Logo Minters Mantelzorg
Minters Mantelzorg

Altijd op de hoogte van de activiteiten in de regio...

Nieuws

24-07-2018

Cursus Bikkel Lab voor jonge mantelzorgers;

Dinsdag: 11, 18, 25 september , 2 , 9, 16 oktober

Tijd: van 16.00u tot 17.30u

Bikkel Lab is een cursus voor alle kinderen en jongeren die opgroeien in een bijzondere thuissituatie. We gaan filmpjes maken, doen allerlei oefeningen en ondertussen leer je hoe je voor je zelf op kunt komen, hoe je ermee om kan gaan als je je opeens schaamt en hoe je ervoor kan zorgen dat je lekker in je vel zit. In september starten we met een groep met kinderen tussen ca. 8 en ca. 12 jaar. Ben je ouder dan 12 en wil je toch graag meedoen? Laat het weten! Bij voldoende interesse starten we een nieuwe groep. Locatie: Burg. van Lierplein 51, Vlaardingen

19-07-2018

Activiteiten tijdens de zomerperiode

In de maand juli zijn er geen Alzheimer - of mantelzorgcafés. Voor informatie en advies zijn wij wel gewoon bereikbaar via 010-4351022. Het eerstvolgende mantelzorgcafé is op 28 augustus in Schiedam.

18-06-2018

Wet langdurige zorg (wlz)

De Wet langdurige zorg (Wlz) is bedoeld voor mensen die vanwege een ziekte of aandoening blijvend zijn aangewezen op 24 uur per dag zorg in de nabijheid of permanent toezicht. Iedereen die rechtmatig in Nederland woont of verblijft, kan aanspraak maken op Wlz-zorg.

18-06-2018

L'Entrée 4 juli Parkhof

Gaat u mee op reis? De vakantietijd staat voor de deur.

15-06-2018

Save the date aankondiging

Zaterdag 15 september 2018 Sportdag Aangepast Sporten MVS. (Maassluis, Vlaardingen, Schiedam).

Van 14.00 uur tot 16.30 uur in de Olympiahal in Maassluis. Maak kennis met o.a. handbal, judo, tennis, kickboksen, hockey en voetbal. Blok deze middag alvast in je agenda. In week 35/36 krijg je alle benodigde informatie en lees je hoe je je kunt aanmelden! Deelname is gratis. De

15-06-2018

Cursus diagnose dementie en dan?

Cursus voor partners van mensen met dementie Na de diagnose dementie bij uw partner verandert er veel voor iedereen. In deze cursus krijgt u handvatten aangereikt hoe u om kunt gaan met deze veranderingen. U krijgt voorlichting over ondersteuningsmogelijkheden in deze regio. U vindt (h)erkenning bij elkaar.

15-06-2018

Deze week is het nieuwe Magazine over jonge mantelzorgers uitgekomen!

Met een stripverhaal, tips en een quiz. Leer alles over mantelzorg. Heb je het magazine niet op school gekregen en wil je het ook graag lezen: laat het weten! Dan sturen we het naar je op

11-06-2018

Meet the Parents organiseert op dinsdag 12 juni 2018 een informatiemarkt van 10.00 uur tot 14.00 uur. De toegang is gratis!

01-06-2018

De agenda van juni 2018 staat er op.

24-05-2018

Aan casemanager dementie/dementieverpleegkundigen, mantelzorgbegeleiders regio Nieuwe Waterweg Noord

Op 11 juni organiseert de Hogeschool Rotterdam samen met de gemeente Rotterdam en het van Kleef Instituut een uniek evenement voor iedereen die op één of andere manier met dementie te maken heeft: mensen met dementie zelf en hun mantelzorgers, professionals uit zorg en welzijn. Het wordt een dag vol interessante ontmoetingen, verrassende workshops, theater, zang en film en lekker eten, maar er is ook tijd om te ontspannen. Rode draad in het congrestival is langer op een prettige manier thuis wonen met dementie én zoveel mogelijk blijven meedoen in de buurt.

