Logo Minters Mantelzorg
Minters Mantelzorg

Altijd op de hoogte van de activiteiten in de regio...

Nieuws

29-11-2019

De agenda van december staat er op.

07 november 2019

Mantelzorgers groots onthaald in Vue Bioscoop!

VLAARDINGEN – Op 10 november is het de nationale Dag van de Mantelzorg, maar bij welzijnsorganisatie Minters is er deze week, van zondag 3 november tot en met zaterdag 9 november, nog eens extra aandacht voor mantelzorgers in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De hele week vinden er activiteiten bij diverse organisaties plaats. Zo vierde Minters de lokale Dag van de Mantelzorg vandaag met een feestelijke bijeenkomst en een filmmiddag- of avond in de Vue Bioscoop aan het Veerplein in Vlaardingen.

6 november 2019

Week van de mantelzorg, gratis (stoel)-yoga

In de week van de mantelzorg 12 t/m 16 november bied ik een gratis les (stoel)-yoga aan voor mantelzorgers binnen Maassluis. Ze kunnen aansluiten in de lessen die er zijn.

Voor informatie of opgeven kunt u contact opnemen via: yogacarin@outlook.com / 06 36291089

Yoga Carin Carin Stolze-Maat Locatie: Drukkerij de Groot Dr. Kuyperkade 27 C Maassluis yogacarin@outlook.com 06 36291089

6 november 2019

Het magazine nummer 10 staat er op!

1 november 2019

De agenda van november staat er op

18 oktober 2019

Overzicht aanbod Respijtzorg

vanuit het Netwerk Informele- en RespijtZorg

8 oktober 2019

Avondje lekker zingen in de Stadsgehoorzaal!

Over precies tien dagen hebben we voor de eerste keer een supergezellig zangspektakel, een (meezing)feest met tien Vlaardingse koren in de Stadsgehoorzaal. Het heet Vlaardingen Vol-uit! en is op zaterdag 12 oktober om 20.15u, met sowieso volop zingen, een soap, smartlappen, een quiz en... Kooraoke! Het lijkt me leuk als jij erbij bent! En… Jij kent veel mensen en misschien ook wel mensen die wel een gezellig avondje kunnen gebruiken? Dus als jij mensen kent die van zingen en gezelligheid houden, mag je hen ook uitnodigen. Want… Het theater is van ons allemaal! Normaal is de toegang €10, maar met deze speciale code ‘theatervanonsallemaal’ kan je hier 2 vrijkaartjes voor jezelf of voor anderen reserveren:

2 oktober 2019

Social Bootcamp in de Stadsgehoorzaal

De Week tegen Eenzaamheid gestart. Door het hele land is er extra aandacht voor het thema eenzaamheid en zijn er allerlei activiteiten te doen waarbij ontmoeting en verbinding centraal staan. Samen bewegen is een middel om nieuwe contacten te maken. Eén van de beweegactiviteiten die in Vlaardingen in deze week wordt georganiseerd, is een een nieuw uniek aanbod die ik graag verder onder de aandacht breng: Social Bootcamp in de Stadsgehoorzaal Social Bootcamp combineert een serieuze work-out met een sociaal component: sporters gaan met ouderen en jongeren (tussen de 14 en 99 jaar) in een rolstoel samen op bootcamp! De rolstoelen worden hierbij als fitnessapparaten gebruikt. Op 7 oktober om 13.00 uur is er een gratis kennismakingsles in de Stadsgehoorzaal. De intentie is om er een structurele wekelijkse activiteit van te maken (met eigen bijdrage van de deelnemers).

30-09-2019

De agenda van oktober staat er op!

27-09-2019

Laat u inspireren en verrassen op de ROGplus-informatiemarkt!

