Logo Minters Mantelzorg
Minters Mantelzorg

Altijd op de hoogte van de activiteiten in de regio...

Nieuws

20 oktober 2020

De themawandeling: Liefdevol grenzen aangeven

De wandeling gaat wel of niet door afhankelijk van de dan geldende Coronaregels.

Beter liefdevol grenzen aangeven dan grenzeloze liefde te geven”. In deze wandeling komt u als mantelzorger meer te weten over uw persoonlijke grenzen en leert u deze op een liefdevolle manier aan te geven. We gaan wandelen in een mooie omgeving. De natuur brengt lichaam en geest tot rust en zorgt ervoor dat u vertraagt. Er ontstaat ruimte voor nieuwe inzichten en gevoelens. Het is een aangename middag waarbij wandelen, stiltemomenten en coaching elkaar afwisselen. Na twee uur voelt u zich opgeladen en energieker.

Datum: 26 november Tijd: 13:00 – 15:00 Locatie: voor de ingang van Adventure bij de picknicktafels aan het begin van het klauterwoud (parkeren langs Watersportweg 21). Incl. thee en iets lekkers.

De coronaregels worden nageleefd!

U kunt zich opgeven via info@mintersmantelzorg.nl of via telefoonnr. 010-4351022, afdeling Mantelzorg onder vermelding van uw emailadres en telefoonnr..

Inschrijven kan tot 12 november. Er zijn een beperkt aantal plekken. Na inschrijving ontvangt u een bevestiging.

20 oktober 2020

Week van de jonge mantelzorger.

Tijdens het Webinar “Ik voel mij zo alleen” sprak Susan de Vries van Movisie over het thema ‘Jongeren en eenzaamheid’. Jonge mensen, ook kinderen en jongeren, voelen zich vaker eenzaam dan je misschien denkt. Bij jonge mantelzorgers komt eenzaamheid vaker voor dan gemiddeld. Terugblikkend op het Webinar bleek het vooral een herkenbaar thema. Voor de één uiteraard meer dan voor de ander, maar dat het wel degelijk speelt, is een feit. Er bestaan echter (nog) geen onderzoeksresultaten specifiek gericht op deze doelgroep. Wel bekend is dat wanneer jongeren negatieve gedachten hebben, dit invloed heeft op sociale relaties. Dat kan tot gevolg hebben dat zij zich terugtrekken. Ook onbegrip m.b.t. de zorgsituatie thuis, zorgt ervoor dat jonge mantelzorgers de thuissituatie liever verborgen houden, met als gevolg dat zij zich soms heel alleen voelen staan in de situatie. Aan de andere kant kan het ook juist iets opleveren. Door de zorgsituatie thuis leren de jongeren levensvaardigheden en ontwikkelen een sterke persoonlijkheid, waardoor ze zich juist niet alleen voelen staan in de situatie.

15 oktober 2020

BikkelLab Cursus

Na de herfstvakantie start de cursus BikkelLab weer. Er zijn nog wat plekken vrij, dus kijk je caseload nog even na en mocht er een kind zijn die ervoor in aanmerking komt meld deze dan zo snel mogelijk aan, zodat deze nog mee kan doen.

6 oktober 2020

Het Magazine Minters Mantelzorg nummer 12 staat online!

2 oktober 2020

Activiteiten Week van de Jonge Mantelzorger

In de week van 5 t/m 11 oktober is het de Week van de Jonge Mantelzorger. Een week waarin deze doelgroep centraal staat, met volop activiteiten in het hele land.

28 september 2020

Familieavond Autisme & naasten

Wanneer

15 oktober 2020 17.30 - 19.30 uur

(online begint de bijeenkomst om 18.00 uur, u kunt inloggen vanaf 17.45 uur).