25-05-2018

De Stichting Frontotemporale Dementie lotgenoten organiseert 9 JUNI 2018 een lotgenotendag

Frontotemporale dementie (FTD) is een ingrijpend ziektebeeld, maar doordat het relatief weinig voorkomt zijn er maar weinig mensen bekend mee. FTD is een overkoepelende term voor verschillende syndromen die gekenmerkt worden door gedragsveranderingen en taalstoornissen ten gevolge van een verschrompeling van de voorste delen van de hersenen. De ziekte treft vaak relatief jonge mensen (<65 jaar), waardoor de veranderingen een grote invloed hebben op het gezin, het werk en het sociale leven van de persoon. Er is zo wie zo veel tijd om met elkaar te spreken, we merken dat in gesprek gaan met elkaar heel erg belangrijk is. Sparren over onderwerpen, je hart kunnen luchten, niets is raar, erkenning, herkenning. Elkaar steunen, 'tips' geven... een arm om je heen, begrip! Koningsweg 2 - 3581 GE UTRECHT inloop vanaf 13uur - einde om 17uur. opgeven kan via lotgenoten@ftdlotgenoten.nl i.v.m. het huren van de ruimte, koekjes etc horen we graag met hoeveel personen jullie komen.

22-05-2018

Niet Aangeboren Hersenletsel trefpunt Voorne-Putten organiseert:

Precies waar het trefpunt zich hart voor maakt!! Ook dit jaar organiseert het trefpunt een NAH informatie beurs waarin onbegrip en erkenning centraal zullen staan 30 juni Geuzenstaete Brielle meer informatie volgt op onze facebook pagina, via de nieuwsbrief en de website.

14-05-2018

De Bovenkamer organiseert: Donderdag 31 mei thema-avond

Een avond met als thema `De dementie-vriendelijke kerk` Gastspreker is Annemarie Roding- Schilt, predikant-geestelijk verzorger en schrijfster van het boekje `De dementie-vriendelijke kerk` Een must voor iedereen, professioneel of niet, die mensen met dementie wil blijven betrekken bij de kerkdiensten. Voor iedereen die zich wil verdiepen in de geestelijke zorg voor mensen met dementie thuis of binnen de kerkgemeenschap. Laat u inspireren. Kosten: toegang vrij Wanneer: donderdag 31 mei 2018, aanvang 20.00uur

01-05-2018

De agenda van mei 2018 staat er op.

24-04-2018

Voor wie fietst u?

Fietsevenement 2bike4alzheimer

Alzheimer Nederland organiseert ook dit jaar weer het fietsevenement 2bike4alzheimer. Hiermee zamelen ze geld in voor onderzoek en vragen ze aandacht voor dementie. Uniek aan 2bike4alzheimer is de 'Vergeet-mij-niet route'. Vijf fietslussen van 80 kilometer vormen een vergeet-mij-nietje; hét symbool voor een toekomst zonder dementie. Deelnemende teams fietsen op zaterdag 22 en zondag 23 september in een etmaal 400 kilometer in estafettevorm. De 24 uur staat voor het aantal uren per dag zorg die iemand met dementie nodig heeft. De tocht wordt op de tandem of op een andere fiets afwisselend afgelegd. De start en finish is bij de Woensberg in Huizen. Veel deelnemers zijn persoonlijk betrokken: als familielid, vriend(in), collega of als zorgvrijwilliger of -professional. Fietst u dit jaar ook mee? Of heeft u sportieve familieleden, collega's of vrienden die deze unieke tocht niet willen missen? Meld u nu aan of deel dit bericht!

17-04-2018

Argos L'Entrée 2 mei Parkhof

Woensdag 2 mei is er weer een gezellige L’Entrée bijeenkomst in Maassluis. Deze keer is het onderwerp: Voorkom stilvallen, blijf bewegen.