Bezoek op dinsdagmiddag 15 oktober 2019 tussen 13.00 en 16.30 uur de sfeervolle en interessante ROGplus-informatiemarkt in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Inspiratie, informatie en gezelligheid, u treft het allemaal! Bent u cliënt, mantelzorger of geïnteresseerd in de diensten van ROGplus? Heeft u ondersteuning of hulp nodig bij uw dagelijkse activiteiten of wilt u het liever zelf doen, met een beetje hulp van anderen? Kom dan uw licht opsteken op de informatiemarkt. Daar ontdekt u meer over wat u, of iemand uit uw naaste omgeving, kan doen om langer thuis te blijven wonen en prettig te leven. Op de informatiemarkt ontmoet u medewerkers van ROGplus en andere organisaties die u op weg kunnen helpen. Naast informatie over preventie, zorg en wonen, kunt u ervaringen met anderen delen en de vragen stellen die u eventueel nog heeft. Meer info? Kijk op www.rogplus.nl of bel 010 – 870 11 11 Graag tot ziens op 15 oktober! -logo ROGplus-

16-09-2019

De dag van de mantelzorg 2019

In de week van zondag 3 tot en met zaterdag 9 november is er extra aandacht voor mantelzorgers in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De hele week vinden er activiteiten bij diverse organisaties plaats. Ook de landelijke Dag van de Mantelzorg valt in deze week. Minters Mantelzorg viert deze dag op donderdag 7 november met een feestelijke activiteit in Vue Vlaardingen in Vlaardingen.

16-09-2019

Week van de ontmoeting

Week van de ontmoeting in Maassluis 11-18 oktober. De kaartuitgifte voor alle activiteiten in de week van de ontmoeting is van start gegaan. Heeft u zin om deel te nemen aan een van de activiteiten ? Dan zijn er nog kaarten verkrijgbaar! Deze kunt u ophalen in de Hooftzaak, P.C. Hooftlaan 11a in Maassluis. Het programma voor alle activiteiten kunt u zien op deze flyer.

13-09-2019

Natuurbelevingswandeling op 1 oktober

In het kader van de landelijke week tegen de Eenzaamheid van 1 t/m 8 oktober organiseren de gemeente en veel lokale organisaties allerlei activiteiten die tot doel hebben de verbondenheid onder en veerkracht van Vlaardingers te vergroten. Dit doen we onder de titel Vlaardingen Veerkracht, Samen tegen eenzaamheid. De gemeente Vlaardingen organiseert speciaal voor mantelzorgers samen met Minters Mantelzorg een natuurbelevingswandeling onder begeleiding van een professionele wandelcoach, Jacqueline Hamerslag. We willen mantelzorgers de mogelijkheid bieden te ervaren dat wandelen in de natuur rust kan brengen in een druk leven en dat zinvolle gesprekken bijna als vanzelf ontstaan.

06-09-2019

De agenda van september staat er op!

04-09-2019

Wandelgroep Minters Mantelzorg. “You will never walk alone”

Binnen de gemeente Maassluis gaat er een nieuwe wandelgroep van start speciaal voor mantelzorgers. De wandelgroep loopt iedere laatste maandag van de maand. Zorgt u voor een naaste? En vindt u het fijn om naast uw drukke bestaan af en toe eens even de wind door de haren te voelen? Loop dan eens mee!

Startdatum: maandag 30 september We verzamelen in Theater Koningshof,Uiverlaan 20 Maassluis.

Let op: we vertrekken om 13.30 uur. De wandeling duurt ong. 30/45 min en na afloop staat er voor u een kopje koffie klaar.

Voor vragen of informatie: Karin Barg, mantelzorgconsulent. 06-51694076 of info@mintersmantelzorg.nl You will never walk alone, is een activiteit van Minters Mantelzorg. Door heel Nederland zijn steeds meer wandelgroepen voor mantelzorgers actief. Mantelzorgers ervaren steun en ontspanning.

04-09-2019

Toneelvoorstelling

Theatergroep Vrij speelt op 19 oktober a.s. de première van haar nieuwste theatervoorstelling ‘Herfst in Schoorl’ , in Theater Schuurkerk in Maassluis. Een voorstelling die je eigenlijk gewoon moet zien! Komisch, realistisch, een lach en een traan, actueel en herkenbaar. Ouder worden en beginnende dementie zijn thema’s die aan de orde komen in deze voorstelling. www.theatergroepvrij.nl

15-07-2019

Voorstelling over mantelzorg en GGZ

Bent u familielid of betrokken (geweest) bij iemand met een psychische kwetsbaarheid en lijkt het u leuk om toneel te spelen? Dan is dit uw kans! We gaan een voorstelling maken met iedereen van 18 tot 100 jaar die ervaring heeft met een psychische ziekte of beperking bij een naaste. De voorstelling legt de nadruk op de rol van de familie/betrokkenen; hoe is het om met GGZ te maken te krijgen? Theaterervaring is niet nodig. We werken op een persoonlijke en laagdrempelige manier aan de voorstelling. Op dinsdag 26 augustus is de eerste kennismakingsbijeenkomst om 19.30 uur in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen. Wilt u meedoen, of bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer informatie? Neemt u gerust contact op per telefoon of email. Aanmelden graag vóór 15 augustus. Deelname is kosteloos.

