Logo Minters Mantelzorg
Minters Mantelzorg

Workshop klein geluk voor mantelzorgers 6 december Kade 40 Vlaardingen...

Nieuws

03-12-2018

De agenda van december staat erop!

20-11-2018

Workshop Klein Geluk

Minters Mantelzorg organiseert : WORKSHOP ‘ Klein geluk voor de mantelzorger’ voor mantelzorgers uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

Een praktische workshop die u aan het roer zet voor eigen geluk. Deze workshop zal worden gegeven door Inge Jager, coach, trainer en schrijver. Zij heeft al vele mantelzorgers ontmoet, die het moeilijk vonden om invulling te geven aan het credo “zorgen voor jezelf” terwijl u druk/belast bent met mantelzorgtaken. Zij zijn erg enthousiast over haar workshop. Hoe dit kan? Ervaar het zelf! Geef uw zelf deze workshop cadeau en meld u aan.

16-11-2018

Speciaal-(bus)reizen

Mogen wij ons even aan u voorstellen? Wij zijn Speciaal-(bus)reizen en ons doel is het organiseren van speciale zorgeloze bus- en vliegreizen voor mensen met een (verstandelijke) beperking en mensen die rolstoel gebonden zijn. Iedereen is bij ons welkom ! Ons team bestaande uit enthousiaste en vooral deskundige medewerkers hebben een fantastisch aanbod één- of meerdaagse toegankelijke reizen samengesteld in zowel Nederland, België, Duitsland als ver daar buiten ……..! Alles tot in de puntjes geregeld zodat onze gasten zorgeloos op stap kunnen gaan. Zij genieten van een heerlijke dag waarbij de verrassingen worden beperkt tot alléén de aangename ! Wij zouden het zeer op prijs stellen als wij in de gelegenheid zouden worden gesteld om ons fantastische aanbod aan u te mogen presenteren. Graag horen wij van u,

09-11-2018

“Ik heb eindelijk weer eens heerlijk gelachen”

Eindelijk weer eens lachen was één van de vele positieve reacties op het programma van de Dag van de Mantelzorg. Dit jaar werd de dag gehouden op 6 november in Theater aan de Schie in Schiedam. Namens de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam ontving Minters Mantelzorg ruim 500 mantelzorgers. Het programma viel duidelijk in de smaak. Over het vervoer hoefden de mantelzorgers zich dit jaar geen zorgen te maken. Speciale bussen brachten hen ter plekke.

Gastheer Peet Vermeulen verwelkomde de mensen bij binnenkomst op ludieke wijze en in stijl. Vervolgens ontvingen studenten van het Albeda College hen gastvrij en zorgden zij ervoor dat het hen aan niets ontbrak tijdens het diner. Marjolein Wiegmann maakte muziek tijdens het diner. De mantelzorgers hadden tijd en ruimte om te ontspannen en met andere mantelzorgers in contact te komen. Op de informatiemarkt was er gelegenheid om vragen te stellen en om mantelzorgers bekend te maken met verschillende organisaties, waarmee zij te maken kunnen krijgen. Anders dan andere jaren waren er dit jaar twee voorstellingen. Voorafgaand aan de voorstellingen spraken Patricia van Aaken, wethouder van Schiedam, en Franc. Bongaerts, bestuurder van Minters, hun waardering uit voor alles wat mantelzorgers dagelijks doen. Jeugdtheater “The West Side” trapte de avond af met de voorstelling “Who Cares”. De jongeren komen allemaal uit Vlaardingen. Zij lieten knap zien wat het betekent om als kind of jongere op te groeien in een gezin waar zorgen zijn. Vervolgens maakten de meiden van Muziektheater LOS met hun hilarische liedjes en acts het publiek aan het lachen. Met een avond van ‘voor elk wat wils’, hebben de gemeenten hun mantelzorgers op een mooie manier bedankt voor hun inzet.

09-11-2018

Het magazine staat weer op de website.

2-11-2018

De agenda van november staat erop!

02-10-2018

Symposium “Naasten in beeld”

SAVE THE DATE Vrijdag 16 november 2018 18.30 – 22.00 uur Locatie: Kade 40 , Vlaardingen

25-09-2018

Start middag Mantelzorg Café in Maassluis dankzij MVS maatschappelijke beursvloer

Start middag Mantelzorg Café in Maassluis dankzij MVS maatschappelijke beursvloer Op woensdag 23 mei heeft Minters Mantelzorg tijdens de eerste Maatschappelijke Beursvloer voor Maassluis, Vlaardingen en Schiedam (MVS) een succesvolle match kunnen sluiten met Theater Koningshof in Maassluis. Naar aanleiding van signalen vanuit mantelzorgers in Maassluis was Karin Barg, mantelzorgconsulent Minters Mantelzorg, op zoek naar een geschikte locatie voor het starten van een Mantelzorg Café in de middaguren. Vrijdag 8 september is er in een vervolggesprek met Wim Staessens , de directeur van Theater Koningshof, een oplossing gevonden om dit Café in Maassluis ook in de middaguren te kunnen realiseren. Theater Koningshof heeft vanuit maatschappelijke betrokkenheid een gezellige ruimte aangeboden, waar op maandag 15 oktober 2018 en dinsdag 20 november 2018 mantelzorgers van harte welkom zijn bij het Mantelzorg Café tussen 14.00u en 16.00u in een sfeervolle ambiance. We hopen u daar te zien!

01-09-2018

Samen Beter Thuis

Praktische hulp nodig? Of ben je mantelzorger? Bij Samen Beter Thuis vindt u instructiefilmpjes, informatie en cursussen om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen.

