Logo Minters Mantelzorg
Minters Mantelzorg

Altijd op de hoogte van de activiteiten in de regio...

Nieuws

3 augustus 2020

Agenda van augustus staat erop

14 juli 2020

Graag uw aandacht voor een mooi aanbod deze zomer vanuit Minters Mantelzorg:

Beleef een mooie dag vol ontspanning, lekker eten en creativiteit in een mooie groene omgeving onder deskundige begeleiding van de Roodkapjes. Kortom een dag, helemaal voor jezelf! Deze dag staat een actueel centraal: omgaan met stress/druk. Hoe kun je dit signaleren, en wat kun je doen om hier mee om te gaan. De Roodkapjes maken o.a. gebruik van het effect van “groen”, en geven in de buitenlucht handvatten.

Wie zijn de Roodkapjes? Ingrid de Geus en Marjo Koppert zijn fysiotherapeut en beeldend/natuur coach, en hebben veel ervaring in het begeleiden van mantelzorgers. Samen hebben zij hun krachten gebundeld in de Roodkapjes. De Roodkapjes bieden deskundigheid en aandacht tijdens deze bijzondere activiteit die deels binnen en deels buiten zal plaatsvinden. (meer weten over de roodkapjes? Kijk op: https://youtu.be/gQpuT_fh4_Q De activiteit is helemaal corona-proof. Met voldoende afstand en de nodige voorzorgsmaatregelen. Let op: wij vragen voor deze activiteit een eigen bijdrage van 10,-

U kunt kiezen voor deelname op:

Dinsdag 4 augustus Waar : De Polderij, Vlaardingsedijk 7 te Maassluis. Tijd: : 9.30uur (inloop)- 13.30uur Incl. : Bijzondere Barista begroeting en heerlijke lunch.

Dinsdag 11 augustus Waar : Parckhoeve, Prinses Beatrixpark 1 te Schiedam Tijd : 13.30 uur(inloop)- 17.30uur Incl : Ontvangst met warme appeltaart en afsluiting met Tappashapje.

Wilt u deze bijzondere dag meemaken? Dan kunt u zich opgeven voor 27 juli a.s. via info@mintersmantelzorg.nl of tel: Minters 010-4351022 (vraag naar afdeling mantelzorg). Vergeet niet uw NAW gegevens en telefoonnummer te vermelden!

Let op: het aantal plaatsen is beperkt. U kunt dus deelnemen als u een bevestiging heeft ontvangen vanuit Minters Mantelzorg. Wij hopen u te verwelkomen!

Namens team Minters mantelzorg en de Roodkapjes een warme groet.

03 juli 2020

Dag van de Mantelzorg 10-11- 2020

Minters Mantelzorg is gestart met de voorbereidingen voor "De Dag van de Mantelzorg 2020".

Wij willen u graag verrassen, juist in dit jaar waarin u als mantelzorger meer uitdagingen bent tegengekomen ivm met de Corona.

03 juli 2020

Gratis Webinar over de gevolgen van corona voor mensen met een longziekte

Heb je met een longaandoening een grotere kans om ziek te worden door corona? Word je ernstiger ziek dan mensen zonder een chronische longziekte? En wat zijn de mogelijke gevolgen op de lange termijn? Voor veel mensen met een longziekte is de huidige coronacrisis een extra spannende tijd, die gepaard gaat met onzekerheden. Voor hen, hun naasten en andere belangstellenden organiseert het Longfonds een gratis Webinar met als thema: ‘Gevolgen van COVID-19 voor mensen met een longziekte’ op donderdag 9 juli a.s. van 19.00 tot 20.00 uur

Dr. Frits Franssen (foto), longarts bij CIRO en MUMC+, geeft tijdens deze digitale bijeenkomst een lezing over de gevolgen van het coronavirus op mensen met een longziekte. Hij bespreekt daarin verschillende corona-gerelateerde onderwerpen en beantwoordt vragen van de deelnemers.

‘’Door de coronavirus pandemie ben ik gedwongen de dagelijkse praktijkvoering voor chronische longpatiënten anders in te richten: op afstand en met nadruk op wat écht nodig is voor de patiënt. Dat went snel, een aantal aanpassingen wil ik behouden, zoals de inzet van consultaties op afstand. Een Webinar past helemaal in deze trend. Ik ben benieuwd hoe mensen met een longziekte dit ervaren.”, aldus Dr. Frits Franssen.

Aanmelden Iedereen met een computer, tablet of smartphone kan deelnemen aan dit Webinar, gewoon vanuit je eigen woonkamer. Heb je interesse?

03 juli 2020

Overzicht voor mantelzorgers: alle actuele wet en regelgeving op een rijtje!

Mantelzorgers krijgen vaak te maken met wet- en regelgeving. Voor zichzelf of hun zorgvrager. Dat is niet altijd gemakkelijk en duidelijk. Waar vraag ik iets aan, wat krijg ik vergoed en hoe zit het met een eigen bijdrage? In samenwerking met de afdeling Sociale Raadslieden Minters, is er een actueel en overzichtelijk document ontwikkeld voor mantelzorgers

Het document gaat uit van de huidige regelgeving (2020) en is toegespitst op de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. (document 1)

Ook is er een document gemaakt waar op overzichtelijke manier de mogelijkheden staan vermeld als het gaat om het regelen van financiele zaken voor een ander. (document 2)

Bijgaande documenten zijn ook te vinden op onse website onder het kopje: wet en regelgeving.

