Logo Minters Mantelzorg
Minters Mantelzorg

Voor mantelzorgers

Mantelzorgers zijn mensen – van jong tot oud - die langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis zorgen.

Mantelzorgers zijn geen zorgprofessionals, zorgen is niet hun beroep. Zij verzorgen iemand vanuit de persoonlijke band die ze met iemand hebben. Er zijn 4 miljoen mantelzorgers in Nederland, daarvan geven 610.000 mensen meer dan 8 uur per week en langer dan drie maanden hulp. Een kwart van alle 12- tot 15-jarigen groeit op met ziekte en zorg in de thuissituatie.

Meer cijfers (SCP, 2018):

  • 1 op de 3 Nederlanders geeft informele hulp (mantelzorg of vrijwillige hulp).

  • 1 op de 10 mantelzorgers is zwaar belast; 1 op de 3 verliest weleens het geduld.

  • 5 op de 6 mantelzorgers heeft betaald werk.

  • 1 op de 6 werkenden is mantelzorger.

Woont u in Schiedam, Vlaardingen of Maassluis?

In Schiedam, Vlaardingen en Maassluis wonen ongeveer 37.000 mantelzorgers. Al deze mensen, en u dus ook, kunnen voor voorlichting, advies, cursussen en emotionele ondersteuning terecht bij Minters Mantelzorg, onderdeel van Minters. Onze dienstverlening en onze cursussen zijn gratis en u hebt geen verwijsbrief nodig.

Hoe blijf je als mantelzorger overeind? Kim geeft 5 tips!

"Eigen zuurstofmasker eerst. Ik vond dat, toen ik voor het eerst ging vliegen, heel raar. Wattttt? Eerst voor jezelf zorgen en dan pas voor je kind? Dat leek me serieus onmogelijk. Het zit toch...

#ikbenerevenniet

Campagne WOMENInc.

Vrouwen in Nederland zorgen nog altijd twee keer zoveel als mannen. Tijd voor een nieuwe verdeling van zorg en werk! Plan daarom je eigen #ikbenerevenniet-moment! Via onderstaande link kom je bij handige tools om je onbetaalde zorgtaken voor één dag aan iemand anders over te laten.

Mantelzorg in zorgcentrum of verpleeghuis

Niet meer thuis

Ook als degene voor wie u zorgt wordt opgenomen in een verpleeghuis, centrum voor gehandicapten of een andere zorginstelling, blijft u mantelzorger. Het zorgen krijgt dan meestal wel een andere betekenis.

Minters Mantelzorg
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@mintersmantelzorg.nl

© 2021 Minters Mantelzorg|E-colofon