om onderdeel te zijn van dit evenement. Hoe kun je meedoen? Het thema van deze dag is KEN JE MIJ? Maak voor dit livestream evenement een persoonlijk filmpje waarin je een “guilty pleasure” deelt. In de bijlage vind je het voorbeeld van Donna Risa. Donna presenteert het evenement op 7 maart. De filmpjes zullen tijdens het evenement worden getoond.

Instructie voor het opnemen van het filmpje: 1. Maak een filmpje van maximaal 30 seconde waarin je een “guilty pleasure” deelt. 2. Houd je telefoon/camera HORIZONTAAL vast. 3. Begin je filmpje door te zeggen: - Ken je mij? Ik ben (naam). - Mijn guilty pleasure is (vervolgens deel je een grappige, leuke, lieve, gekke guilty pleasure). 4. Stuur het filmpje uiterlijk 21 februari a.s. naar marielle@theaterkoningshof.nl óf via whatsapp naar Donna Risa op het nummer 06-13289674.

Houd er rekening mee dat als je een filmpje instuurt, je automatisch toestemming geeft voor het gebruik van het filmpje tijdens het livestream evenement. Veel plezier en wij hopen van harte dat je meedoet! Mocht je nog vragen hebben, dan kun je mailen naar marielle@theaterkoningshof.nl.

29 januari 2021

Persbericht Saar aan Huis Nieuwe Waterweg

Saar aan Huis heeft goed nieuws, er zijn diverse verzekeringsmaatschappijen die eindelijk wat willen betekenen voor de mantelzorger en zorgvrager. En de Nieuwsbrief van januari 2021

29 januari 2021

Gratis Webinars, georganiseerd door het Longfonds

Het Longfonds is gestart met het organiseren van Webinars. Een Webinar is een online presentatie of workshop van nooit langer dan een uur. Het doel is om deelnemers te informeren en te inspireren over een bepaald onderwerp. Iedereen met een computer, tablet of smartphone kan deelnemen aan dit Webinar, gewoon vanuit de eigen woonkamer. Onderstaand tref je de links aan om deze 3 zomer Webinars terug te kijken. Zeer waarschijnlijk gaat Longfonds binnenkort nog een Webinar organiseren. Meer informatie hierover vindt u via: onderstaande link en dan onder het kopje ‘kalender'.

29 januari 2021

13 t/m 19 februari: Week van de Euthanasie. Thema: Euthanasie bij dementie

Graag wil ik u attenderen op de Week van de Euthanasie die de NVVE organiseert van 13 tot en met 19 februari. Dit jaar is er tijdens de Week van de Euthanasie speciale aandacht voor euthanasie bij dementie. Dagelijks geeft de NVVE vanaf 15 februari meerdere gratis digitale lezingen waarin dieper wordt ingegaan op de mogelijkheden die de euthanasiewet biedt voor euthanasie bij dementie.

Op zondag 14 februari gaat via een livestream de documentaire Dokter Kees. Zoekend naar de wil van Willy in première, over de dilemma’s van euthanasie bij gevorderde dementie. De documentaire van Jesse van Venrooij volgt specialist ouderengeneeskunde Kees van Gelder. Hij begeleidt Willy die met dementie in het verpleeghuis is opgenomen. In het aansluitende nagesprek met dokter Kees, filmmaker Jesse en de naaste familie van Willy worden de dillema’s van euthanasie bij dementie besproken en kunnen bezoekers online meepraten en vragen stellen.

Meer informatie over de Week van de Euthanasie, het aanmelden voor lezingen en de film klikt dan op onderstaande link

21 januari 2021

Uitnodiging Digitale Koffietafel Rijnmond, Longpunt Rijmond

Beste Longpunt bezoeker en belangstellende,

Helaas kunnen we vanwege het corona virus ook nu nog geen Longpunten en andere activiteiten organiseren. Om toch contact met elkaar te kunnen houden, heeft het Longfonds gezocht naar een manier om elkaar op afstand te ontmoeten. En die is er nu: de ‘Digitale Koffietafel’. Met de ‘Digitale Koffietafel’ kun je via internet met elkaar in gesprek gaan, vragen stellen aan een zorgverlener of alleen maar meeluisteren. Gewoon vanuit huis met een computer, laptop, smartphone of tablet. Een internetaansluiting, een camera en geluid, is alles wat nodig is om mee te kunnen doen!

