Logo Minters Mantelzorg

Agenda februari 2020

In deze agenda vindt u alle activiteiten voor mantelzorgers per maand. Meestal zijn er aan de activiteiten geen kosten verbonden. Als vooraf aanmelden noodzakelijk is, staat dat erbij. We hopen u een keer te mogen verwelkomen!

Dinsdag 4 februari

Alzheimer Café Vlaardingen

van 19:30 - 21:00 uur

Verpleeghuis Het Zonnehuis Dillenburgsingel 5 3136 EA Vlaardingen

Dementie en muziek. Spreker: Henrike Sijrier, muziektherapeut werkzaam bij de Argos Zorggroep

Donderdag 6 februari

Mantelzorg Café Maassluis

10.00 tot 12.00 uur

De Vloot (ontmoetingscentrum van SeniorenWelzijn)

Het Mantelzorg Café is iedere eerste donderdag in de maand in 2020 een plek waar mantelzorgers uit Maassluis elkaar kunnen ontmoeten. Op donderdag 6 februari schuiven Mandy van den Berg en Maya Panday aan. Zij zijn beiden werkzaam bij Vraagraak, en verbonden aan het wijkteam Maassluis. Zij praten graag eens met u over wat Vraagraak nu precies doet, en wat Vraagraak voor u kan betekenen. Vooraf aanmelden is niet nodig, mantelzorgers kunnen zo binnenlopen bij het Mantelzorg Café, De Vloot 66 (Seniorenwelzijn) in Maassluis. De koffie staat klaar.

Dinsdag 11 februari

Mantelzorg Café Vlaardingen

van 10.00 tot 12.00 uur

In de Groen Luiken. Oosthavenkade 8 in Vlaardingen.

Het Mantelzorg café is iedere tweede dinsdag in de maand in 2020 een plek waar mantelzorgers uit Vlaardingen elkaar kunnen ontmoeten. Op dinsdag 11 februari zal Marja de Vries van het wijkteam aanschuiven om met u in gesprek te gaan wat het wijkteam voor u kan betekenen. Vooraf aanmelden is niet nodig, mantelzorgers kunnen zo binnenlopen bij het Mantelzorg café, Oosthavenkade 8 (in de Groene Luiken) in Vlaardingen. De koffie staat klaar.

Dinsdag 11 februari

Mantelzorg Middag Café

Tijd 13.00 uur – 15.00 uur.

Deze activiteit vindt plaats in het Beweeg- en Gezondheidscentrum Harga (Verenigingsgebouw van Hermes DVS). Het adres is Trimpad 12 3118 JJ Schiedam.

Summer Vibes in de winter! Dat is het thema in februari. De bijeenkomst is voor jong en oud!

Dinsdag 11 februari

Alzheimer Café Schiedam

van 19.30 - 21.30 uur

Zorgcentrum Frankeland Sint Liduinastraat 10 3117CS Schiedam

Verhuizing naar het verpleeghuis

Bianca van der Berg, afdelingshoofd van een psychogeriatrische verpleegafdeling in Frankeland, vertelt deze avond hoe de periode eruit ziet bij verhuizing naar het verpleeghuis.

Maandag 17 februari

Moeder aan Moeder aan de Lijn – Verandert mijn leven als ik voor je zorg?

Op maandag 17 februari in De Ark in Schiedam. De bijeenkomst is voor iedereen in de regio Rijnmond, die voor iemand zorgt, of daarmee een keer te maken krijgt. Tijdens het programma gaan we onder leiding van host Hadassah de Boer (bekend van televisie en ervaringsdeskundige wat betreft mantelzorg) aan de hand van fragmenten uit de documentaire Moeder aan de Lijn met elkaar in gesprek over wat het betekent om voor iemand te zorgen. Of het nu je moeder, man, broer, dochter of je buurvrouw is.

Wil je naar de meet-up komen? Meld je dan aan via www.moederaandelijn.nl/schiedam

Deze bijeenkomst is speciaal voor mantelzorgers bedoeld en minder geschikt voor de zorgvrager. De discussie over de impact van mantelzorg en de confrontatie kan heftig voor hen zijn. We kijken uit naar je komst! De Ark, Hargplein 101 in Schiedam Inloop: vanaf 12.30 uur Programma: 13.00 - 16.00 uur, inclusief napraten met een hapje en een drankje

Dinsdag 18 februari

Alzheimer Café Maassluis

van 19:30 - 21:30 uur

De Tweemaster, Vondelpark 2, Maassluis

Levenstestament, hoe gaat dat?

Joyce van der Zande, Notaris Westland Partners in Naaldwijk/Wateringen

Wooendag 20 februari

Middag Mantelzorg Café Vlaardingen

"Aan tafel met een Wafel"

van 13.00 uur tot 15.00 uur

Buurtkamer, Valeriusstraat 28, Vlaardingen

Maandag 24 februari

Wandelgroep Minters Mantelzorg. “You will never walk alone”

Zorgt u voor een naaste? En vind u het fijn om naast uw drukke bestaan af en toe eens even de wind door de haren te voelen? Loop dan eens mee! De wandelgroep bestaat alleen uit mantelzorgers, en loopt de laatste maandag van de maand. Datum: maandag 24 februari 2020 We verzamelen in Theater Koningshof,Uiverlaan 20 Maassluis. Let op: we vertrekken om 13.30 uur. De wandeling duurt ong. 30/45 min en na afloop staat er voor u een kopje koffie klaar. Voor vragen of informatie: Karin Barg, mantelzorgconsulent. 06-51694076 of info@mintersmantelzorg.nl

Dinsdag 25 februari

Mantelzorg Café Schiedam

van 10.00-12.00 uur

Locatie: 'De Wilgenburg'. Adres: Land van Ris 6 (achter de Basiliek).

Meer weten?

Wij vertellen het u graag. De Mantelzorgconsulenten van Minters Mantelzorg vertellen u alles wat u weten wilt over de activiteiten en cursussen.

Bel of mail ons: 010-4351022 / info@mintersmantelzorg.nl

Minters Mantelzorg
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@mintersmantelzorg.nl

© 2020 Minters Mantelzorg|E-colofon