Logo Minters Mantelzorg
Minters Mantelzorg

Altijd op de hoogte van de activiteiten in de regio...

Nieuws

15-02-2019

Onderzoek SCP Twee miljoen mensen zorgen naast hun baan voor iemand anders. Flexibele werktijden zijn belangrijk, maar niet altijd een optie.

Mensen die naast hun baan een familielid, vriend of buur helpen verzorgen, vinden dat over het algemeen goed te combineren. Totdat die ‘mantelzorg’ meer dan acht uur in de week beslaat en gecombineerd moet worden met werken. Mensen die dat doen zijn veel minder tevreden over hun leven en ervaren grote tijdsdruk. Om het vol te houden zijn een meedenkende houding van de baas en mogelijkheden om flexibel te werken cruciaal. Dit blijkt uit een onderzoek dat het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) deze woensdag publiceert, waarvoor onder meer 3.800 werkende mensen werden bevraagd. Het is één van de eerste grote onderzoeken naar mantelzorg, werk en de invloed op de kwaliteit van leven. De combinatie van werk en mantelzorg is volgens de onderzoekers een belangrijk maatschappelijk thema, omdat de komende jaren steeds meer mensen werk moeten combineren met zorg. Dat komt doordat het potentieel aan mantelzorgers sterk afneemt, vooral door vergrijzing. Waar nu nog vijftien mensen potentieel kunnen zorgen voor een hoogbejaarde, is dat aantal in 2040 gedaald tot zes.

06-02-2019

Dit is uw kans om van u te laten horen!

Woont u in gemeente Vlaardingen? of Woont u in gemeente Schiedam?

Hoe houdt u de zorg voor uw naaste vol? Wat is daarin belangrijk? Welke hulp of ondersteuning heeft u daarbij nodig? Hoe tevreden bent u over de ondersteuning in uw gemeente? Dit is uw kans om van u te laten horen! Namens de gemeenten Vlaardingen en Schiedam nodigen wij u uit voor een bijeenkomst waarin we de behoeften van mantelzorgers in kaart gaan brengen. De resultaten van deze bijeenkomst worden vertrouwelijk behandeld.

Woont u in gemeente Vlaardingen? U kunt deelnemen op 12 februari van 9.30 uur tot 12.00 uur óf van 19.00 – 21.00 uur Woont u in gemeente Schiedam? U kunt deelnemen op 14 februari van 9.30 uur tot 12.00 uur óf van 19.00 – 21.00 uur Belangrijk! Meld u aan via advies@mantelzorg.nl. Heeft u vragen? Neem contact op met Hieke Wijbenga (adviseur MantelzorgNl) via 06-11411032. Bij uw aanmelding graag vermelden: datum en tijdstip, uw naam/woonplaats/telefoonnummer, voor wie zorgt u (relatie en zorgvraag). Met vriendelijke groet, mede namens gemeente Vlaardingen en Schiedam en Minters Mantelzorg,

05-02-2019

De agenda van februari staat erop

05-02-2019

Uitnodiging

21 februari 16.30 opening van Odensehuis de Bovenkamer en presentatie van het boekje Chaos in de bovenkamer

Wees welkom! Aanmelden voor 15 februari door een mail te sturen naar info@debovenkamer.info Informatie 06-15371474, coördinator Marjan van Dorp. www.debovenkamer.info

29-01-2019

Slapen als een roos

Beter leren slapen, meer energie en lekkerder in je vel

In Balans

Oefentherapeut Mensendieck en Psychosomatisch oefentherapeut. Gekwalificeerd en geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici.

29-01-2019

Cursus Rouwverwerking na mantelzorg

Startdatum 06-05-2019

Ervaringen delen en verdriet verwerken Tijdens deze cursus krijgt u de gelegenheid om uw verhaal te vertellen. We bespreken met elkaar hoe een rouwproces kan verlopen. We gaan werken aan verwerken, onder meer door zelf actief iets te doen om het verlies een plek te geven. Tijd heelt geen wonden, maar uitdrukking geven aan alle gevoelens die bij dit verlies horen wél. We gaan op creatieve wijze om met herdenken. In de laatste bijeenkomst staan we stil bij de mogelijkheden van een zinvolle levensinvulling en we bekijken het aanbod van diverse organisaties in de regio. De cursus wordt gegeven door een van onze mantelzorgconsulenten en een maatschappelijk werker.

25-01-2019

Een Valentijntje voor de zorg!

