Logo Minters Mantelzorg
Minters Mantelzorg

Dag van de Mantelzorg 9 november 2021 in Schiedam


Agenda september 2021

In deze agenda vindt u alle activiteiten voor mantelzorgers per maand. Meestal zijn er aan de activiteiten geen kosten verbonden. Als vooraf aanmelden noodzakelijk is, staat dat erbij. We hopen u een keer te mogen verwelkomen!

1 september 2021

Start cursus Assertiviteit voor Mantelzorgers

Vindt u het leuk, zinnig of een goed voornemen om eens wat meer te leren over assertiviteit? En ervaart u hierin wel eens knelpunten/verbeterpunten? Dan nodigen wij u van harte uit om zich aan te melden voor deze cursus. De cursus bestaat uit verschillende onderdelen: Thuis in uw eigen tijd aan de slag met wat theorie en huiswerkopdrachten, en online aansluiten bij de lessen via het programma Teams.

2 september 2021

Mantelzorg café Maassluis

Per 2 september weer fysiek van start op een nieuwe locatie. Komt u ook?

Het mantelzorg café vind iedere eerste donderdag van de maand plaats van 10.00-12.00uur. Het is een plek waar mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten in een ontspannen en respectvolle sfeer, voorzien van een lekker kopje koffie. Naast ontmoeting is er vaak een gastspreker die zorgt voor gerichte informatie/inspiratie.

Het mantelzorg café zal donderdag 2 september plaatsvinden van 10.00uur tot 11.45 uur. Lokatie:Het Muziekgebouw, Dr. Albert Schweitzerdreef 477 te Maassluis.

We trappen feestelijk af met koffie en gebak, want elkaar eindelijk weer fysiek mogen ontmoeten, dat mag gevierd worden!Tevens zal bij ons aanschuiven: Conny Pouw, onafhankelijk clientondersteuner vanuit Adviespunt Zorgbelang. Zij komt vertellen over haar functie, en met name wat zij kan betekenen voor mantelzorgers.

Heel graag tot 2 september, u bent van harte welkom!

9 september 2021

Mantelzorg café Vlaardingen

We mogen elkaar weer fysiek ontmoeten. Voortaan zal het mantelzorg café Vlaardingen gehouden worden op elke 2e donderdag van de maand in de Buurtkamer, Valeriusstraat 28, 3131 TL Vlaardingen.

Mantelzorgcafé op donderdag 9 september 2021.

Bent u mantelzorger? Zorgt u voor een partner, kind, ouder, vriend of goede buur? Dan bent u op donderdag 9 september van 10.00 tot 12.00 uur van harte welkom in het Mantelzorgcafé Vlaardingen, een activiteit van Minters Mantelzorg .

Het Mantelzorg café is iedere tweede donderdag in de maand in 2021 een plek waar mantelzorgers uit Vlaardingen elkaar kunnen ontmoeten.

Omdat we elkaar al een tijd lang niet hebben kunnen ontmoeten door de Coronamaatregelen zal het café op 9 september 2021 in het teken staan van elkaar ontmoeten.

Vooraf aanmelden is niet nodig, mantelzorgers kunnen zo binnenlopen bij het Mantelzorg café, Valeriusstraat 28 (de Buurtkamer) in Vlaardingen. De koffie staat klaar.

Meer informatie: Meer informatie bij Antoinette Eilering, mantelzorgconsultent van Minters Mantelzorg, 06-51694096, of kijk op www.mintersmantelzorg.nl

14 september 2021

Alzheimer Café Schiedam

van 19.00 - 21.00 uur

Zorgcentrum Frankeland Sint Liduinastraat 10 3117CS Schiedam

De toegang tot het Alzheimer Café is vrij. Eventuele consumpties zijn voor eigen rekening.

Heeft u te maken met geheugenproblemen of (beginnende) dementie of zorgt u voor een naaste met dementie? Wilt u meer informatie over deze ziekte, in gesprek komen met professionals en/of contact hebben met lotgenoten?

