Logo Minters Mantelzorg
Minters Mantelzorg

Dag van de Mantelzorg, 7 november 2019, Vlaardingen


Agenda september 2019

In deze agenda vindt u alle activiteiten voor mantelzorgers per maand. Meestal zijn er aan de activiteiten geen kosten verbonden. Als vooraf aanmelden noodzakelijk is, staat dat erbij. We hopen u een keer te mogen verwelkomen!

Dinsdag 3 september

Alzheimer Café Vlaardingen

U bent van harte welkom in de Brasserie van het Zonnehuis, Dillenburgsingel 5 in Vlaardingen. Om 19.30 start het programma en dit duurt tot 21.00u. Om 19.00 gaan de deuren al open. U hoeft zich niet vooraf aan te melden, u kunt gewoon binnen lopen.

Donderdag 5 september

Mantelzorg Café Maassluis

10.00 tot 12.00 uur

De Vloot (ontmoetingscentrum van SeniorenWelzijn)

Op donderdag 5 september zal Corine Bronsveld als gast aanschuiven. Zij is wethouder in Maassluis en houdt zich bezig met o.a. zorg, jeugdzorg,wijkteam en lokaal armoedebeleid. Tevens is zij coordinerend wethouder ouderen. Zij wil u, mantelzorger, graag ontmoeten. Zij is benieuwd naar uw ervaringen in uw rol als mantelzorger. Vooraf aanmelden is niet nodig, mantelzorgers kunnen zo binnenlopen bij het Mantelzorg café, De Vloot 66 (Seniorenwelzijn) in Maassluis. De koffie staat klaar.

Dinsdag 10 september

Mantelzorg Café Vlaardingen

10.00 tot 12.00 uur

De Groene Luiken

Op dinsdag 10 september zal Marianne Verhoeff een workshop verzorgen, “In vrijheid mantelzorgen” . Over afstand en nabijheid in de mantelzorg. Mantelzorger zijn is op zichzelf al een pittige taak. Veel regelen, lastige beslissingen nemen, de feitelijke (ver)zorgtaken, etc. In die drukte van alledag is er een factor die onderbelicht blijft en die het (langdurige) mantelzorgen extra zwaar of juist lichter kan maken: de kwaliteit van de relatie en de onderlinge samenwerking van familieleden. Hoe vind je als mantelzorger de juiste afstand of nabijheid? Zodat je ook zelf gezond en vitaal kunt blijven. Vooraf aanmelden is niet nodig, mantelzorgers kunnen zo binnenlopen bij het Mantelzorg café, Oosthavenkade 8 ( De groene Luiken). De koffie staat klaar.

Dinsdag 10 september

Alzheimer Café Schiedam

van 19.30 - 21.30 uur

Zorgcentrum Frankeland Sint Liduinastraat 10 Schiedam

Woensdag 11 september

Parkinson Café Schiedam

van 19.00 uur tot 21.00 uur

Zorgcentrum Frankeland Sint Liduinastraat 10 Schiedam

Dinsdag 17 september

Alzheimer Café Maassluis

van 19:30 - 21:30 uur

De Tweemaster, Vondelpark 2, Maassluis

Dinsdag 24 september

Mantelzorg Café Schiedam

10.00 tot 12.00 uur

Land van Ris 6 ( De Wilgenburg) in Schiedam

Op dinsdag 24 september zal Vincent Wols aanschuiven. Vincent is als praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ) aangesloten bij een huisartsenpraktijk in Schiedam. Hij komt graag iets vertellen over ‘positieve gezondheid’ . Dit is een benadering binnen de gezondheidszorg die niet de ziekte en de beperking, maar een betekenisvol leven van mensen centraal stelt. U kunt van Vincent tips en advies krijgen hoe u dit kunt toepassen in uw eigen leven

Maandag 30 september

Wandelgroep Minters Mantelzorg.

“You will never walk alone”

Binnen de gemeente Maassluis gaat er een nieuwe wandelgroep van start speciaal voor mantelzorgers. De wandelgroep loopt iedere laatste maandag van de maand. Zorgt u voor een naaste? En vindt u het fijn om naast uw drukke bestaan af en toe eens even de wind door de haren te voelen? Loop dan eens mee! Startdatum: maandag 30 september We verzamelen in Theater Koningshof, Uiverlaan 20 Maassluis. Let op: we vertrekken om 13.30 uur. De wandeling duurt ong. 30/45 min en na afloop staat er voor u een kopje koffie klaar. Voor vragen of informatie: Karin Barg, mantelzorgconsulent info@mintersmantelzorg.nl You will never walk alone, is een activiteit van Minters Mantelzorg.

Meer weten?

Wij vertellen het u graag. De Mantelzorgconsulenten van Minters Mantelzorg vertellen u alles wat u weten wilt over de activiteiten en cursussen.

Bel of mail ons: 010-4351022 / info@mintersmantelzorg.nl

Minters Mantelzorg
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@mintersmantelzorg.nl

© 2020 Minters Mantelzorg|E-colofon