09-07-2019

Ypsilon: basis voor gezonde mantelzorg GGZ ontbreekt

Nederland leunt op mantelzorg. Dat is prima, want ook in de ggz hebben we intussen veel kennis en ervaring over omgaan met mensen met psychosegevoeligheid. Maar de ondersteuning van mantelzorgers ggz is ver onder de maat en de gevolgen van steeds zwaardere belasting zijn groot. Bijna de helft van de familieleden heeft nooit (!) een moment dat ze de mantelzorg kan laten liggen. 1 op de 3 voelt zich eenzaam of geïsoleerd. En bij 1 op de 3 breekt de mantelzorg hen echt op. In een brief doet MIND Ypsilon vandaag daarom een dringend appel op de politiek om aandacht te hebben voor de positie van familie en naasten in de ggz. Vandaar debatteert de Tweede Kamer over de Wet maatschappelijke ondersteuning die oog zou moeten hebben voor deze groep.

09-07-2019

Cursus Diagnose Dementie... en dan?

Startdatum woensdag 18 september

Cursus voor partners van mensen met dementie.

Na de diagnose dementie bij uw partner verandert er veel voor iedereen. In deze cursus krijgt u handvatten aangereikt hoe u om kunt gaan met deze veranderingen. U krijgt voorlichting over ondersteuningsmogelijkheden in deze regio. U vindt (h)erkenning bij elkaar. Deze cursus is georganiseerd door Minters Mantelzorg in samenwerking met de volgende partners: Argos Zorggroep, Fransciscus Vlietland, Frankelandgroep, Careyn en Zonnehuisgroep Vlaardingen.

05-07-2019

Aankondiging "Geef woorden aan eenzaamheid"

Vanuit het campagneteam een berichtje over de gedichtenwedstrijd. Alles is er klaar voor, nu nog bezoekers!

Over de middag op zaterdag 13 juli om 14.30u: • Er zijn optredens van rapper RijmR, Stadsdichter Jelle Ravestein (tevens voorzitter jury) en Diverse. • De presentatie wordt gedaan door een leuke, jonge man, Jesse van der Hout. • De jury bestaat uit: Jelle Ravestein, wethouder Corine Bronsveld en ervaringsdeskundige Sonja Uleman. • Het winnende gedicht wordt gepubliceerd in de schakel en op maassluis.nu • Er is afsluitend een open podium en hapje en drankje.

02-07-2019

Heb jij ook een bijzondere vader, moeder, broer of zus? Dan ben je niet de enige. Het kan zijn dat je vaak rekening met diegene houdt, dat je veel meehelpt in huis, of dat je je vaak zorgen maakt. Herken je dat, ben je tussen de 8 en 12 jaar oud en hou je van creatief bezig zijn? Dan is het Zomer-atelier echt iets voor jou! Het Zomeratelier is een samenwerking tussen Minters Mantelzorg en kunstzinnig therapeute Elise Duarte.

We maken er een creatieve, gezellige plek van, waar het even helemaal over jou gaat en waar je anderen ontmoet die ook weten hoe het is om voor iemand te zorgen.

Maandag 22 juli, van 10.00 – 11.30 uur

Dinsdag 30 juli, van 10.00 – 11.30 uur

Donderdag 8 augustus, van 10.00 – 11.30 uur

Woensdag 14 augustus, van 13.00 – 14.30 uur

Locatie: de Buurtkamer, Valeriusstraat 28 in Vlaardingen

02-07-2019

Agenda van juli staat erop!

In Schiedam en Vlaardingen is er in juli en augustus geen mantelzorg café.

11-06-2019

Winactie fotoshoot!