Waar

Kompassie & online via Teams Adres: Laan 20, Den Haag

Heeft u vermoedens van autisme bij iemand binnen uw gezin? Leander en Tineke van Sevink Auticoaching zijn deze avond aanwezig om vanuit eigen familie-ervaring te vertellen over autisme en vragen te beantwoorden. Zij nemen u mee in een korte presentatie over prikkelverwerking bij autisme. Hoe werkt het nu bij autisme, hoe herken je als ouder, verzorger of naaste de overprikkeling of onderprikkeling? Leander en Tineke delen hun ervaring, geven tips en tools en beantwoorden vragen over het omgaan met een naasten met autisme.

De bijeenkomst wordt hybride gehouden. Bij Kompassie hebben we een beperkt aantal plekken, deze zijn inmiddels vol. U kunt zich nog wel gratis aanmelden om de bijeenkomst online bij te wonen

Heeft u vragen? Bel 070 427 32 40 en vraag naar Merel of Esther.

Aanmelden kan via mantelzorg@kompassie.nl

28 september 2020

Programma Week van de Ontmoeting & geüpdatet versie van het programma

Beste mantelzorger, van 1 tot 8 oktober is het de landelijke week tegen eenzaamheid. Een onderwerp dat ons allemaal aangaat, omdat het ons allemaal kan overkomen! Deze week is er aandacht voor dit thema, met als doel een impuls te geven aan ontmoeting en het taboe op eenzaamheid te doorbreken. Mantelzorgers in de gemeente Maassluis kunnen deze week aanschuiven bij verschillende activiteiten. Kijk op de agenda om onze site voor het volledige programma.

22 september 2020

Bijeenkomsten over betere zorg voor je naaste

Van 28 september tot en met 3 oktober is het de Week van de Wet zorg en dwang. De Wet zorg en dwang (Wzd) regelt de rechten bij onvrijwillige zorg. Bijvoorbeeld voor mensen met dementie. De wet geeft je naaste vrijheid, maar zorgt ook voor veiligheid. Wil je meer weten Meld je dan aan voor de online informatiebijeenkomsten die we organiseren. De Wet zorg en dwang zorgt voor betere bescherming van mensen met dementie. De wet draait om vrijheid en veiligheid van je naaste. Zorgmedewerkers mogen geen zorg geven waar je naaste zich tegen verzet. Dat noem je onvrijwillige zorg. Maar wat betekent dat precies? En wat doen ze als de zorg echt nodig is? Voor veel mantelzorgers is dat nog niet duidelijk. Daarom organiseren we tijdens de Week van de Wet zorg en dwang twee online informatiebijeenkomsten. Wil je meer weten over de Wzd en de rechten van je naaste en jezelf? Dan ben je van harte welkom om (online) mee te doen.

22 september 2020

De Roodkapjes

Samen met het DELA fonds organiseren wij een “Dag zonder zorgen” voor Mantelzorgers in alle leeftijdscategorieën. Op vrijdag 2 oktober a.s. zijn er nog een paar plekjes open. Wil je mee? Stuur dan een pb of mailtje: deroodkapjes@gmail.com De dag vindt plaats in het prachtige duingebied in Hoek van Holland.

16 september 2020

Live Alzheimer Café (online)

In het kader van Wereld Alzheimer Dag organiseren we een landelijk, online Alzheimer Café – LIVE! Een gratis bijeenkomst voor mantelzorgers, mensen met dementie en andere geïnteresseerden. Let op: vooraf (gratis) aanmelden is nodig.

Het online Alzheimer Café is een inspirerende, leerzame maar vooral ook een gezellige ontmoeting. Prof. Dr. Marjolein de Vugt (Restaurant Misverstand) vertelt over langer meedoen met dementie. De 21-jarige Teun Toebes is verhuisd naar een verpleeghuis en deelt zijn ervaringen met ons. En onze collega’s Dinant en Rob testen jouw kennis over dementie in de Grote Dementiequiz. Dit alles wordt gepresenteerd door Marit van Bohemen. In 2016 verbleef zij 24 uur in een verpleeghuis op een gesloten afdeling met mensen met dementie. Verder is zij o.a. bekend van 'Knoop in je Zakdoek'

8 september 2020

De Boei organiseert: avond voor jongvolwassen tussen 18 en 40 jaar

Ben je tussen de 18 en 40 en heb je één van je ouders verloren aan kanker? Wil je anderen ontmoeten die dit ook hebben meegemaakt om ervaringen te delen?