Wie wil er niet een keer in het zonnetje worden gezet? Graag nodigen we je uit, namens Monuta en Stichting Triple C, voor een bijzondere maar vooral een fijne Valentijnsavond. Op woensdagavond 13 februari 2019 kun je informatie en inspiratie opdoen door het bijwonen van een toneelstuk, het deelnemen aan een workshop of gewoon even lekker naar muziek luisteren. Ook zal je verrast worden door een complimentenmeisje!

18-01-2019

Cursus Diagnose Dementie... en dan?

Startdatum 20-03-2019

Cursus voor partners van mensen met dementie Na de diagnose dementie bij uw partner verandert er veel voor iedereen. In deze cursus krijgt u handvatten aangereikt hoe u om kunt gaan met deze veranderingen. U krijgt voorlichting over ondersteuningsmogelijkheden in deze regio. U vindt (h)erkenning bij elkaar. Deze cursus is georganiseerd door Minters Mantelzorg in samenwerking met de volgende partners: Argos Zorggroep, Fransciscus Vlietland, Frankelandgroep, Careyn en Zonnehuisgroep Vlaardingen.

Deelname aan deze cursus is gratis Alleen deelname na aanmelding en bevestiging

14-01-2019

Van Blue Monday naar Feel Good day!

Op de donkerste dag van het jaar zetten wij de schijnwerpers op het leukste van het leven. Dus woont of werkt u in Schiedam of Vlaardingen en bent u 60+? Dan mag u dit niet missen! Alle 60 plussers zijn uitgenodigd om elkaar te ontmoeten op Blue Monday. De dag die bekend staat, omdat het de meest deprimerende (maan)dag van het jaar zou zijn. Maar of dat zo is, dat bepalen we eigenlijk zelf. Wij maken er in ieder geval een feel good day van! Vanaf 9.30 uur bent u van harte welkom voor een kop koffie of thee en inspirerende start van een zinvolle dag. De dag wordt georganiseerd vanuit het werkteam Platform Verbondenheid en veerkracht van de Werkplaats Sociaal Domein Zuid Holland. Hierin werken Gemeente Schiedam, Gemeente Vlaardingen, Stichting Mooi Werk, Dock, Seniorenwelzijn, KijkopWelzijn gemeente Barendrecht en de hogescholen Rotterdam en Inholland samen.

Het programma bestaat uit afwisselende onderdelen en workshops, waarin u kunt ontdekken wat ontmoeten, samen, creëren, plezier, gezondheid en zinnig leven allemaal kan inhouden als u 60+ bent. Wilt u weten hoe u meer energie krijgt, meer uit het leven kunt halen of gewoon omgaan met de dingen die op uw pad komen? Kom dan 21 januari naar het Wennekerpand en schrijf nu alvast in. We verklappen nog niet alles, maar het is wel allemaal geregeld. Kom ook en ontdek wat ont-moeten inhoudt en wat er de komende jaren nog allemaal in het verschiet ligt. Want de beste jaren moeten nog komen!

Achtergrondinformatie Feel Good Day Thema’s: ontmoeten, plezier, vitaliteit en zingeving Dag: 21 januari 2019 Doelgroep: voor 60 plussers die wonen en/of werken in Schiedam en Vlaardingen Locatie: Wennekerpand, Vijgensteeg 2 en omgeving Programma Blue Monday 9.30 – 10.00 uur Inloop met koffie en thee 10.00 – 10.30 uur Gezamenlijke opening 10.45 – 11.45 uur 1e workshop ronde 11.45 – 12.45 uur 2e workshop ronde 13.00 – 13.45 uur Lunch 14.00 – 15.00 uur 3e workshop ronde 15.15 – 16.00 uur Gezamenlijke afsluiting De dag is inclusief lunch en koffie en thee en wordt deze eerste keer gratis aangeboden door gemeente Schiedam met een bijdrage van de gemeente Vlaardingen en Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid.

14-12-2018

Uitslag/conclusie dementiemonitor 2018

PERSBERICHT Dementiemonitor Mantelzorg 2018: Sociaal isolement ligt op de loer bij mantelzorgers van mensen met dementie

14-12-2018

🎄 10 tips voor gezellige feestdagen

10 tips voor gezellige feestdagen December is de feestmaand, maar zo beleeft lang niet iedereen deze dagen. Weet u al hoe u deze dagen invult samen? Of ziet u tegen de feestdagen op? We geven u tips die kunnen helpen om het gezellig te houden, voor iedereen. Heeft u zelf nog tips, vul ze dan gerust aan op dementie.nl. Samen weten we namelijk veel meer!

