Logo Minters Mantelzorg

Agenda juli 2018

In deze agenda vindt u alle activiteiten voor mantelzorgers per maand. Meestal zijn er aan de activiteiten geen kosten verbonden. Als vooraf aanmelden noodzakelijk is, staat dat erbij. We hopen u een keer te mogen verwelkomen!

Donderdag 5 juli

Mantelzorgcafé Maassluis 10.00 uur tot 12.00 uur in de Vloot in Maassluis

“ Beweeg je mee” Op donderdag 5 juli zal Monica van Houwelingen, consulent en beweegcoach van VTV aanschuiven. VTV is een stichting die allerlei vrijetijds-, en vormingsactiviteiten biedt aan mensen met een beperking. Vooraf aanmelden is niet nodig, mantelzorgers kunnen zo binnenlopen bij het Mantelzorg café, De Vloot 66 (Seniorenwelzijn) in Maassluis. De koffie staat klaar.

Dinsdag 10 juli

Alzheimer Café 19:00 tot 21:00 uur, Frankeland Havenzaal »

Alzheimer Café Schiedam De Frankelandgroep organiseert het Alzheimer Café in samenwerking met Alzheimer Nederland en Minters Mantelzorg. Het draait om mensen nietwaar Dat is de naam van de cabaretgroep die tijdens dit Alzheimer Café bij ons te gast is. De cabaretgroep maakt programma’s met liedjes, gedichten en korte sketches over de gezondheidszorg. Soms hilarisch, maar ook gevoelig en confronterend. Aan de hand van korte verhalen en muziek nemen zij u deze avond mee in het verhaal van een hoogbejaarde moeder met toenemende geheugenproblemen en haar moeite om zelfredzaam te blijven. Een mooie en herkenbare voorstelling! De toegang tot het Alzheimer Café is vrij. Eventuele consumpties zijn voor eigen rekening.

Woensdag 11 juli

Parkinson Café Schiedam van 19.00 tot 21.00 uur

Het Parkinson Café van de Frankelandgroep is een trefpunt om mensen met Parkinson, hun partner en overige mantelzorgers lotgenotencontact te bieden. Het geeft u de gelegenheid met anderen te praten die uw ervaringen begrijpen en kunnen delen. Daarnaast biedt het Parkinson Café regelmatig presentaties van deskundigen, zodat u steeds van de ontwikkelingen en mogelijkheden (zoals het Parkinsonkoor, de cursus Parkinson? Hou Je Aandacht Erbij, cursus Parkinson voor mantelzorgers en visiteclubs) rondom de ziekte van Parkinson op de hoogte wordt gesteld. Dr. Driesen, neuroloog uit het Franciscus Gasthuis & Vlietland, vertelt in dit Parkinson Café over geavanceerde therapieën bij Parkinson. Hij gaat in op behandelingen, zoals Deep Brain Stimulatie, het gebruik van Apomorfine of een duodopa pomp. Hij legt eveneens uit welke indicaties en contra-indicaties er voor deze behandelingen zijn.

Meer weten?

Wij vertellen het u graag. De Mantelzorgconsulenten van Minters Mantelzorg vertellen u alles wat u weten wilt over de activiteiten en cursussen.

Bel of mail ons: 010-4351022 / info@mintersmantelzorg.nl

Minters Mantelzorg
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@mintersmantelzorg.nl

© 2018 Minters Mantelzorg|E-colofon