Logo Minters Mantelzorg
Minters Mantelzorg

Altijd op de hoogte van de activiteiten in de regio...

Nieuws

11-06-2019

Winactie fotoshoot!

Als er iemand in uw gezin extra zorg nodig heeft kan dat veel van u vragen. Maar zorgen voor een familielid of naaste kan ook een goed gevoel geven. Degene voor wie u zorgt is vaak ook heel blij dat u er bent. U bent belangrijk! We willen die mooie, warme kant van mantelzorg graag in beeld brengen. DAAROM VERLOTEN WIJ 30 GRATIS FOTOSHOOTS ONDER MANTELZORGERS!

04-06-2019

De agenda van juni staat er weer op!

14-05-2019

Aandacht voor De Publieke Tribune: Wie zorgt er voor de mantelzorger?

Vorige week zond Omroep Human de uitzending van De publieke tribune over de mantelzorg uit, met als belangrijkste vraag 'Wie zorgt er voor de mantelzorger?'

10-05-2019

Opendag breinpuzzel A4

‘Dagbesteding voor volwassenen met NAH’ Stichting De Breinpuzzel biedt dagbesteding, logeerhuis en prikkelarm sporten aan volwassenen met een Niet Aangeboren Hersenletsel. Bent u benieuwd naar de locatie en het aanbod? De Breinpuzzel opent haar deuren op zaterdag 25 mei 2019 van 11.00 uur tot 15.00 uur. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de flyer.

07-05-2019

Beter thuis met dementie

Een bijzonder aanbod vanuit Laurens voor mantelzorgers die samenwonen met iemand met dementie. De cursus "Beter thuis met dementie". Een 5 daagse cursus die mantelzorgers samen met hun zorgvragers beleven in een speciaal vakantiehuis. Wilt u meer weten over het programma en de opzet van deze Cursus? Zie bijgaande flyer. (Ook voor mantelzorgers uit de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam)

30-04-2019

Nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief vindt u diverse informatie over cursussen en dergelijke.

30-04-2019

De agenda van mei staat er op!

30-04-2019

Poster Gedichtenwedstrijd week van de ontmoeting

Het winnende gedicht wordt bekend gemaakt en voorgedragen tijdens een middag met diverse optredens. Datum inzending: vóór maandag 10 juni 2019 naar ontmoetingmaassluis@gmail.com Datum bekendmaking: Zaterdag 13 juli om 14.30u Locatie: ‘De Ark’, Rembrandtlaan 2.

17-04-2019

Vakantiereizen met zorg

Op verschillende websites is informatie te vinden over vakantiereizen met zorg. Bent u nieuwsgierig geworden of er ook mogelijkheden zijn die aansluiten bij uw wensen, neem dan een kijkje op onze website bij Links voor mantelzorgers.

11-04-2019

Informatiepunt voor mensen met een longziekte en hun naasten...

Zorgt u voor iemand met een longziekte zoals COPD of chronisch astma? Bezoek dan eens het longpunt! Een plaats voor mensen met een longziekte en hun naasten heel veel handige informatie aangereikt krijgen of uw vragen kunt stellen. En....er staat altijd een lekker kopje koffie voor u klaar!

13-03-2019

Gun jij mantelzorgers ook een week vrij? Help ons dan!

Magazine Margriet en MantelzorgNL pleiten ervoor dat mantelzorgers tenminste één week per jaar mantelzorgvrij kunnen zijn – en dat zonder regelgedoe. Daarom roepen Margriet en MantelzorgNL iedereen op om de petitie te ondertekenen op: www.margriet.nl/mantelzorgpetitie.

Er zijn in Nederland 4,4 miljoen mantelzorgers. Een deel van deze mantelzorgers geeft aan zich overbelast te voelen. Het regelen van vervanging, zodat ze weer even op adem kunnen komen, blijkt vaak heel moeilijk te realiseren, omdat voor mantelzorgers onduidelijk is waar ze terechtkunnen en vervangende zorg ook nog eens weinig beschikbaar is. Ze worden van het kastje naar de muur gestuurd. Dit moet anders, vinden Margriet en MantelzorgNL. Mantelzorgers verdienen een weekje vakantie zonder zorgen en gedoe. Dat verdienen ze dubbel en dwars. We willen dat elke mantelzorger die een week mantelzorgvrij wil zijn, dit bij één aanspreekpunt op een eenvoudige manier kan regelen. Wij willen dat de mantelzorger zich niet druk hoeft te maken wie het achter de schermen regelt - gemeente of zorgverzekeraar - maar zorgeloos een weekje vrij van taken kan zijn.