19 juni 2020

Gespreksavonden over dementie

Odensehuis De Bovenkamer, inloopcentrum voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, organiseert vier themabijeenkomsten over dementie

Als je vader of moeder met dementie nog zelfstandig woont, maak je je misschien zorgen. Of je neemt (een deel van) de zorg op je, wat soms zwaar is. Zorgen om je vader, zorgen om je moeder, zorgen om je grootouders.

Deelnemen aan deze bijeenkomsten kan helpen om de dagelijkse praktijk wat te verlichten. Inhoud van de bijeenkomsten:

- Wat is dementie? De dagelijkse werkelijkheid

- Hoe ga ik om met rolveranderingen?

- Hoe houd ik het zorgen vol, zodat mijn eigen leven niet in de knel komt?

- Praktische tips en ondersteuningsmogelijkheden.

29 mei 2020

Dementiemonitor mantelzorgers 2020

Beste Mantelzorger

Zorg u voor iemand, of bent u betrokken bij iemand met dementie? Dan willen wij uw aandacht vragen voor de dementiemonitor. Deze is begin maart 2020 gestart, en kan nog steeds ingevuld worden. Meer informatie leest u op de flyer. Aanvullend willen wij u laten weten dat er vanaf begin juni een papieren versie beschikbaar komt.

28 mei 2020

Minters en Wijkteams Vlaardingen vanaf 2 juni weer terug naar werken ‘op normale wijze’

Vlaardingen 27 mei 2020 -

Met de corona-aanpak gaat het heel langzaam de goede kant op. We hebben veelal een manier gevonden om ons dagelijks leven praktisch in te vullen, ook al is dat lang niet altijd makkelijk. De anderhalve meter samenleving doet zijn intrede. Geen grote groepen bezoeken, afstand houden zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken voor niet vitale beroepen, - alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren - worden langzaam maar zeker versoepeld. Ook wij zullen stapsgewijs, met de nodige aanpassingen, de regels gaan versoepelen

Vanaf 29 april geldt: zelfstandig wonende ouderen van 70 jaar en ouder kunnen door één of twee vaste personen met enige regelmaat worden bezocht. Voor Minters betekent dit dat wij, met inachtneming van de hygiëne maatregelen indien noodzakelijk huisbezoeken kunnen afleggen, ook bij oudere cliënten/ mantelzorgers. Ook kan deze groep voor een individueel gesprek ontvangen worden op kantoor van Minters.

26 mei 2020

Richtlijnen voor beschermende materialen en richtlijnen voor mantelzorgers

Wanneer kom je als mantelzorger in aanmerking voor beschermingsmiddelen tegen COVID-19?

Sinds 18 mei kom je als mantelzorger mogelijk in aanmerking voor persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) als je intensieve zorg verleent aan kwetsbare mensen met (symptomen van) COVID-19. De richtlijnen hiervoor hangen samen met de eerder vrijgegeven richtlijnen van het testbeleid voor mantelzorgers.

19 mei 2020

Filmpje van ons voor u

Wij zijn, speciaal voor u, voor de camera gaan staan. Op ludieke wijze laten wij u zien waar we momenteel mee bezig zijn en geven wij u een warme groet. Het resultaat willen wij u niet onthouden. Benieuwd ? Klik dan op onderstaande link:

1 mei 2020

Het Magazine Minters Mantelzorg nummer 11 staat online!

16 maart 2020

Helaas kunnen ook alle activiteiten van Minters Mantelzorg ivm de verspreiding van het coronavirus tot 6 april 2020 niet doorgaan. We hopen op uw begrip hiervoor.

16 maart 2020

Parkinson Café bijeenkomsten in heel Nederland in ieder geval tot en met 6 april afgelast

Op zondag 15 maart zijn er door het kabinet aanvullende maatregelen genomen tegen de verspreiding van het coronavirus. De Parkinson Vereniging volgt het advies van het RIVM op de voet en roept alle Parkinson Cafés in Nederland op om in ieder geval tot en met 6 april 2020 alle geplande Parkinson Café bijeenkomsten te annuleren.

07 november 2019

Mantelzorgers groots onthaald in Vue Bioscoop!

VLAARDINGEN – Op 10 november is het de nationale Dag van de Mantelzorg, maar bij welzijnsorganisatie Minters is er deze week, van zondag 3 november tot en met zaterdag 9 november, nog eens extra aandacht voor mantelzorgers in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De hele week vinden er activiteiten bij diverse organisaties plaats. Zo vierde Minters de lokale Dag van de Mantelzorg vandaag met een feestelijke bijeenkomst en een filmmiddag- of avond in de Vue Bioscoop aan het Veerplein in Vlaardingen.

Minters Mantelzorg
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@mintersmantelzorg.nl

© 2020 Minters Mantelzorg|E-colofon