Als er iemand in uw gezin extra zorg nodig heeft kan dat veel van u vragen. Maar zorgen voor een familielid of naaste kan ook een goed gevoel geven. Degene voor wie u zorgt is vaak ook heel blij dat u er bent. U bent belangrijk! We willen die mooie, warme kant van mantelzorg graag in beeld brengen. DAAROM VERLOTEN WIJ 30 GRATIS FOTOSHOOTS ONDER MANTELZORGERS!

14-05-2019

Aandacht voor De Publieke Tribune: Wie zorgt er voor de mantelzorger?

Vorige week zond Omroep Human de uitzending van De publieke tribune over de mantelzorg uit, met als belangrijkste vraag 'Wie zorgt er voor de mantelzorger?'

10-05-2019

Opendag breinpuzzel A4

‘Dagbesteding voor volwassenen met NAH’ Stichting De Breinpuzzel biedt dagbesteding, logeerhuis en prikkelarm sporten aan volwassenen met een Niet Aangeboren Hersenletsel. Bent u benieuwd naar de locatie en het aanbod? De Breinpuzzel opent haar deuren op zaterdag 25 mei 2019 van 11.00 uur tot 15.00 uur. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de flyer.

07-05-2019

Beter thuis met dementie

Een bijzonder aanbod vanuit Laurens voor mantelzorgers die samenwonen met iemand met dementie. De cursus "Beter thuis met dementie". Een 5 daagse cursus die mantelzorgers samen met hun zorgvragers beleven in een speciaal vakantiehuis. Wilt u meer weten over het programma en de opzet van deze Cursus? Zie bijgaande flyer. (Ook voor mantelzorgers uit de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam)

30-04-2019

Nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief vindt u diverse informatie over cursussen en dergelijke.

30-04-2019

Poster Gedichtenwedstrijd week van de ontmoeting

Het winnende gedicht wordt bekend gemaakt en voorgedragen tijdens een middag met diverse optredens. Datum inzending: vóór maandag 10 juni 2019 naar ontmoetingmaassluis@gmail.com Datum bekendmaking: Zaterdag 13 juli om 14.30u Locatie: ‘De Ark’, Rembrandtlaan 2.

17-04-2019

Vakantiereizen met zorg

Op verschillende websites is informatie te vinden over vakantiereizen met zorg. Bent u nieuwsgierig geworden of er ook mogelijkheden zijn die aansluiten bij uw wensen, neem dan een kijkje op onze website bij Links voor mantelzorgers.

11-04-2019

Informatiepunt voor mensen met een longziekte en hun naasten...

Zorgt u voor iemand met een longziekte zoals COPD of chronisch astma? Bezoek dan eens het longpunt! Een plaats voor mensen met een longziekte en hun naasten heel veel handige informatie aangereikt krijgen of uw vragen kunt stellen. En....er staat altijd een lekker kopje koffie voor u klaar!

13-03-2019

Gun jij mantelzorgers ook een week vrij? Help ons dan!

Magazine Margriet en MantelzorgNL pleiten ervoor dat mantelzorgers tenminste één week per jaar mantelzorgvrij kunnen zijn – en dat zonder regelgedoe. Daarom roepen Margriet en MantelzorgNL iedereen op om de petitie te ondertekenen op: www.margriet.nl/mantelzorgpetitie.

Er zijn in Nederland 4,4 miljoen mantelzorgers. Een deel van deze mantelzorgers geeft aan zich overbelast te voelen. Het regelen van vervanging, zodat ze weer even op adem kunnen komen, blijkt vaak heel moeilijk te realiseren, omdat voor mantelzorgers onduidelijk is waar ze terechtkunnen en vervangende zorg ook nog eens weinig beschikbaar is. Ze worden van het kastje naar de muur gestuurd. Dit moet anders, vinden Margriet en MantelzorgNL. Mantelzorgers verdienen een weekje vakantie zonder zorgen en gedoe. Dat verdienen ze dubbel en dwars. We willen dat elke mantelzorger die een week mantelzorgvrij wil zijn, dit bij één aanspreekpunt op een eenvoudige manier kan regelen. Wij willen dat de mantelzorger zich niet druk hoeft te maken wie het achter de schermen regelt - gemeente of zorgverzekeraar - maar zorgeloos een weekje vrij van taken kan zijn.

Meer informatie...

Of contact:

010-4351022

info@mintersmantelzorg.nl

Minters Mantelzorg
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@mintersmantelzorg.nl

© 2019 Minters Mantelzorg|E-colofon