Onze gastspreker is Steven Schildmeijer, beweegcoach bij Argos zorggroep. Hij legt uit hoe u sterker kunt worden en hoe u uw balans kunt verbeteren. U krijgt voorbeelden uit de praktijk en tips over makkelijke oefeningen die u zelf kunt doen. Woensdag 2 mei van 10 uur tot (uiterlijk) 12 uur, inloop vanaf 9.30 uur Dagcentrum Parkhof Schubertlaan 2 U bent van harte welkom!

10-04-2018

Stichting Alzheimer Nederland

Dementiemonitor 2018

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland vindt het daarom belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Zo kunnen we beter opkomen voor hun belangen en voor de belangen van de mensen waar zij voor zorgen. Wat vinden mantelzorgers belangrijk? Hoe ervaren ze de zorg voor hun naasten? Deze en meer vragen stellen we mantelzorgers in de Dementiemonitor Mantelzorg. Zorgt u voor iemand met dementie en wilt u meedoen aan dit onderzoek?

03-04-2018

Ons magazine staat weer op de website, nummer 7 lente-zomer 2018

03-04-2018

De Bovenkamer organiseert:

De Bovenkamer organiseert voor volwassen kinderen en kleinkinderen van mensen met dementie informatie-praatavonden. De eerste 2 avonden zijn gepland: maandagavond 16 april en woensdagavond 25 april. Er kan nog aangemeld worden.

21-03-2018

Parkeren voor mantelzorgers in Schiedam

De gemeente Schiedam ondersteunt mantelzorgers waar mogelijk. Om deze reden kunnen mantelzorgers opnieuw éénmalig 25 gratis parkeerkraskaarten aanvragen bij Minters Mantelzorg.

Let op: Alleen mantelzorgers die voor iemand zorgen die in Schiedam in het betaald parkeren gebied woont, komen hiervoor in aanmerking. Minters Mantelzorg controleert of aan alle voorwaarden is voldaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via...

20-03-2018

Vrijwilligerspas nu ook voor Schiedamse Mantelzorgers

De gemeente Schiedam waardeert alle inzet, door mantelzorgers gepleegd, enorm en wil graag haar waardering hiervoor uiten. Dit doet de gemeente Schiedam op verschillende manieren. Zo heeft ze een kleine tegemoetkoming voor parkeerkosten in de vorm van parkeerkraskaarten voor mantelzorgers mogelijk gemaakt. Daarnaast heeft de gemeente besloten om de Vrijwilligerspas ook aan mantelzorgers te verstrekken. Met deze pas krijgen mantelzorgers bij zo’n 150 Schiedamse en Vlaardingse ondernemers een leuke korting of een extraatje. De pas wordt mede mogelijk gemaakt door Schiedamse en Vlaardingse ondernemers. Alle actuele informatie over alle deelnemende ondernemers, openingstijden en extra aanbiedingen zijn te vinden op de volgende site...

15-03-2018

Belastingspecial voor mantelzorgers

Ook dit jaar helpt Mezzo mantelzorgers weer zoveel mogelijk uit de aangifte inkomstenbelasting 2017 te halen. Hiervoor hebben ze een digitale belastingspecial ontwikkeld. Via de bijgevoegde link vindt u deze belastingspecial en kunt u hierover meer lezen.

06-03-2018

Themabijeenkomst voor werkende mantelzorgers

Graag vragen wij uw aandacht voor een speciale regionale bijeenkomst voor werkende mantelzorgers die zal gaan plaatsvinden op maandagavond 26 maart. Bent u werkende mantelzorger en heeft u vragen, behoefte aan informatie of wilt u ervaringen kunnen uitwisselen? Dan bent u van harte welkom!

27-02-2018

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de cursus “Assertiviteit voor mantelzorgers”

Meld u nu aan!

27-02-2018

Regelingen en voorzieningen waar mantelzorgers mee te maken kunnen krijgen

Sociaal Raadslieden hebben in bijgevoegd document de regelingen en voorzieningen waar mantelzorgers mee te maken kunnen krijgen voor u op een rijtje gezet.