03-12-2018

De agenda van december staat erop!

20-11-2018

Workshop Klein Geluk

Minters Mantelzorg organiseert : WORKSHOP ‘ Klein geluk voor de mantelzorger’ voor mantelzorgers uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

Een praktische workshop die u aan het roer zet voor eigen geluk. Deze workshop zal worden gegeven door Inge Jager, coach, trainer en schrijver. Zij heeft al vele mantelzorgers ontmoet, die het moeilijk vonden om invulling te geven aan het credo “zorgen voor jezelf” terwijl u druk/belast bent met mantelzorgtaken. Zij zijn erg enthousiast over haar workshop. Hoe dit kan? Ervaar het zelf! Geef uw zelf deze workshop cadeau en meld u aan.

16-11-2018

Speciaal-(bus)reizen

Mogen wij ons even aan u voorstellen? Wij zijn Speciaal-(bus)reizen en ons doel is het organiseren van speciale zorgeloze bus- en vliegreizen voor mensen met een (verstandelijke) beperking en mensen die rolstoel gebonden zijn. Iedereen is bij ons welkom ! Ons team bestaande uit enthousiaste en vooral deskundige medewerkers hebben een fantastisch aanbod één- of meerdaagse toegankelijke reizen samengesteld in zowel Nederland, België, Duitsland als ver daar buiten ……..! Alles tot in de puntjes geregeld zodat onze gasten zorgeloos op stap kunnen gaan. Zij genieten van een heerlijke dag waarbij de verrassingen worden beperkt tot alléén de aangename ! Wij zouden het zeer op prijs stellen als wij in de gelegenheid zouden worden gesteld om ons fantastische aanbod aan u te mogen presenteren. Graag horen wij van u,

09-11-2018

“Ik heb eindelijk weer eens heerlijk gelachen”

Eindelijk weer eens lachen was één van de vele positieve reacties op het programma van de Dag van de Mantelzorg. Dit jaar werd de dag gehouden op 6 november in Theater aan de Schie in Schiedam. Namens de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam ontving Minters Mantelzorg ruim 500 mantelzorgers. Het programma viel duidelijk in de smaak. Over het vervoer hoefden de mantelzorgers zich dit jaar geen zorgen te maken. Speciale bussen brachten hen ter plekke.

Gastheer Peet Vermeulen verwelkomde de mensen bij binnenkomst op ludieke wijze en in stijl. Vervolgens ontvingen studenten van het Albeda College hen gastvrij en zorgden zij ervoor dat het hen aan niets ontbrak tijdens het diner. Marjolein Wiegmann maakte muziek tijdens het diner. De mantelzorgers hadden tijd en ruimte om te ontspannen en met andere mantelzorgers in contact te komen. Op de informatiemarkt was er gelegenheid om vragen te stellen en om mantelzorgers bekend te maken met verschillende organisaties, waarmee zij te maken kunnen krijgen. Anders dan andere jaren waren er dit jaar twee voorstellingen. Voorafgaand aan de voorstellingen spraken Patricia van Aaken, wethouder van Schiedam, en Franc. Bongaerts, bestuurder van Minters, hun waardering uit voor alles wat mantelzorgers dagelijks doen. Jeugdtheater “The West Side” trapte de avond af met de voorstelling “Who Cares”. De jongeren komen allemaal uit Vlaardingen. Zij lieten knap zien wat het betekent om als kind of jongere op te groeien in een gezin waar zorgen zijn. Vervolgens maakten de meiden van Muziektheater LOS met hun hilarische liedjes en acts het publiek aan het lachen. Met een avond van ‘voor elk wat wils’, hebben de gemeenten hun mantelzorgers op een mooie manier bedankt voor hun inzet.

09-11-2018

Het magazine staat weer op de website.

2-11-2018

De agenda van november staat erop!

02-10-2018

Symposium “Naasten in beeld”

SAVE THE DATE Vrijdag 16 november 2018 18.30 – 22.00 uur Locatie: Kade 40 , Vlaardingen

Meer informatie...

Of contact:

010-4351022

info@mintersmantelzorg.nl

Antoinette Eilering

Mantelzorgconsulent Vlaardingen

Karin Barg

Mantelzorgconsulent Maassluis

Annemiek Wensing

Projectleider Jonge mantelzorgers en GGZ

Minters Mantelzorg
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@mintersmantelzorg.nl

© 2019 Minters Mantelzorg|E-colofon