De eerste “digitale koffietafel Rijnmond’ staat gepland op woensdag 17 februari van 16.00. tot 17.00 uur. Miriam Hoogendijk (longconsulent Franciscus Gasthuis & Vlietland) en Petra Spreeuw (praktijkondersteuner bij huisartsenpraktijk het Kruispunt en fysiotherapeut bij Westdijk) zijn deze middag online aanwezig om jouw vragen te beantwoorden.

Wil je erbij zijn? Meld je aan via: rijnmond@regio.longfonds.nl onder vermelding van je naam en telefoonnummer (zodat we zo nodig telefonisch contact met je kunnen opnemen voor technische ondersteuning) Heb je nu al een vraag voor de zorgverleners? Vermeld het dan in de aanmelding, zodat deze vraag zeker aan de orde zal komen.

Na aanmelding per mail ontvang je een paar dagen voor 17 februari een bevestiging met daarin een aparte link om deel te nemen. Uiteraard wordt ook een stap voor-stap-instructie meegestuurd hoe dat allemaal werkt. Heb je toch nog vragen, dan zijn we per telefoon bereikbaar om je te helpen met de techniek. Vragen? Stel ze via e-mail: rijnmond@regio.longfonds.nl

Hartelijke groet, namens de werkgroep Digitale Koffietafel Rijnmond

19 januari 2021

Nieuwsbrief januari 2021

Beste mantelzorger,

In deze nieuwsbrief informeren we u over actuele thema's, die spelen op het gebied van mantelzorg.

19 januari 2021

Online koffiemoment StadsVrienden Stadsgehoorzaal

Op zaterdag 30 januari stond een koffiemoment gepland met de StadsVrienden, ons project tegen eenzaamheid, waarbij theaterliefhebbers die liever niet alleen naar een voorstelling gaan elkaar en het theaterprogramma in ontspannen setting kunnen leren kennen. Omdat fysiek bijeenkomen op dit moment niet mogelijk is gaan we de bijeenkomst online plaats laten vinden. Hiervan wilden wij u graag op de hoogte stellen. Wellicht bent of kent u iemand die het interessant vindt bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn?

De bijeenkomst vindt zaterdag 30 januari om 13:00 uur plaats via Zoom. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via onze website (directe link: www.stadsgehoorzaal.nl/stadsvrienden-zoom). Zij ontvangen dan de dag voor de bijeenkomst een Zoom link en wat verdere uitleg, per mail. Op de dag zelf zullen we de link voor de spontane binnen loper ook op onze website plaatsen.

Aanmelden is volledig gratis én vrijblijvend en kan via onze website www.stadsgehoorzaal.nl, per mail (info@stadsgehoorzaal.nl) of telefonisch via 010 434 05 00 (maandag t/m vrijdag, tussen 9:00 en 17:30 uur). Gewoon een keertje proberen kan geen kwaad toch?

15 januari 2021

Link voor mooie interviews Alzheimer Cafe's

Wegvallen Alzheimer Cafe’s. Helaas is het door COVID niet veilig om een Alzheimer Cafe te organiseren waar we elkaar fysiek kunnen ontmoeten. Daarom heeft de Alzheimer Nederland een verzameling gemaakt van een aantal mooie interviews met deskundigen over verschillende thema’s die te maken hebben met dementie. Als u bijgaande link aanklikt komt u daar vanzelf en kunt u een keuze maken om een interview te bekijken. Gewoon, om een beetje bij te blijven of voor wat inspiratie…

8 januari 2021

Bent u mantelzorger? Zorgt u voor een partner, kind, ouder, vriend of goede buur? Dan bent u van harte welkom in het online Mantelzorg Café, een activiteit van Minters Mantelzorg.

Het Mantelzorg Café is een plek waar mantelzorgers elkaar digitaal kunnen ontmoeten. In dit digitale café zal Sandra Mauwer, coördinator van de VPTZ als gastspreker aanwezig zijn. Het thema zal zijn: Maak het bespreekbaar! Zij inspireert u om eens na te denken of stappen te zetten in het bespreekbaar maken zaken die voor u, of uw zorgvrager belangrijk zijn rondom ernstig ziek-zijn en/of overlijden. In deze coronaperiode is dit voor niemand meer een ver-van-je-bed onderwerp. Ook geeft zij uitleg over wat palliatieve zorg nu eigenlijk is, en welke organisaties daarin van betekenis zijn. Komt u ook informatie of inspiratie opdoen over dit belangrijke thema? Meld u dan aan voor het café in uw gemeente via info@mintersmantelzorg.nl U krijgt dan een link toegestuurd om te kunnen deelnemen via het programma teams.

