Logo Minters Mantelzorg
Minters Mantelzorg

Dag van de Mantelzorg, 6 november 2018, theater aan de Schie, Schiedam

Nieuws

02-10-2018

Gratis Vervoer naar de Dag van de Mantelzorg op 6 november 2018!!!

Woont u in Maassluis of Vlaardingen en is vervoer een probleem voor u om bij de Dag van de Mantelzorg aanwezig te kunnen zijn, dan hebben wij goed nieuws! Wij hebben van de gemeenten de mogelijkheid gekregen om bussen vanuit Maassluis en Vlaardingen te laten rijden en weer terug. Wilt u zich hiervoor opgeven? Vul dan het aanmeldformulier volledig in.

02-10-2018

Stichting Tante Joy organiseert weer een informatieve en inspirerende middag over jonge mantelzorgers op 17 oktober.

02-10-2018

Symposium “Naasten in beeld”

SAVE THE DATE Vrijdag 16 november 2018 18.30 – 22.00 uur Locatie: Kade 40 , Vlaardingen

25-09-2018

Start middag Mantelzorg Café in Maassluis dankzij MVS maatschappelijke beursvloer

Start middag Mantelzorg Café in Maassluis dankzij MVS maatschappelijke beursvloer Op woensdag 23 mei heeft Minters Mantelzorg tijdens de eerste Maatschappelijke Beursvloer voor Maassluis, Vlaardingen en Schiedam (MVS) een succesvolle match kunnen sluiten met Theater Koningshof in Maassluis. Naar aanleiding van signalen vanuit mantelzorgers in Maassluis was Karin Barg, mantelzorgconsulent Minters Mantelzorg, op zoek naar een geschikte locatie voor het starten van een Mantelzorg Café in de middaguren. Vrijdag 8 september is er in een vervolggesprek met Wim Staessens , de directeur van Theater Koningshof, een oplossing gevonden om dit Café in Maassluis ook in de middaguren te kunnen realiseren. Theater Koningshof heeft vanuit maatschappelijke betrokkenheid een gezellige ruimte aangeboden, waar op maandag 15 oktober 2018 en dinsdag 20 november 2018 mantelzorgers van harte welkom zijn bij het Mantelzorg Café tussen 14.00u en 16.00u in een sfeervolle ambiance. We hopen u daar te zien!

11-09-2018

Deze week wordt de uitnodiging voor deelname aan de Dag van de Mantelzorg verzonden naar de ingeschreven mantelzorgers in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Heeft u de uitnodiging niet ontvangen? Of bent u mantelzorger en niet ingeschreven bij ons maar u wilt wel deelnemen? Dan kunt u zich opgeven via info@mintersmantelzorg.nl of via telefoonnummer 010-4351022. U bent van harte welkom!

06-09-2018

Cursus "Iemand thuis verzorgen" Startdatum 20 september 2018

Een praktische cursus voor mantelzorgers die hun naasten thuis verzorgen Goed voor een partner, familielid of bekende zorgen is een vak apart. Hoe til je het beste? Hoe help je iemand met aankleden? Tijdens deze cursus leert u praktische vaardigheden om het zorgen te vergemakkelijken. Ook is er aandacht voor mantelzorgthema’s zoals ziektebeleving, balans en effectief communiceren tussen jezelf als mantelzorger, degene voor wie je zorgt en professionele zorg. Daarnaast vindt u (h)erkenning bij elkaar.

01-09-2018

De week van de ontmoeting in Maassluis

Op 23 oktober zal er van 19.00uur tot 21.00uur in de bibliotheek in Maassluis een bijeenkomst plaatsvinden met als thema: “Ontmoeting rondom dementie” Een bijeenkomst bedoelt voor iedereen die meer wil horen, of vragen heeft over dit onderwerp. Kent u iemand met dementie, of voelt u zich betrokken bij dit onderwerp, dan bent u van harte welkom.

U kunt zich aanmelden via info@mintersmantelzorg.nl of telefonisch via 010-4351022 afdeling mantelzorg. U kunt zich ook aanmelden via de organisatie van de week van de ontmoeting, zie informatie op de flyer.

01-09-2018

Samen Beter Thuis

Praktische hulp nodig? Of ben je mantelzorger? Bij Samen Beter Thuis vindt u instructiefilmpjes, informatie en cursussen om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen.

31-08-2018

Dag van de Mantelzorg 2018

In de week van zondag 4 tot en met zaterdag 10 november is er extra aandacht voor mantelzorgers in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De hele week vinden er activiteiten bij diverse organisaties plaats. Ook de landelijke Dag van de Mantelzorg valt in deze week. Minters Mantelzorg viert deze dag op dinsdag 6 november met een feestelijke activiteit in Theater aan de Schie in Schiedam.

31-08-2018

De agenda van september staat erop!

31-08-2018

Cursus "Iemand thuis verzorgen" Startdatum 20 september 2018

Een praktische cursus voor mantelzorgers die hun naasten thuis verzorgen Goed voor een partner, familielid of bekende zorgen is een vak apart. Hoe til je het beste? Hoe help je iemand met aankleden? Tijdens deze cursus leert u praktische vaardigheden om het zorgen te vergemakkelijken. Ook is er aandacht voor mantelzorgthema’s zoals ziektebeleving, balans en effectief communiceren tussen jezelf als mantelzorger, degene voor wie je zorgt en professionele zorg. Daarnaast vindt u (h)erkenning bij elkaar.