U bent van harte welkom om naar het Alzheimer Café te komen. De Frankelandgroep organiseert elke tweede dinsdag van de maand een Alzheimer Café in Frankeland in Schiedam (Liduinastraat 10). Inloop: 19.00 uur.

16 september 2021

Wandelgroep Minters Mantelzorg Maassluis

“You will never walk alone”

Zorgt u voor een naaste? En vindt u het fijn om naast uw drukke bestaan af en toe eens even de wind door de haren te voelen, en het gevoel ervaren er even uit te zijn? Loop dan eens mee! U bent van harte welkom!

Datum: Donderdag 16 september

We verzamelen bij Theater Koningshof,Uiverlaan 20 Maassluis.

Let op: we vertrekken om 13.30 uur.

De wandeling duurt ong. 30/45 min.

Thema: Ont-moeten.

I.v.m. de huidige situatie zijn er een paar zaken om rekening mee te houden:

- Bij klachten (verkoudheid/griep), blijf thuis

- We houden 1,5 meter afstand

Op dit moment is nog niet duidelijk of we na afloop een kopje koffie/thee kunnen nuttigen na afloop in Theater Koningshof.

Meldt u aan via: www.mintersmantelzorg of 010-4351022 (afd. mantelzorg)

Bij vragen of informatie: info@mintersmantelzorg.nl of Karin Barg 06-51694076

Door heel Nederland zijn steeds meer wandelgroepen voor mantelzorgers actief. Mantelzorgers ervaren steun en ontspanning.

21 september 2021

Alzheimer Café Maassluis van start op Wereld Alzheimerdag.

Het Alzheimer café Maassluis gaat weer van start! Mensen met dementie en/of, hun naasten, of geïnteresseerden zijn weer van harte welkom en kunnen elkaar ontmoeten in het Alzheimer café Maassluis op dinsdag 21 september a.s. vanaf 19.30uur in Zorgcentrum de Tweemaster.

Het café is feestelijk getint ivm weerzien na lange tijd, precies op Wereld Alzheimerdag. Hans Cieremans is gastspreker. Hij zal u trakteren op kleine verhaaltjes en gedichten die u verwonderen, raken, of laten lachen.

U bent van harte welkom!

Inloop: 19.15 uur.

Locatie: Zorgcentrum de Tweemaster, Vondelpark 2, Maassluis.

22 september 2021

Start cursus Diagnose Dementie... en dan?

Na de diagnose dementie bij uw partner verandert er veel voor iedereen. In deze cursus krijgt u handvatten aangereikt hoe u om kunt gaan met deze veranderingen. U krijgt voorlichting over ondersteuningsmogelijkheden in deze regio. U vindt (h)erkenning bij elkaar.

28 september 2021

Mantelzorg café Schiedam

Het mantelzorg café vindt plaats op elke laatste dinsdag van de maand van 10.00 uur tot 12.00 uur in de Ark. Elke maand staat er een ander thema centraal waarbij het in september om Ontmoeten gaat.

Er is koffie en thee aanwezig en hopen met elkaar tot inspirerende en leerzame gesprekken te komen. Het eerste mantelzorg café is op dinsdag 28 september van 10.00 – 12.00 uur.

Het vindt plaats op de nieuwe locatie, namelijk De Ark gevestigd op Hargplein 101 in Schiedam. U kunt gratis parkeren en het is goed bereikbaar met OV. U hoeft zich niet aan te melden voor het mantelzorg café.

Meer weten?

Wij vertellen het u graag. De Mantelzorgconsulenten van Minters Mantelzorg vertellen u alles wat u weten wilt over de activiteiten en cursussen.

Bel of mail ons: 010-4351022 / info@mintersmantelzorg.nl

Minters Mantelzorg
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@mintersmantelzorg.nl

© 2021 Minters Mantelzorg|E-colofon