Mantelzorg Cafe Maassluis: Donderdag 4 februari van 14.00-15.00uur online Aanmelden voor 26 januari

Mantelzorg Cafe Vlaardingen: Dinsdag 9 februari van 10.00-11.00uur online Aanmelden voor 2 februari

Mantelzorg Cafe Schiedam : Dinsdag 23 februari van 10.00-11.00uur online Aanmelden voor 16 februari

5 januari 2021

Agenda van januari/februari staat erop

5 januari 2021

Online cursus speciaal voor mantelzorgers

Vindt u het leuk, zinnig of een goed voornemen om eens wat meer te leren over assertiviteit? En ervaart u hierin wel eens knelpunten/verbeterpunten? Dan nodigen wij u van harte uit om zich aan te melden voor deze cursus.

De cursus bestaat uit verschillende onderdelen: Thuis in uw eigen tijd aan de slag met wat theorie en huiswerkopdrachten, en online aansluiten bij de lessen via het programma Teams. De online lessen zijn iedere keer (5x) op de woensdagmiddag van 14.00uur-15.00uur en worden verzorgd door Lianne van der Mark en Karin Barg.

In de bijgaande flyer kunt u onder andere lezen wanneer de cursus zal plaatsvinden en op welke wijze u zich kunt aanmelden. Wij nemen na aanmelding contact met u op.

Mocht u de cursus in de avonduren willen volgen, wilt u ons dit dan laten weten? Bij voldoende aanmeldingen kunnen wij deze nogmaals (op een ander tijdstip) aanbieden.

22 december 2020

De Stadsdichter Jaap van Oosterum

Afgelopen maand, 24 november, hebben wij een online bijeenkomst gehad met mantelzorgers van psychisch kwetsbare. voor de volgende online bijeenkomst.

We hebben het gehad over waar er behoefte aan is, we hebben elkaar de ruimte geboden om elkaar te leren kennen en gekeken naar mogelijke thema’s die besproken en aangeboden kunnen worden aan deze doelgroep.

Dit was een vruchtbare bijeenkomst waarbij de Stadsdichter van Maassluis ook was aangesloten om ons bij te staan met een van zijn gedichten.

Aan de hand van deze avond heeft de Stadsdichter Jaap van Oosterum nog een gedicht gemaakt die ik graag met jullie wil delen.

Bedankt en houd de agenda van 2021 in de gaten.

Linda Verhage

18 december 2020

Winkels in Vlaardingen die openblijven tijdens de lockdown

Afgelopen maandag kondigde premier Mark Rutte een strenge lockdown aan. Hieronder valt ook de sluiting van alle niet-essentiële winkels in Vlaardingen. Onder andere bouwmarkten, tuincentra en warenhuizen moeten tot 19 januari de deuren sluiten. Supers, apotheken, bakkers, slagers, apotheken, drogisterijen en andere winkels voor onze eerste levensbehoeften mogen wel open blijven. Wij merken dat er veel verwarring is over deze maatregelen. Welke winkels zijn nu open en gesloten in Vlaardingen? Wij hebben een duidelijk overzicht gemaakt van welke winkels nu wel en niet open zijn tijdens deze lockdown periode, welke services gewoon door blijven gaan en wat er mogelijk is rondom online bestellen en afhalen.

27 november 2020

Nieuwsbrief Minters Mantelzorg

Beste mantelzorger,

In deze nieuwsbrief blikken we terug op de Dag van de Mantelzorg en informeren we u over actuele thema's, die spelen op het gebied van mantelzorg.