31-08-2018

Informatie-gespreksavonden voor kinderen van mensen met dementie

Voor de tweede keer organiseert De Bovenkamer 4 informatie-gespreksavonden voor kinderen en volwassen kleinkinderen van mensen met dementie.

24-07-2018

Cursus Bikkel Lab voor jonge mantelzorgers;

Dinsdag: 11, 18, 25 september , 2 , 9, 16 oktober

Tijd: van 16.00u tot 17.30u

Bikkel Lab is een cursus voor alle kinderen en jongeren die opgroeien in een bijzondere thuissituatie. We gaan filmpjes maken, doen allerlei oefeningen en ondertussen leer je hoe je voor je zelf op kunt komen, hoe je ermee om kan gaan als je je opeens schaamt en hoe je ervoor kan zorgen dat je lekker in je vel zit. In september starten we met een groep met kinderen tussen ca. 8 en ca. 12 jaar. Ben je ouder dan 12 en wil je toch graag meedoen? Laat het weten! Bij voldoende interesse starten we een nieuwe groep. Locatie: Burg. van Lierplein 51, Vlaardingen

18-06-2018

Wet langdurige zorg (wlz)

De Wet langdurige zorg (Wlz) is bedoeld voor mensen die vanwege een ziekte of aandoening blijvend zijn aangewezen op 24 uur per dag zorg in de nabijheid of permanent toezicht. Iedereen die rechtmatig in Nederland woont of verblijft, kan aanspraak maken op Wlz-zorg.

15-06-2018

Cursus diagnose dementie en dan?

Cursus voor partners van mensen met dementie Na de diagnose dementie bij uw partner verandert er veel voor iedereen. In deze cursus krijgt u handvatten aangereikt hoe u om kunt gaan met deze veranderingen. U krijgt voorlichting over ondersteuningsmogelijkheden in deze regio. U vindt (h)erkenning bij elkaar.

15-06-2018

Deze week is het nieuwe Magazine over jonge mantelzorgers uitgekomen!

Met een stripverhaal, tips en een quiz. Leer alles over mantelzorg. Heb je het magazine niet op school gekregen en wil je het ook graag lezen: laat het weten! Dan sturen we het naar je op

03-04-2018

Ons magazine staat weer op de website, nummer 7 lente-zomer 2018

21-03-2018

Parkeren voor mantelzorgers in Schiedam

De gemeente Schiedam ondersteunt mantelzorgers waar mogelijk. Om deze reden kunnen mantelzorgers opnieuw éénmalig 25 gratis parkeerkraskaarten aanvragen bij Minters Mantelzorg.

Let op: Alleen mantelzorgers die voor iemand zorgen die in Schiedam in het betaald parkeren gebied woont, komen hiervoor in aanmerking. Minters Mantelzorg controleert of aan alle voorwaarden is voldaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via...

20-03-2018

Vrijwilligerspas nu ook voor Schiedamse Mantelzorgers

De gemeente Schiedam waardeert alle inzet, door mantelzorgers gepleegd, enorm en wil graag haar waardering hiervoor uiten. Dit doet de gemeente Schiedam op verschillende manieren. Zo heeft ze een kleine tegemoetkoming voor parkeerkosten in de vorm van parkeerkraskaarten voor mantelzorgers mogelijk gemaakt. Daarnaast heeft de gemeente besloten om de Vrijwilligerspas ook aan mantelzorgers te verstrekken. Met deze pas krijgen mantelzorgers bij zo’n 150 Schiedamse en Vlaardingse ondernemers een leuke korting of een extraatje. De pas wordt mede mogelijk gemaakt door Schiedamse en Vlaardingse ondernemers. Alle actuele informatie over alle deelnemende ondernemers, openingstijden en extra aanbiedingen zijn te vinden op de volgende site...

15-03-2018

Belastingspecial voor mantelzorgers

Ook dit jaar helpt Mezzo mantelzorgers weer zoveel mogelijk uit de aangifte inkomstenbelasting 2017 te halen. Hiervoor hebben ze een digitale belastingspecial ontwikkeld. Via de bijgevoegde link vindt u deze belastingspecial en kunt u hierover meer lezen.

27-02-2018

Regelingen en voorzieningen waar mantelzorgers mee te maken kunnen krijgen

Sociaal Raadslieden hebben in bijgevoegd document de regelingen en voorzieningen waar mantelzorgers mee te maken kunnen krijgen voor u op een rijtje gezet.

Meer informatie...

Of contact:

010-4351022

info@mintersmantelzorg.nl

Antoinette Eilering

Mantelzorgconsulent Vlaardingen

Louise de Wijk

Mantelzorgconsulent Schiedam

Karin Barg

Mantelzorgconsulent Maassluis

Annemiek Wensing

Projectleider Jonge mantelzorgers

Minters Mantelzorg
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@mintersmantelzorg.nl

© 2018 Minters Mantelzorg|E-colofon