31-08-2018

Cursus "Iemand thuis verzorgen" Startdatum 20 september 2018

Een praktische cursus voor mantelzorgers die hun naasten thuis verzorgen Goed voor een partner, familielid of bekende zorgen is een vak apart. Hoe til je het beste? Hoe help je iemand met aankleden? Tijdens deze cursus leert u praktische vaardigheden om het zorgen te vergemakkelijken. Ook is er aandacht voor mantelzorgthema’s zoals ziektebeleving, balans en effectief communiceren tussen jezelf als mantelzorger, degene voor wie je zorgt en professionele zorg. Daarnaast vindt u (h)erkenning bij elkaar.

31-08-2018

Informatie-gespreksavonden voor kinderen van mensen met dementie

Voor de tweede keer organiseert De Bovenkamer 4 informatie-gespreksavonden voor kinderen en volwassen kleinkinderen van mensen met dementie.

24-07-2018

Cursus Bikkel Lab voor jonge mantelzorgers;

Dinsdag: 11, 18, 25 september , 2 , 9, 16 oktober

Tijd: van 16.00u tot 17.30u

Bikkel Lab is een cursus voor alle kinderen en jongeren die opgroeien in een bijzondere thuissituatie. We gaan filmpjes maken, doen allerlei oefeningen en ondertussen leer je hoe je voor je zelf op kunt komen, hoe je ermee om kan gaan als je je opeens schaamt en hoe je ervoor kan zorgen dat je lekker in je vel zit. In september starten we met een groep met kinderen tussen ca. 8 en ca. 12 jaar. Ben je ouder dan 12 en wil je toch graag meedoen? Laat het weten! Bij voldoende interesse starten we een nieuwe groep. Locatie: Burg. van Lierplein 51, Vlaardingen

18-06-2018

Wet langdurige zorg (wlz)

De Wet langdurige zorg (Wlz) is bedoeld voor mensen die vanwege een ziekte of aandoening blijvend zijn aangewezen op 24 uur per dag zorg in de nabijheid of permanent toezicht. Iedereen die rechtmatig in Nederland woont of verblijft, kan aanspraak maken op Wlz-zorg.

15-06-2018

Cursus diagnose dementie en dan?

Cursus voor partners van mensen met dementie Na de diagnose dementie bij uw partner verandert er veel voor iedereen. In deze cursus krijgt u handvatten aangereikt hoe u om kunt gaan met deze veranderingen. U krijgt voorlichting over ondersteuningsmogelijkheden in deze regio. U vindt (h)erkenning bij elkaar.

15-06-2018

Deze week is het nieuwe Magazine over jonge mantelzorgers uitgekomen!

Met een stripverhaal, tips en een quiz. Leer alles over mantelzorg. Heb je het magazine niet op school gekregen en wil je het ook graag lezen: laat het weten! Dan sturen we het naar je op

03-04-2018

Ons magazine staat weer op de website, nummer 7 lente-zomer 2018

21-03-2018

Parkeren voor mantelzorgers in Schiedam

De gemeente Schiedam ondersteunt mantelzorgers waar mogelijk. Om deze reden kunnen mantelzorgers opnieuw éénmalig 25 gratis parkeerkraskaarten aanvragen bij Minters Mantelzorg.

Let op: Alleen mantelzorgers die voor iemand zorgen die in Schiedam in het betaald parkeren gebied woont, komen hiervoor in aanmerking. Minters Mantelzorg controleert of aan alle voorwaarden is voldaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via...

20-03-2018

Vrijwilligerspas nu ook voor Schiedamse Mantelzorgers

De gemeente Schiedam waardeert alle inzet, door mantelzorgers gepleegd, enorm en wil graag haar waardering hiervoor uiten. Dit doet de gemeente Schiedam op verschillende manieren. Zo heeft ze een kleine tegemoetkoming voor parkeerkosten in de vorm van parkeerkraskaarten voor mantelzorgers mogelijk gemaakt. Daarnaast heeft de gemeente besloten om de Vrijwilligerspas ook aan mantelzorgers te verstrekken. Met deze pas krijgen mantelzorgers bij zo’n 150 Schiedamse en Vlaardingse ondernemers een leuke korting of een extraatje. De pas wordt mede mogelijk gemaakt door Schiedamse en Vlaardingse ondernemers. Alle actuele informatie over alle deelnemende ondernemers, openingstijden en extra aanbiedingen zijn te vinden op de volgende site...

15-03-2018

Belastingspecial voor mantelzorgers

Ook dit jaar helpt Mezzo mantelzorgers weer zoveel mogelijk uit de aangifte inkomstenbelasting 2017 te halen. Hiervoor hebben ze een digitale belastingspecial ontwikkeld. Via de bijgevoegde link vindt u deze belastingspecial en kunt u hierover meer lezen.

27-02-2018

Regelingen en voorzieningen waar mantelzorgers mee te maken kunnen krijgen

Sociaal Raadslieden hebben in bijgevoegd document de regelingen en voorzieningen waar mantelzorgers mee te maken kunnen krijgen voor u op een rijtje gezet.

Meer informatie...

Of contact:

010-4351022

info@mintersmantelzorg.nl

Antoinette Eilering

Mantelzorgconsulent Vlaardingen

Louise de Wijk

Mantelzorgconsulent Schiedam

Karin Barg

Mantelzorgconsulent Maassluis

Annemiek Wensing

Projectleider Jonge mantelzorgers

Minters Mantelzorg
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@mintersmantelzorg.nl

© 2018 Minters Mantelzorg|E-colofon