17 november 2020

Dag van de Mantelzorg 2020

Dinsdag 10 november hebben 600 mantelzorgers gebruik gemaakt van de live-stream vanuit Theater Koningshof. Zij hebben thuis gekeken naar een mooie en gezellige voorstelling. Soms alleen, maar vaak samen met familie of hun zorgvrager. Langzaam horen en zien wij de eerste reacties. Mensen hebben genoten van dit avondje uit met de nodige snacks en drankjes erbij, gewoon vanuit hun luie stoel of samen onder een dekentje. De voorstelling is opgenomen en komt beschikbaar voor iedereen die deze nog wil zien.

Deze week gloeien we als team nog even na. De missie was haarscherp; waardering en erkenning voor mantelzorgers is (juist dit jaar) zo belangrijk en heeft impact. De uitvoering is een uitdaging geweest. Het heeft creativiteit, geduld, samenwerking, lef en aanpassingsvermogen gevraagd. Maar vooral denken in mogelijkheden, en het met elkaar (zowel binnen als buiten Minters) willen gaan voor iets dat zo belangrijk is. De energie die dan vrij komt geeft je vleugels en wensen wij alle collega’s toe!

16 november 2020

Uitnodiging bijeenkomst 24 november Maassluis

Graag willen we u, mantelzorger voor iemand die psychisch kwetsbaar is, uitnodigen om deel te nemen aan een groepsbijeenkomst waarbij we aandacht hebben voor uw situatie en mogelijk uw vragen. We zijn ons aan het oriënteren welke thema’s er leven binnen uw groep. De bedoeling is dat u uw ervaringen kunt delen en dat u met eventuele handvaten verder kan.

Deze bijeenkomst gaan we digitaal doen op:

dinsdag 24 november van 19.00- 20.30 uur.

U kunt zich aanmelden via info@mintersmantelzorg.nl onder vermelding van 24 november, dan krijgt u een link om deel te kunnen nemen aan de bijeenkomst.

6 november 2020

CDA Vlaardingen zoekt mantelzorgers

VLAARDINGEN - 2020 is een vreemd jaar voor ons allemaal: de coronacrisis houdt ons land nog steeds in zijn greep. Waar zoveel dingen veranderen, verandert er één ding niet: De tomeloze inzet van onze mantelzorgers. Van 9 tot 14 november is het de week van de Mantelzorg, met op 10 november de dag van de Mantelzorg. Rond deze dag organiseert het CDA Vlaardingen normaal gesproken een geheel verzorgd diner om een aantal mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Lydia van Meel, bestuurslid van het CDA Vlaardingen: ,,Helaas is dat dit jaar niet mogelijk, maar wij willen wel graag iets doen voor hen omdat mantelzorgers onze waardering en ondersteuning verdienen.''

Tot en met 13 november kunt u via onderstaand emailadres iemand aanmelden voor een leuke attentie. Vermeld hierbij de naam en het adres en een motivatie waarom u diegene opgeeft. Onder alle inzendingen zal het CDA 10 waardebonnen verloten voor een tweepersoons High Tea bij Veerplein 18. Deze bonnen zijn in te wisselen voor een High Tea in hun winkel, of om de High Tea af te halen. U kunt iemand opgeven via: cda.vlaardingen@gmail.com o.v.v. Dag van de mantelzorg. De gelukkigen krijgen persoonlijk bericht.

3 november 2020

Verhalenbundel

Blaren op de hiel.

Het gaat over schrijnende relaties tussen broers en zussen bij de zorg voor hun ouder(s)

20 oktober 2020

De themawandeling: Liefdevol grenzen aangeven

De wandeling gaat wel of niet door afhankelijk van de dan geldende Coronaregels.

Beter liefdevol grenzen aangeven dan grenzeloze liefde te geven”. In deze wandeling komt u als mantelzorger meer te weten over uw persoonlijke grenzen en leert u deze op een liefdevolle manier aan te geven. We gaan wandelen in een mooie omgeving. De natuur brengt lichaam en geest tot rust en zorgt ervoor dat u vertraagt. Er ontstaat ruimte voor nieuwe inzichten en gevoelens. Het is een aangename middag waarbij wandelen, stiltemomenten en coaching elkaar afwisselen. Na twee uur voelt u zich opgeladen en energieker.

Datum: 26 november Tijd: 13:00 – 15:00 Locatie: voor de ingang van Adventure bij de picknicktafels aan het begin van het klauterwoud (parkeren langs Watersportweg 21). Incl. thee en iets lekkers.

De coronaregels worden nageleefd!