08-03-2019

Ontmoetingsgroep voor ouders van een kind met autisme (ASS)

MEE heeft een ontmoetingsgroep voor ouders van kinderen met autisme (ASS). Als ouder kan het leerzaam zijn om andere ouders van een kind met autisme te ontmoeten. Vaak zijn er dezelfde vragen, onzekerheden en is er herkenning van elkaars situatie. Leren van elkaars ervaringen en met elkaar in contact komen kan via deze groep. Voor wie Ouders van jongeren met autisme die woonachtig zijn in de Gemeente Vlaardingen en Maassluis.. Doel Het uitwisselen van ervaringen en lotgenotencontact aan de hand van thema’s, zoals school, vrijetijd, hulpverlening, sociale contacten, balans in het gezin, vakanties Wanneer De groep bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1,5 uur, namelijk van 19.00 uur tot 20.30 uur 20 maart, 03 april,17april , 08 mei, 22 mei en 05 juni 2019 Waar MEE Vlaardingen 1e van Leyden van Gaelstraat 288 3134 LE Vlaardingen Belangstelling? Heb je belangstelling voor deze training dan kun je ons dat laten weten via het aanmeldformulier op de website van MEE ZHN: www.meezhn.nl/belangstelling of mailen naar Vlaardingen@meezhn.nl Bij vragen kunt u contact opnemen met Rosita Saez 0643061594

05-03-2019

Medewerking aan Oncokompas onderzoek

Om de toegang tot begeleidende zorg te verbeteren voor mensen die geraakt zijn door kanker, is het online programma Oncokompas ontwikkeld. Er is nu ook een versie beschikbaar voor de partners van mensen die niet meer beter worden. Om na te gaan wat het effect is van Oncokompas, worden partners van mensen met een ongeneeslijke vorm van kanker gezocht voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek. Voor het onderzoek wordt u gevraagd om 3 vragenlijsten in te vullen, verspreid over 3 maanden. Heeft u interesse om mee te doen aan het onderzoek? Dan kunt u voor meer informatie terecht op de website van Oncokompas of een e-mail sturen naar Anouk Schuit (onderzoeker Vrije Universiteit Amsterdam) via a.s.schuit@vu.nl.

15-02-2019

Onderzoek SCP Twee miljoen mensen zorgen naast hun baan voor iemand anders. Flexibele werktijden zijn belangrijk, maar niet altijd een optie.

Mensen die naast hun baan een familielid, vriend of buur helpen verzorgen, vinden dat over het algemeen goed te combineren. Totdat die ‘mantelzorg’ meer dan acht uur in de week beslaat en gecombineerd moet worden met werken. Mensen die dat doen zijn veel minder tevreden over hun leven en ervaren grote tijdsdruk. Om het vol te houden zijn een meedenkende houding van de baas en mogelijkheden om flexibel te werken cruciaal. Dit blijkt uit een onderzoek dat het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) deze woensdag publiceert, waarvoor onder meer 3.800 werkende mensen werden bevraagd. Het is één van de eerste grote onderzoeken naar mantelzorg, werk en de invloed op de kwaliteit van leven. De combinatie van werk en mantelzorg is volgens de onderzoekers een belangrijk maatschappelijk thema, omdat de komende jaren steeds meer mensen werk moeten combineren met zorg. Dat komt doordat het potentieel aan mantelzorgers sterk afneemt, vooral door vergrijzing. Waar nu nog vijftien mensen potentieel kunnen zorgen voor een hoogbejaarde, is dat aantal in 2040 gedaald tot zes.

29-01-2019

Cursus Rouwverwerking na mantelzorg

Startdatum 06-05-2019

Ervaringen delen en verdriet verwerken. Tijdens deze cursus krijgt u de gelegenheid om uw verhaal te vertellen. We bespreken met elkaar hoe een rouwproces kan verlopen. We gaan werken aan verwerken, onder meer door zelf actief iets te doen om het verlies een plek te geven. Tijd heelt geen wonden, maar uitdrukking geven aan alle gevoelens die bij dit verlies horen wél. We gaan op creatieve wijze om met herdenken. In de laatste bijeenkomst staan we stil bij de mogelijkheden van een zinvolle levensinvulling en we bekijken het aanbod van diverse organisaties in de regio. De cursus wordt gegeven door een van onze mantelzorgconsulenten en een maatschappelijk werker.

Meer informatie...

Of contact:

010-4351022

info@mintersmantelzorg.nl

Antoinette Eilering

Mantelzorgconsulent Vlaardingen

Karin Barg

Mantelzorgconsulent Maassluis

Tenzile Dağdaş

Mantelzorgconsulent Schiedam

Annemiek Wensing

Projectleider Jonge mantelzorgers en GGZ

Minters Mantelzorg
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@mintersmantelzorg.nl

© 2019 Minters Mantelzorg|E-colofon