Op donderdag 10 september organiseren we een avond waarop we willen ingaan op de dagen die belangrijk voor je zijn. Hoe geef je inhoud aan bijvoorbeeld je verjaardag of de verjaardag van je overleden vader of moeder. Op welke manier wil je stil staan op de eerste sterfdag, de tweede en de daarop volgende? Zin of behoefte om mee te praten?

Tijd: 19:30-21:00 uur Locatie: Weimansweg 70-72 in Rotterdam

Aanmelden is verplicht in verband met de maatregelen rondom het corona virus. Je aanmelding ontvangen we graag via mail (joke@inloophuisdeboei.nl) of telefoon (010-2152855).

8 september 2020

Kent u iemand die langdurig zorgt voor een ander, die volgens u een verrassing verdient?

Minters Mantelzorg geeft in samenwerking met Theater Koningshof een aantal verrassingsoptredens aan huis weg!

Kent u iemand die langdurig voor een ander zorgt, en volgens u een verrassing verdient? Juist in deze tijd, waarin het mantelzorgen voor een ander extra zwaar kan zijn. Een verrassing in de vorm van een optreden aan huis, om te laten weten dat diegene een kanjer, lieverd of topper is. Geef deze mantelzorger dan op en win een surprise act aan huis voor hem of haar! Laat deze unieke kans niet onbenut en doe mee! Meld hem of haar uiterlijk 21 september a.s. aan via info@mintersmantelzorg.nl. Geef daarbij aan waarom u vindt dat hij of zij een verrassingsoptreden aan huis verdient! Vergeet niet uw naam en telefoonnummer te vermelden. Onder de inzendingen verloten wij een aantal optredens. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

3 september 2020

Minters Mantelzorg Facebook pagina

Volg ons nu ook op facebook

1 september 2020

Longfonds webinar ‘Hoe ziet de reguliere longzorg eruit in coronatijd?’

Hoe verlopen afspraken voor jouw longziekte bij jouw vaste zorgverlener in coronatijd? Moet ik met een longziekte mijn medicatie aanpassen? En wanneer weet ik of mijn klachten horen bij mijn longaandoening of wijzen op corona? Bij veel mensen met een longziekte is de huidige coronacrises een extra spannende tijd die gepaard gaat met vragen over hun zorg. Voor deze mensen, hun naasten en andere belangstellenden organiseert het Longfonds een gratis webinar met als thema: ‘Hoe ziet de reguliere longzorg eruit in coronatijd?’ op maandag 21 september a.s. van 19.00 tot 20.00 uur.

14 juli 2020

Graag uw aandacht voor een mooi aanbod deze zomer vanuit Minters Mantelzorg:

Beleef een mooie dag vol ontspanning, lekker eten en creativiteit in een mooie groene omgeving onder deskundige begeleiding van de Roodkapjes. Kortom een dag, helemaal voor jezelf! Deze dag staat een actueel centraal: omgaan met stress/druk. Hoe kun je dit signaleren, en wat kun je doen om hier mee om te gaan. De Roodkapjes maken o.a. gebruik van het effect van “groen”, en geven in de buitenlucht handvatten.

Wie zijn de Roodkapjes? Ingrid de Geus en Marjo Koppert zijn fysiotherapeut en beeldend/natuur coach, en hebben veel ervaring in het begeleiden van mantelzorgers. Samen hebben zij hun krachten gebundeld in de Roodkapjes. De Roodkapjes bieden deskundigheid en aandacht tijdens deze bijzondere activiteit die deels binnen en deels buiten zal plaatsvinden. (meer weten over de roodkapjes? Kijk op: https://youtu.be/gQpuT_fh4_Q De activiteit is helemaal corona-proof. Met voldoende afstand en de nodige voorzorgsmaatregelen. Let op: wij vragen voor deze activiteit een eigen bijdrage van 10,-

U kunt kiezen voor deelname op:

Dinsdag 4 augustus Waar : De Polderij, Vlaardingsedijk 7 te Maassluis. Tijd: : 9.30uur (inloop)- 13.30uur Incl. : Bijzondere Barista begroeting en heerlijke lunch.