U kunt zich opgeven via info@mintersmantelzorg.nl of via telefoonnr. 010-4351022, afdeling Mantelzorg onder vermelding van uw emailadres en telefoonnr..

Inschrijven kan tot 12 november. Er zijn een beperkt aantal plekken. Na inschrijving ontvangt u een bevestiging.

20 oktober 2020

Week van de jonge mantelzorger.

Tijdens het Webinar “Ik voel mij zo alleen” sprak Susan de Vries van Movisie over het thema ‘Jongeren en eenzaamheid’. Jonge mensen, ook kinderen en jongeren, voelen zich vaker eenzaam dan je misschien denkt. Bij jonge mantelzorgers komt eenzaamheid vaker voor dan gemiddeld. Terugblikkend op het Webinar bleek het vooral een herkenbaar thema. Voor de één uiteraard meer dan voor de ander, maar dat het wel degelijk speelt, is een feit. Er bestaan echter (nog) geen onderzoeksresultaten specifiek gericht op deze doelgroep. Wel bekend is dat wanneer jongeren negatieve gedachten hebben, dit invloed heeft op sociale relaties. Dat kan tot gevolg hebben dat zij zich terugtrekken. Ook onbegrip m.b.t. de zorgsituatie thuis, zorgt ervoor dat jonge mantelzorgers de thuissituatie liever verborgen houden, met als gevolg dat zij zich soms heel alleen voelen staan in de situatie. Aan de andere kant kan het ook juist iets opleveren. Door de zorgsituatie thuis leren de jongeren levensvaardigheden en ontwikkelen een sterke persoonlijkheid, waardoor ze zich juist niet alleen voelen staan in de situatie.

15 oktober 2020

BikkelLab Cursus

Na de herfstvakantie start de cursus BikkelLab weer. Er zijn nog wat plekken vrij, dus kijk je caseload nog even na en mocht er een kind zijn die ervoor in aanmerking komt meld deze dan zo snel mogelijk aan, zodat deze nog mee kan doen.

6 oktober 2020

Het Magazine Minters Mantelzorg nummer 12 staat online!

28 september 2020

Familieavond Autisme & naasten

Wanneer

15 oktober 2020 17.30 - 19.30 uur

(online begint de bijeenkomst om 18.00 uur, u kunt inloggen vanaf 17.45 uur).

Waar

Kompassie & online via Teams Adres: Laan 20, Den Haag

Heeft u vermoedens van autisme bij iemand binnen uw gezin? Leander en Tineke van Sevink Auticoaching zijn deze avond aanwezig om vanuit eigen familie-ervaring te vertellen over autisme en vragen te beantwoorden. Zij nemen u mee in een korte presentatie over prikkelverwerking bij autisme. Hoe werkt het nu bij autisme, hoe herken je als ouder, verzorger of naaste de overprikkeling of onderprikkeling? Leander en Tineke delen hun ervaring, geven tips en tools en beantwoorden vragen over het omgaan met een naasten met autisme.

De bijeenkomst wordt hybride gehouden. Bij Kompassie hebben we een beperkt aantal plekken, deze zijn inmiddels vol. U kunt zich nog wel gratis aanmelden om de bijeenkomst online bij te wonen

Heeft u vragen? Bel 070 427 32 40 en vraag naar Merel of Esther.

Aanmelden kan via mantelzorg@kompassie.nl

28 september 2020

Programma Week van de Ontmoeting & geüpdatet versie van het programma

Beste mantelzorger, van 1 tot 8 oktober is het de landelijke week tegen eenzaamheid. Een onderwerp dat ons allemaal aangaat, omdat het ons allemaal kan overkomen! Deze week is er aandacht voor dit thema, met als doel een impuls te geven aan ontmoeting en het taboe op eenzaamheid te doorbreken. Mantelzorgers in de gemeente Maassluis kunnen deze week aanschuiven bij verschillende activiteiten. Kijk op de agenda om onze site voor het volledige programma.

