Logo Minters Mantelzorg
Minters Mantelzorg

Voor professionals

Elke professional kan op het werk met mantelzorgers te maken krijgen. Voor huisartsen en andere beroepskrachten in de zorg ligt dat voor de hand, maar ook leraren en mensen in het bedrijfsleven (of het nu de directeur is van een klein bedrijf of de personeelsfunctionaris van een grote onderneming) komen mantelzorgers tegen. Want iedereen kan mantelzorger zijn of worden: leerlingen, studenten, medewerkers en ook de werkgevers zelf.

Laten we beginnen u mee te nemen in wat mantelzorgers eigenlijk doen. Mantelzorgers zorgen langdurig (meer dan 8 uur per week en/of langer dan 3 maanden) en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis.

Er zijn 4 miljoen mantelzorgers in Nederland

Van deze 4 miljoen mantelzorgers geven 610.000 mensen meer dan 8 uur per week en langer dan drie maanden hulp. Een kwart van alle 12- tot 15-jarigen groeit op met ziekte en zorg in de thuissituatie.

Meer cijfers (SCP, 2018):

  • 1 op de 3 Nederlanders geeft informele hulp (mantelzorg of vrijwillige hulp).

  • 5 op de 6 mantelzorgers heeft betaald werk.

  • 1 op de 6 werkenden is mantelzorger.

Minters Mantelzorg fungeert als kenniscentrum

Liesbeth Hoogendijk, directeur MantelzorgNL: "Het is geweldig om te zien dat meer dan 80% van de mantelzorgers een goed gevoel krijgt van het helpen. We staan voor de uitdaging om die 80% op dit positieve niveau te houden en die 20% – naast ondersteuning – weer meer te laten genieten van de mooie kanten van mantelzorg. Ook moeten we hen beter de weg wijzen, want uit het onderzoek blijkt dat 2 op de 5 mantelzorgers de mogelijkheden voor ondersteuning niet kent." Om mantelzorgers in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis te ondersteunen, heeft Minters Mantelzorg deskundige mantelzorgconsulenten en goede contacten met onder meer de sociale wijkteams, organisaties voor (respijt)zorg en huisartsen. Minters Mantelzorg fungeert als kenniscentrum voor mantelzorgers én professionals.

Mantelzorgondersteuning

Positief beoordeeld

Onze brancheorganisatie MantelzorgNL heeft de effectiviteit van mantelzorgondersteuning laten onderzoeken. Mantelzorgondersteuning werkt echt, bewijst dit onderzoek.

Minters Mantelzorg
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@mintersmantelzorg.nl

© 2021 Minters Mantelzorg|E-colofon