Dinsdag 11 augustus Waar : Parckhoeve, Prinses Beatrixpark 1 te Schiedam Tijd : 13.30 uur(inloop)- 17.30uur Incl : Ontvangst met warme appeltaart en afsluiting met Tappashapje.

Wilt u deze bijzondere dag meemaken? Dan kunt u zich opgeven voor 27 juli a.s. via info@mintersmantelzorg.nl of tel: Minters 010-4351022 (vraag naar afdeling mantelzorg). Vergeet niet uw NAW gegevens en telefoonnummer te vermelden!

Let op: het aantal plaatsen is beperkt. U kunt dus deelnemen als u een bevestiging heeft ontvangen vanuit Minters Mantelzorg. Wij hopen u te verwelkomen!

Namens team Minters mantelzorg en de Roodkapjes een warme groet.

03 juli 2020

Dag van de Mantelzorg 10-11- 2020

Minters Mantelzorg is gestart met de voorbereidingen voor "De Dag van de Mantelzorg 2020".

Wij willen u graag verrassen, juist in dit jaar waarin u als mantelzorger meer uitdagingen bent tegengekomen ivm met de Corona.

03 juli 2020

Gratis Webinar over de gevolgen van corona voor mensen met een longziekte

Heb je met een longaandoening een grotere kans om ziek te worden door corona? Word je ernstiger ziek dan mensen zonder een chronische longziekte? En wat zijn de mogelijke gevolgen op de lange termijn? Voor veel mensen met een longziekte is de huidige coronacrisis een extra spannende tijd, die gepaard gaat met onzekerheden. Voor hen, hun naasten en andere belangstellenden organiseert het Longfonds een gratis Webinar met als thema: ‘Gevolgen van COVID-19 voor mensen met een longziekte’ op donderdag 9 juli a.s. van 19.00 tot 20.00 uur

Dr. Frits Franssen (foto), longarts bij CIRO en MUMC+, geeft tijdens deze digitale bijeenkomst een lezing over de gevolgen van het coronavirus op mensen met een longziekte. Hij bespreekt daarin verschillende corona-gerelateerde onderwerpen en beantwoordt vragen van de deelnemers.

‘’Door de coronavirus pandemie ben ik gedwongen de dagelijkse praktijkvoering voor chronische longpatiënten anders in te richten: op afstand en met nadruk op wat écht nodig is voor de patiënt. Dat went snel, een aantal aanpassingen wil ik behouden, zoals de inzet van consultaties op afstand. Een Webinar past helemaal in deze trend. Ik ben benieuwd hoe mensen met een longziekte dit ervaren.”, aldus Dr. Frits Franssen.

Aanmelden Iedereen met een computer, tablet of smartphone kan deelnemen aan dit Webinar, gewoon vanuit je eigen woonkamer. Heb je interesse?

03 juli 2020

Overzicht voor mantelzorgers: alle actuele wet en regelgeving op een rijtje!

Mantelzorgers krijgen vaak te maken met wet- en regelgeving. Voor zichzelf of hun zorgvrager. Dat is niet altijd gemakkelijk en duidelijk. Waar vraag ik iets aan, wat krijg ik vergoed en hoe zit het met een eigen bijdrage? In samenwerking met de afdeling Sociale Raadslieden Minters, is er een actueel en overzichtelijk document ontwikkeld voor mantelzorgers

Het document gaat uit van de huidige regelgeving (2020) en is toegespitst op de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. (document 1)

Ook is er een document gemaakt waar op overzichtelijke manier de mogelijkheden staan vermeld als het gaat om het regelen van financiele zaken voor een ander. (document 2)

Bijgaande documenten zijn ook te vinden op onse website onder het kopje: wet en regelgeving.