22 september 2020

Bijeenkomsten over betere zorg voor je naaste

Van 28 september tot en met 3 oktober is het de Week van de Wet zorg en dwang. De Wet zorg en dwang (Wzd) regelt de rechten bij onvrijwillige zorg. Bijvoorbeeld voor mensen met dementie. De wet geeft je naaste vrijheid, maar zorgt ook voor veiligheid. Wil je meer weten Meld je dan aan voor de online informatiebijeenkomsten die we organiseren. De Wet zorg en dwang zorgt voor betere bescherming van mensen met dementie. De wet draait om vrijheid en veiligheid van je naaste. Zorgmedewerkers mogen geen zorg geven waar je naaste zich tegen verzet. Dat noem je onvrijwillige zorg. Maar wat betekent dat precies? En wat doen ze als de zorg echt nodig is? Voor veel mantelzorgers is dat nog niet duidelijk. Daarom organiseren we tijdens de Week van de Wet zorg en dwang twee online informatiebijeenkomsten. Wil je meer weten over de Wzd en de rechten van je naaste en jezelf? Dan ben je van harte welkom om (online) mee te doen.

22 september 2020

De Roodkapjes

Samen met het DELA fonds organiseren wij een “Dag zonder zorgen” voor Mantelzorgers in alle leeftijdscategorieën. Op vrijdag 2 oktober a.s. zijn er nog een paar plekjes open. Wil je mee? Stuur dan een pb of mailtje: deroodkapjes@gmail.com De dag vindt plaats in het prachtige duingebied in Hoek van Holland.

16 september 2020

Live Alzheimer Café (online)

In het kader van Wereld Alzheimer Dag organiseren we een landelijk, online Alzheimer Café – LIVE! Een gratis bijeenkomst voor mantelzorgers, mensen met dementie en andere geïnteresseerden. Let op: vooraf (gratis) aanmelden is nodig.

Het online Alzheimer Café is een inspirerende, leerzame maar vooral ook een gezellige ontmoeting. Prof. Dr. Marjolein de Vugt (Restaurant Misverstand) vertelt over langer meedoen met dementie. De 21-jarige Teun Toebes is verhuisd naar een verpleeghuis en deelt zijn ervaringen met ons. En onze collega’s Dinant en Rob testen jouw kennis over dementie in de Grote Dementiequiz. Dit alles wordt gepresenteerd door Marit van Bohemen. In 2016 verbleef zij 24 uur in een verpleeghuis op een gesloten afdeling met mensen met dementie. Verder is zij o.a. bekend van 'Knoop in je Zakdoek'

8 september 2020

De Boei organiseert: avond voor jongvolwassen tussen 18 en 40 jaar

Ben je tussen de 18 en 40 en heb je één van je ouders verloren aan kanker? Wil je anderen ontmoeten die dit ook hebben meegemaakt om ervaringen te delen?

Op donderdag 10 september organiseren we een avond waarop we willen ingaan op de dagen die belangrijk voor je zijn. Hoe geef je inhoud aan bijvoorbeeld je verjaardag of de verjaardag van je overleden vader of moeder. Op welke manier wil je stil staan op de eerste sterfdag, de tweede en de daarop volgende? Zin of behoefte om mee te praten?

Tijd: 19:30-21:00 uur Locatie: Weimansweg 70-72 in Rotterdam

Aanmelden is verplicht in verband met de maatregelen rondom het corona virus. Je aanmelding ontvangen we graag via mail (joke@inloophuisdeboei.nl) of telefoon (010-2152855).

8 september 2020

Kent u iemand die langdurig zorgt voor een ander, die volgens u een verrassing verdient?

Minters Mantelzorg geeft in samenwerking met Theater Koningshof een aantal verrassingsoptredens aan huis weg!

Kent u iemand die langdurig voor een ander zorgt, en volgens u een verrassing verdient? Juist in deze tijd, waarin het mantelzorgen voor een ander extra zwaar kan zijn. Een verrassing in de vorm van een optreden aan huis, om te laten weten dat diegene een kanjer, lieverd of topper is. Geef deze mantelzorger dan op en win een surprise act aan huis voor hem of haar! Laat deze unieke kans niet onbenut en doe mee! Meld hem of haar uiterlijk 21 september a.s. aan via info@mintersmantelzorg.nl. Geef daarbij aan waarom u vindt dat hij of zij een verrassingsoptreden aan huis verdient! Vergeet niet uw naam en telefoonnummer te vermelden. Onder de inzendingen verloten wij een aantal optredens. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

3 september 2020

Minters Mantelzorg Facebook pagina

Volg ons nu ook op facebook

1 september 2020

Longfonds webinar ‘Hoe ziet de reguliere longzorg eruit in coronatijd?’

