Logo Minters Mantelzorg

Dag van de Mantelzorg bij andere organisaties

In de week van 5 tot en met 11 november worden de mantelzorgers van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam in het zonnetje gezet. Zo organiseert Minters Mantelzorg namens de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam een gezellige avond voor mantelzorgers. Dit jaar vindt deze activiteit plaats op 6 november in Theater aan de Schie in Schiedam. Maar er gebeurt meer! Tijdens deze hele week organiseren verschillende organisaties voor hun bewoners, mantelzorgers of werknemers allerlei activiteiten.

Op deze plek willen wij graag aandacht geven aan de volgende organisaties die in de week van de mantelzorg een activiteit voor de mantelzorgers organiseren. Wij hebben hen gevraagd wat zij doen om de mantelzorgers te verrassen.

De gemeente Vlaardingen zal op 8 november een ontsnapmoment creëren voor hun werkende mantelzorgers door een creatieve en ontspannen middag aan te bieden. Onder leiding van een kok gaan zij zoete en hartige hapjes maken om vervolgens gezamenlijk te eten. Er worden hand-, nek-, en hoofdmassages in een aparte ruimte aangeboden en tot slot ontvangt men een financieel zakboekje van Mezzo Een aantal medewerkers van de ASVZ zal op vrijwillige basis samen met collega’s uit ondersteunende diensten van ASVZ begin november een select groepje clienten opvangen. Zodat de ouders hun handen vrij hebben om zelf wat te gaan doen of wat met de andere kinderen te gaan doen. Zij zullen zelf cliënten en hun ouders hier voor benaderen. Het plan is om dan de clienten persoonlijke aandacht te geven en samern een leuke activiteit te doen. Frankeland zal in het kader van de Dag van de Mantelzorg hun intramurale bewoners een professionele fotoshoot aanbieden in een op locatie opgebouwde mobiele fotostudio. Mantelzorgers van de thuiszorgcliënten krijgen een uitnodiging voor een High Five buffet, een concept gebaseerd op de tweemaandelijkse High Five diners. De Argos Zorggroep heeft op locatie de DrieMaasStede 9 november een Mosselavond voor alle bewoners en hun naasten. Ook andere belangstellenden zijn welkom. Inschrijven via de bar en receptie op locatie de DrieMaasStede De Bovenkamer zal dinsdag 6 november een workshop ‘Muziek en dementie’ geven tussen 10.00-12.00 uur. Na afloop is er de mogelijkheid om mee te lunchen met de deelnemers van De Bovenkamer. Zie www.debovenkamer.info Inhoud workshop: Hoe kan muziek ingezet worden om het zorgen voor iemand met dementie makkelijker te maken? Met dit thema gaan we actief aan de slag. Laat u verrassen en ervaar de kracht van muziek. De workshop wordt gegeven door Marjan van Dorp, coördinator van Odensehuis De Bovenkamer.Bij deze workshop is diegene waar u voor zorgt ook van harte welkom, maar er kan ook voor opvang gezorgd worden in een aparte ruimte .

Minters Mantelzorg
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@mintersmantelzorg.nl

© 2019 Minters Mantelzorg|E-colofon