19 juni 2020

Gespreksavonden over dementie

Odensehuis De Bovenkamer, inloopcentrum voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, organiseert vier themabijeenkomsten over dementie

Als je vader of moeder met dementie nog zelfstandig woont, maak je je misschien zorgen. Of je neemt (een deel van) de zorg op je, wat soms zwaar is. Zorgen om je vader, zorgen om je moeder, zorgen om je grootouders.

Deelnemen aan deze bijeenkomsten kan helpen om de dagelijkse praktijk wat te verlichten. Inhoud van de bijeenkomsten:

- Wat is dementie? De dagelijkse werkelijkheid

- Hoe ga ik om met rolveranderingen?

- Hoe houd ik het zorgen vol, zodat mijn eigen leven niet in de knel komt?

- Praktische tips en ondersteuningsmogelijkheden.

29 mei 2020

Dementiemonitor mantelzorgers 2020

Beste Mantelzorger

Zorg u voor iemand, of bent u betrokken bij iemand met dementie? Dan willen wij uw aandacht vragen voor de dementiemonitor. Deze is begin maart 2020 gestart, en kan nog steeds ingevuld worden. Meer informatie leest u op de flyer. Aanvullend willen wij u laten weten dat er vanaf begin juni een papieren versie beschikbaar komt.

28 mei 2020

Minters en Wijkteams Vlaardingen vanaf 2 juni weer terug naar werken ‘op normale wijze’

Vlaardingen 27 mei 2020 -

Met de corona-aanpak gaat het heel langzaam de goede kant op. We hebben veelal een manier gevonden om ons dagelijks leven praktisch in te vullen, ook al is dat lang niet altijd makkelijk. De anderhalve meter samenleving doet zijn intrede. Geen grote groepen bezoeken, afstand houden zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken voor niet vitale beroepen, - alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren - worden langzaam maar zeker versoepeld. Ook wij zullen stapsgewijs, met de nodige aanpassingen, de regels gaan versoepelen

Vanaf 29 april geldt: zelfstandig wonende ouderen van 70 jaar en ouder kunnen door één of twee vaste personen met enige regelmaat worden bezocht. Voor Minters betekent dit dat wij, met inachtneming van de hygiëne maatregelen indien noodzakelijk huisbezoeken kunnen afleggen, ook bij oudere cliënten/ mantelzorgers. Ook kan deze groep voor een individueel gesprek ontvangen worden op kantoor van Minters.

26 mei 2020

Richtlijnen voor beschermende materialen en richtlijnen voor mantelzorgers

Wanneer kom je als mantelzorger in aanmerking voor beschermingsmiddelen tegen COVID-19?

Sinds 18 mei kom je als mantelzorger mogelijk in aanmerking voor persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) als je intensieve zorg verleent aan kwetsbare mensen met (symptomen van) COVID-19. De richtlijnen hiervoor hangen samen met de eerder vrijgegeven richtlijnen van het testbeleid voor mantelzorgers.

19 mei 2020

Filmpje van ons voor u

Wij zijn, speciaal voor u, voor de camera gaan staan. Op ludieke wijze laten wij u zien waar we momenteel mee bezig zijn en geven wij u een warme groet. Het resultaat willen wij u niet onthouden. Benieuwd ? Klik dan op onderstaande link:

1 mei 2020

Het Magazine Minters Mantelzorg nummer 11 staat online!

16 maart 2020

Helaas kunnen ook alle activiteiten van Minters Mantelzorg ivm de verspreiding van het coronavirus tot 6 april 2020 niet doorgaan. We hopen op uw begrip hiervoor.

Minters Mantelzorg
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@mintersmantelzorg.nl

© 2020 Minters Mantelzorg|E-colofon