Hoe verlopen afspraken voor jouw longziekte bij jouw vaste zorgverlener in coronatijd? Moet ik met een longziekte mijn medicatie aanpassen? En wanneer weet ik of mijn klachten horen bij mijn longaandoening of wijzen op corona? Bij veel mensen met een longziekte is de huidige coronacrises een extra spannende tijd die gepaard gaat met vragen over hun zorg. Voor deze mensen, hun naasten en andere belangstellenden organiseert het Longfonds een gratis webinar met als thema: ‘Hoe ziet de reguliere longzorg eruit in coronatijd?’ op maandag 21 september a.s. van 19.00 tot 20.00 uur.

14 juli 2020

Graag uw aandacht voor een mooi aanbod deze zomer vanuit Minters Mantelzorg:

Beleef een mooie dag vol ontspanning, lekker eten en creativiteit in een mooie groene omgeving onder deskundige begeleiding van de Roodkapjes. Kortom een dag, helemaal voor jezelf! Deze dag staat een actueel centraal: omgaan met stress/druk. Hoe kun je dit signaleren, en wat kun je doen om hier mee om te gaan. De Roodkapjes maken o.a. gebruik van het effect van “groen”, en geven in de buitenlucht handvatten.

Wie zijn de Roodkapjes? Ingrid de Geus en Marjo Koppert zijn fysiotherapeut en beeldend/natuur coach, en hebben veel ervaring in het begeleiden van mantelzorgers. Samen hebben zij hun krachten gebundeld in de Roodkapjes. De Roodkapjes bieden deskundigheid en aandacht tijdens deze bijzondere activiteit die deels binnen en deels buiten zal plaatsvinden. (meer weten over de roodkapjes? Kijk op: https://youtu.be/gQpuT_fh4_Q De activiteit is helemaal corona-proof. Met voldoende afstand en de nodige voorzorgsmaatregelen. Let op: wij vragen voor deze activiteit een eigen bijdrage van 10,-

U kunt kiezen voor deelname op:

Dinsdag 4 augustus Waar : De Polderij, Vlaardingsedijk 7 te Maassluis. Tijd: : 9.30uur (inloop)- 13.30uur Incl. : Bijzondere Barista begroeting en heerlijke lunch.

Dinsdag 11 augustus Waar : Parckhoeve, Prinses Beatrixpark 1 te Schiedam Tijd : 13.30 uur(inloop)- 17.30uur Incl : Ontvangst met warme appeltaart en afsluiting met Tappashapje.

Wilt u deze bijzondere dag meemaken? Dan kunt u zich opgeven voor 27 juli a.s. via info@mintersmantelzorg.nl of tel: Minters 010-4351022 (vraag naar afdeling mantelzorg). Vergeet niet uw NAW gegevens en telefoonnummer te vermelden!

Let op: het aantal plaatsen is beperkt. U kunt dus deelnemen als u een bevestiging heeft ontvangen vanuit Minters Mantelzorg. Wij hopen u te verwelkomen!

Namens team Minters mantelzorg en de Roodkapjes een warme groet.

03 juli 2020

Dag van de Mantelzorg 10-11- 2020

Minters Mantelzorg is gestart met de voorbereidingen voor "De Dag van de Mantelzorg 2020".

Wij willen u graag verrassen, juist in dit jaar waarin u als mantelzorger meer uitdagingen bent tegengekomen ivm met de Corona.

03 juli 2020

Gratis Webinar over de gevolgen van corona voor mensen met een longziekte

Heb je met een longaandoening een grotere kans om ziek te worden door corona? Word je ernstiger ziek dan mensen zonder een chronische longziekte? En wat zijn de mogelijke gevolgen op de lange termijn? Voor veel mensen met een longziekte is de huidige coronacrisis een extra spannende tijd, die gepaard gaat met onzekerheden. Voor hen, hun naasten en andere belangstellenden organiseert het Longfonds een gratis Webinar met als thema: ‘Gevolgen van COVID-19 voor mensen met een longziekte’ op donderdag 9 juli a.s. van 19.00 tot 20.00 uur

Dr. Frits Franssen (foto), longarts bij CIRO en MUMC+, geeft tijdens deze digitale bijeenkomst een lezing over de gevolgen van het coronavirus op mensen met een longziekte. Hij bespreekt daarin verschillende corona-gerelateerde onderwerpen en beantwoordt vragen van de deelnemers.