12-02-2018

Aankondiging themabijeenkomst werkende mantelzorgers

Graag vragen wij uw aandacht voor een speciale regionale bijeenkomst voor werkende mantelzorgers die zal gaan plaatsvinden op maandagavond 26 maart.

05-02-2018

Cursus “Diagnose dementie…en dan?”

Startdatum woensdag 7 maart

Na de diagnose dementie bij uw partner of naaste verandert er veel voor iedereen. In 5 bijeenkomsten krijgt u handvatten aangereikt hoe u om kunt gaan met deze veranderingen. U vindt herkenning en erkenning bij elkaar.

05-02-2018

Cursus “Assertiviteit voor mantelzorgers”

Startdatum maandag 19 maart

Als mantelzorger bent u, naast het uitvoeren van zorgtaken, ook vaak aanspreekpunt voor de zorg of belangenbehartiger voor uw naaste en belast en/of belast met regelzaken. Het is belangrijk om daarin uw grenzen aan te geven om overbelasting te voorkomen, of effectief te communiceren om uw doel te bereiken. Gedurende vier bijeenkomsten gaat u aan de slag met datgene dat voor u belangrijk is op het gebied van assertiviteit, zodat u dit kunt toepassen in uw mantelzorgsituatie.

18-01-2018

Zorgt u voor iemand met Dementie? Kijk op de website van Alzheimer Nederland bij "100 activiteiten voor mensen met dementie"

Veel activiteiten zijn makkelijk aan te passen aan de mogelijkheden van de persoon met dementie. Zorg ervoor dat de activiteiten niet te zwaar, te moeilijk of juist te licht of te makkelijk zijn. Het belangrijkste is dat u er samen met degene met dementie plezier aan beleeft.

16-01-2018

De Bovenkamer organiseert:

Informatie- en praatavonden over vergeetachtigheid en dementie voor volwassen, kinderen en kleinkinderen

09-01-2018

Data van de Mantelzorgcafés van januari staan op de agenda

08-01-2018

2018 het jaar van de Jonge Mantelzorgers

De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam hebben 2018 uitgeroepen tot het Jaar van de Jonge Mantelzorger. Het is aan Annemiek om te zorgen voor meer bekendheid, kennis en bewustzijn rondom dit begrip.

Kinderen of jongeren zullen zichzelf niet snel “mantelzorger” noemen. Het is ook een behoorlijk breed begrip. Of je nu een vader hebt die alcoholist is, of een broertje met autisme, je noemt het allebei mantelzorg. Ik merk dat het ook bij professionals niet altijd bekend is wat mantelzorg allemaal omvat of wat je er mee kan. Door voorlichting te geven hoop ik hier de komende tijd verandering in te brengen.’ Annemiek richt zich op professionals, ouders en de jonge mantelzorgers zelf. Op onze website vind je relevante informatie voor en over jonge mantelzorgers. Naast het geven van voorlichting aan professionals, gaat Annemiek ook gastlessen geven op scholen. Meer weten of vragen over jonge mantelzorgers? Annemiek is op maandag, dinsdag en donderdag bereikbaar op 06 117 466 97 of op jong@mintersmantelzorg.nl Of neem alvast een kijkje op www.mintersmantelzorg.nl (pagina’s jonge mantelzorgers)

03-01-2018

Nog enkele plaatsen beschikbaar....

Voor de cursus "Iemand thuis verzorgen" zijn nog plaatsen beschikbaar. Interesse? De cursus start op 25 januari 2018

03-01-2018

Nog enkele plaatsen beschikbaar....

Voor de cursus "Rouwverwerking na mantelzorg " zijn nog plaatsen beschikbaar. Interesse? De cursus start op 18 januari 2018

Minters Mantelzorg
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@mintersmantelzorg.nl

© 2018 Minters Mantelzorg|E-colofon