Logo Minters Mantelzorg

Agenda oktober 2019

In deze agenda vindt u alle activiteiten voor mantelzorgers per maand. Meestal zijn er aan de activiteiten geen kosten verbonden. Als vooraf aanmelden noodzakelijk is, staat dat erbij. We hopen u een keer te mogen verwelkomen!

Dinsdag 1 oktober

Alzeimer Café Vlaardingen

U bent van harte welkom in de Brasserie van het Zonnehuis, Dillenburgsingel 5 in Vlaardingen. Om 19.30 start het programma en dit duurt tot 21.00u. Om 19.00 gaan de deuren al open. U hoeft zich niet vooraf aan te melden, u kunt gewoon binnen lopen.

Sprekers Suzanne Boon, geriater en Marga van Buitenen, geriatrieverpleegkundige, beiden werkzaam in Franciscus Vlietland.

Donderdag 3 oktober

Mantelzorg Café Maassluis

10.00 tot 12.00 uur

De Vloot (ontmoetingscentrum van SeniorenWelzijn)

Het Mantelzorg café is iedere eerste donderdag in de maand in 2019 een plek waar mantelzorgers uit Maassluis elkaar kunnen ontmoeten. Op donderdag 3 oktober is Annemiek Wensing, projectleider bij Minters Mantelzorg, te gast. Zij gaat u informeren rondom het thema “zorgen voor iemand met een psychische kwetsbaarheid”. Wat is dit precies, hoe vaak komt dit voor, en waar zitten voor u als mantelzorger mogelijkheden? Vooraf aanmelden is niet nodig, mantelzorgers kunnen zo binnenlopen bij het Mantelzorg café, De Vloot 66 (Seniorenwelzijn) in Maassluis. De koffie staat klaar.

Dinsdag 8 oktober

Mantelzorg Café Vlaardingen

van 10.00 tot 12.00 uur

In de Groen Luiken. Oosthavenkade 8 in Vlaardingen.

Het Mantelzorg Café is iedere tweede dinsdag in de maand in 2019 een plek waar mantelzorgers uit Vlaardingen elkaar kunnen ontmoeten. Op dinsdag 8 oktober zal projectleider Annemiek met u in gesprek gaan over GGZ. Ook geeft zij tips en tricks.

Dinsdag 8 oktober

Alzheimer Café Schiedam

van 19.30 - 21.30 uur

Zorgcentrum Frankeland Sint Liduinastraat 10 Schiedam

Dinsdag 11-18 oktober

De week van de ontmoeting in Maassluis.

Week van de ontmoeting in Maassluis 11-18 oktober. De kaartuitgifte voor alle activiteiten in de week van de ontmoeting is van start gegaan. Heeft u zin om deel te nemen aan een van de activiteiten ? Dan zijn er nog kaarten verkrijgbaar! Deze kunt u ophalen in de Hooftzaak, P.C. Hooftlaan 11a in Maassluis. Het programma voor alle activiteiten kunt u zien op deze flyer.

Dinsdag 15 oktober

Alzheimer Café Maassluis

van 19:30 - 21:30 uur

De Tweemaster, Vondelpark 2, Maassluis

Dinsdag avond is er weer een bijeenkomst van het Alzheimer Café Maassluis, u bent weer van harte welkom. Het thema is: Wet langdurige zorg, wat betekent dit voor mensen met dementie? Sofie Bruist, Beleidsmedewerker bij DSW Zorgverzekeraar is gastspreker deze avond. Wanneer iemand afhankelijk wordt van zorg, bijvoorbeeld in een verpleeghuis, is de kans groot dat deze persoon geconfronteerd wordt met de Wet Langdurige Zorg. Het Zorgkantoor voert deze wet uit en kan vanuit deze rol ook veel betekenen voor mensen, die zorg ontvangen, die vanuit deze wet gefinancierd wordt. Hoe de Wet Langdurige Zorg werkt en wat het zorgkantoor voor u als persoon kan betekenen wordt duidelijk op deze avond. Het Alzheimer Café Maassluis vindt plaats in De Tweemaster, Vondelpark 2 in Maassluis. Entree, koffie en thee zijn gratis en neem gerust iemand mee. Inloop vanaf 19.00 uur met koffie en thee. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur. Argos Zorggroep organiseert het Alzheimer Café in samenwerking met Careyn, Seniorenwelzijn en Stichting Mantelzorg Nieuwe Waterweg Noord.

Maandag 28 oktober

Wandelgroep Minters Mantelzorg.

“You will never walk alone”

Binnen de gemeente Maassluis gaat er een nieuwe wandelgroep van start speciaal voor mantelzorgers. De wandelgroep loopt iedere laatste maandag van de maand. Zorgt u voor een naaste? En vindt u het fijn om naast uw drukke bestaan af en toe eens even de wind door de haren te voelen? Loop dan eens mee! Startdatum: maandag 30 september We verzamelen in Theater Koningshof, Uiverlaan 20 Maassluis. Let op: we vertrekken om 13.30 uur. De wandeling duurt ong. 30/45 min en na afloop staat er voor u een kopje koffie klaar. Voor vragen of informatie: Karin Barg, mantelzorgconsulent info@mintersmantelzorg.nl You will never walk alone, is een activiteit van Minters Mantelzorg.

Dinsdag 29 oktober

Mantelzorg Café Schiedam

van 10.00 tot 12.00 uur

Land van Ris 6 ( De Wilgenburg) in Schiedam

Een feestelijk Mantelzorgcafé op dinsdag 29 oktober 2019 Bent u mantelzorger? Zorgt u voor een partner, kind, ouder, vriend of goede buur? Dan bent u op dinsdag 29 oktober van 10.00 tot 12.00 uur van harte welkom in het Mantelzorgcafé Schiedam, een activiteit van Minters Mantelzorg . Het Mantelzorgcafé is iedere laatste dinsdag in de maand in 2019 een plek waar mantelzorgers uit Schiedam elkaar kunnen ontmoeten. Mantelzorg is niet vanzelfsprekend, en daarom zetten wij u in de Week van de Mantelzorg graag in het zonnetje. Minters Mantelzorg organiseert op dinsdag 29 oktober een gezellig café met muziek en lekkere hapjes verzorgd door het Lentiz Life College. Deze activiteit vindt plaats in “De Wilgenburg”, Land van Ris 6 in Schiedam. Tijd 10.00 uur – 12.00 uur. Meld u dan aan i.v.m. een maximaal aantal beschikbare plaatsen. Aanmelden kan tot 22 oktober via info@mintersmantelzorg.nl of 010-4351022 Meer informatie: Meer informatie bij Tenzile Dağdaş, mantelzorgconsulente van Minters Mantelzorg, 06-41659100, of kijk op www.mintersmantelzorg.nl

Meer weten?

De Mantelzorgconsulenten van Minters Mantelzorg vertellen u alles wat u weten wilt over de activiteiten en cursussen.

Bel of mail ons: 010-4351022 / info@mintersmantelzorg.nl

Minters Mantelzorg
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@mintersmantelzorg.nl

© 2020 Minters Mantelzorg|E-colofon