‘’Door de coronavirus pandemie ben ik gedwongen de dagelijkse praktijkvoering voor chronische longpatiënten anders in te richten: op afstand en met nadruk op wat écht nodig is voor de patiënt. Dat went snel, een aantal aanpassingen wil ik behouden, zoals de inzet van consultaties op afstand. Een Webinar past helemaal in deze trend. Ik ben benieuwd hoe mensen met een longziekte dit ervaren.”, aldus Dr. Frits Franssen.

Aanmelden Iedereen met een computer, tablet of smartphone kan deelnemen aan dit Webinar, gewoon vanuit je eigen woonkamer. Heb je interesse?

03 juli 2020

Overzicht voor mantelzorgers: alle actuele wet en regelgeving op een rijtje!

Mantelzorgers krijgen vaak te maken met wet- en regelgeving. Voor zichzelf of hun zorgvrager. Dat is niet altijd gemakkelijk en duidelijk. Waar vraag ik iets aan, wat krijg ik vergoed en hoe zit het met een eigen bijdrage? In samenwerking met de afdeling Sociale Raadslieden Minters, is er een actueel en overzichtelijk document ontwikkeld voor mantelzorgers

Het document gaat uit van de huidige regelgeving (2020) en is toegespitst op de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. (document 1)

Ook is er een document gemaakt waar op overzichtelijke manier de mogelijkheden staan vermeld als het gaat om het regelen van financiele zaken voor een ander. (document 2)

Bijgaande documenten zijn ook te vinden op onse website onder het kopje: wet en regelgeving.

19 juni 2020

Gespreksavonden over dementie

Odensehuis De Bovenkamer, inloopcentrum voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, organiseert vier themabijeenkomsten over dementie

Als je vader of moeder met dementie nog zelfstandig woont, maak je je misschien zorgen. Of je neemt (een deel van) de zorg op je, wat soms zwaar is. Zorgen om je vader, zorgen om je moeder, zorgen om je grootouders.

Deelnemen aan deze bijeenkomsten kan helpen om de dagelijkse praktijk wat te verlichten. Inhoud van de bijeenkomsten:

- Wat is dementie? De dagelijkse werkelijkheid

- Hoe ga ik om met rolveranderingen?

- Hoe houd ik het zorgen vol, zodat mijn eigen leven niet in de knel komt?

- Praktische tips en ondersteuningsmogelijkheden.

29 mei 2020

Dementiemonitor mantelzorgers 2020

Beste Mantelzorger

Zorg u voor iemand, of bent u betrokken bij iemand met dementie? Dan willen wij uw aandacht vragen voor de dementiemonitor. Deze is begin maart 2020 gestart, en kan nog steeds ingevuld worden. Meer informatie leest u op de flyer. Aanvullend willen wij u laten weten dat er vanaf begin juni een papieren versie beschikbaar komt.

28 mei 2020

Minters en Wijkteams Vlaardingen vanaf 2 juni weer terug naar werken ‘op normale wijze’

Vlaardingen 27 mei 2020 -

Met de corona-aanpak gaat het heel langzaam de goede kant op. We hebben veelal een manier gevonden om ons dagelijks leven praktisch in te vullen, ook al is dat lang niet altijd makkelijk. De anderhalve meter samenleving doet zijn intrede. Geen grote groepen bezoeken, afstand houden zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken voor niet vitale beroepen, - alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren - worden langzaam maar zeker versoepeld. Ook wij zullen stapsgewijs, met de nodige aanpassingen, de regels gaan versoepelen

Vanaf 29 april geldt: zelfstandig wonende ouderen van 70 jaar en ouder kunnen door één of twee vaste personen met enige regelmaat worden bezocht. Voor Minters betekent dit dat wij, met inachtneming van de hygiëne maatregelen indien noodzakelijk huisbezoeken kunnen afleggen, ook bij oudere cliënten/ mantelzorgers. Ook kan deze groep voor een individueel gesprek ontvangen worden op kantoor van Minters.

Minters Mantelzorg
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@mintersmantelzorg.nl

© 2021 Minters Mantelzorg|E-colofon