Logo Minters Mantelzorg

Dit is óns nummer – Franc. Bongaerts

“Toen we haar zo’n tien jaar geleden leerden kenden, zeiden we ‘mevrouw’ tegen haar. Maar het werd al snel ‘tante Hannie’. Ze was een oude dame die zich eenzaam voelde en nog graag eens naar haar zuster in Duitsland zou willen", vertelt Franc. Bongaerts, bestuurder van Minters.

Mijn partner en ik hebben haar in de auto gezet en daarvoor gezorgd. Zo is het begonnen, een mantelzorgsituatie die uitgegroeid is tot een warme vriendschapsrelatie en die wij hebben afgesloten als haar executeur-testamentair, nu twee jaar geleden. Tante Hannie had geen kinderen. Wij hielpen haar met zaken die zij niet meer zelf kon, zoals verhuizingen. De eerste keer van haar woning naar een serviceflat, en later nog een keer naar een zorgcentrum. Rond Moederdag namen wij haar altijd mee voor een dagje uit. Ik koester de herinneringen daaraan. Ook al is mantelzorg soms een grote belasting, je krijgt er veel voor terug in de vorm van vreugde en verbondenheid. Naarmate tante Hannie ouder werd, moest ze steeds meer afscheid nemen. Afscheid van dingen die ze vanwege haar lichamelijke achteruitgang niet meer kon, en ook: afscheid van mensen. Ze was immers zelf ook al behoorlijk op leeftijd. Daarna kwam ook voor haar het afscheid van het leven. En voor ons het afscheid van tante Hannie.”

Beluister hier de muziek

Via Youtube kunt u hier naar het gekozen muziekstuk luisteren.

Vertaling: Als u bij mij bent, ga ik in vrede en rust sterven. Ach, hoe mooi zou zo mijn einde zijn, wanneer uw lieve handen mijn trouwe ogen sluiten.

Tekst en muziek

Bist du bei mir

Bist du bei mir

geh ich mit Freuden

zum Sterben

und zu meiner Ruh

zum Sterben

und zu meiner Ruh.

Ach, wie vergnügt

wär so mein Ende,

es drückten

deine schönen

Hände mir

die getreuen Augen zu.

(J.S. Bach)

Minters Mantelzorg
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@mintersmantelzorg.nl

© 2021 Minters Mantelzorg|E-colofon