Logo Minters Mantelzorg

Agenda maart 2019

In deze agenda vindt u alle activiteiten voor mantelzorgers per maand. Meestal zijn er aan de activiteiten geen kosten verbonden. Als vooraf aanmelden noodzakelijk is, staat dat erbij. We hopen u een keer te mogen verwelkomen!

Dinsdag 5 maart

Alzheimer Café Vlaardingen

van 19:30 - 21:00 uur

Verpleeghuis Het Zonnehuis Dillenburgsingel 5 3136 EA Vlaardingen

Wetenschappelijk onderzoek naar dementie Sprekers: arts/onderzoeker van Alzheimercentrum Rotterdam.

Donderdag 7 maart

Mantelzorg Café Maassluis

10.00 tot 12.00 uur

De Vloot (ontmoetingscentrum van SeniorenWelzijn)

Het Mantelzorg café is iedere eerste donderdag in de maand in 2019 een plek waar mantelzorgers uit Maassluis elkaar kunnen ontmoeten. Op donderdag 7 maart zal Martine Schoneveld als gastspreker aanwezig zijn. Zij is een van de Sociaal Raadslieden bij Minters. Zij praat u bij over de wijzigingen in de wet- en regelgeving rondom het verkrijgen van zorg, begeleiding en hulpmiddelen. Ook praat zij u bij rondom mogelijkheden voor mantelzorgers voor evt. belastingaftrek. Vooraf aanmelden is niet nodig, mantelzorgers kunnen zo binnenlopen bij het Mantelzorg café, De Vloot 66 (Seniorenwelzijn) in Maassluis. De koffie staat klaar.

Dinsdag 12 maart

Mantelzorg Café Vlaardingen

van 10.00 tot 12.00 uur

In de Groen Luiken. Oosthavenkade 8 in Vlaardingen.

Het Mantelzorg café is iedere tweede dinsdag in de maand in 2019 een plek waar mantelzorgers uit Vlaardingen elkaar kunnen ontmoeten. Op dinsdag 12 maart zal Esther van der Meer aanschuiven. Zij is teamleidster van de Sociaal Raadslieden bij Minters. Zij praat u bij over de wijzigingen in de wet- en regelgeving rondom het verkrijgen van zorg, begeleiding en hulpmiddelen. Ook praat zij u bij rondom mogelijkheden voor mantelzorgers voor evt. belastingaftrek. Vooraf aanmelden is niet nodig, mantelzorgers kunnen zo binnenlopen bij het Mantelzorg café, Oosthavenkade 8 (in de Groene Luiken) in Vlaardingen. De koffie staat klaar.

Dinsdag 12 maart

Alzheimer Café Schiedam

van 19.30 - 21.30 uur

Zorgcentrum Frankeland Sint Liduinastraat 10 3117CS Schiedam

Heeft u dementie of bent u partner of mantelzorger van iemand met dementie? Met het Alzheimer Café biedt de Frankelandgroep u maandelijks de gelegenheid om in contact te komen met lotgenoten. In een ongedwongen sfeer kunt u ervaringen met elkaar uitwisselen en in gesprek gaan over de problemen die dementie met zich meebrengt. Het Alzheimer Café biedt informatie en steun en werkt aan meer openheid over dementie. U bent van harte welkom om het Alzheimer Café in Frankeland te bezoeken. De toegang tot het Alzheimer Café is vrij. Eventuele consumpties zijn voor eigen rekening.

Diagnostiek en behandeling van dementie

Woensdag 13 maart

Een bezoekje met een ijzerkoekje

in de Buurtkamer, Valeriusstraat 28 in Vlaardingen

van 13.00 uur tot 15.00 uur

Bent u mantelzorger? Zorgt u voor een partner, kind, ouder, vriend of goede buur? Dan bent u op woensdag 13 maart van 13.00 uur tot 15.00 uur van harte welkom in de Buurtkamer voor de activiteit: ‘een bezoekje met een ijzerkoekje’, een activiteit van Minters Mantelzorg. De Buurtkamer is een plaats waar mantelzorgers uit Vlaardingen elkaar kunnen ontmoeten. Verder kunt u informatie inwinnen en/of uitwisselen. Minters mantelzorg zorgt voor een gezellige sfeer in de middaguren. Vooraf aanmelden is niet nodig, mantelzorgers kunnen zo binnenlopen bij de Buurtkamer. De koffie of thee staat klaar met een ijzerkoekje. Meer informatie: Meer informatie bij Antoinette Eilering, mantelzorgconsultent van Minters Mantelzorg, 06-51694096

Dinsdag 19 maart

Alzheimer Café Maassluis

van 19:30 - 21:30 uur

De Tweemaster, Vondelpark 2, Maassluis

Lichtpuntjes van Hans Cieremans Dinsdagavond 19 maart bent u weer van harte welkom bij het Alzheimer Café Maassluis in De Tweemaster. Vanwege de officiële opening van het vernieuwde De Tweemaster in deze week hebben we een bijzondere spreker uitgenodigd, schrijver Hans Cieremans. Hans schrijft gedichten over de zorg voor dementerenden, de wereld waarin hij werkzaam is geweest als zorgmanager en docent. Hij schrijft al jaren gedichten en liedjes, een aantal jaar geleden was hij de schrijver voor de cabaretgroep “de eigen bijdrage”. Met deze cabaretgroep trad hij op in de voormalige huizen van De Tweemaster, “Schutsluis en Zonneweelde”. De gedichten van Hans zijn leerzaam en herkenbaar voor mensen die te maken hebben met mensen met dementie, of dit nu gaat om een naaste of een cliënt. Zijn gedichten zijn uit het leven gegrepen, met een traan, maar zeer zeker ook met een lach. U bent van harte welkom om te genieten van de gedichten en er is voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen.

Dinsdag 26 maart

Mantelzorg Café Schiedam

van 10.00-12.00 uur

Locatie: 'De Wilgenburg'. Adres: Land van Ris 6 (achter de Basiliek).

Op dinsdag 26 maart zal Emma Riede aanschuiven. Zij is een van de Sociaal Raadslieden bij Minters. Zij praat u bij over de wijzigingen in de wet- en regelgeving rondom het verkrijgen van zorg, begeleiding en hulpmiddelen. Ook praat zij u bij rondom mogelijkheden voor mantelzorgers voor evt. belastingaftrek.

Meer weten?

Wij vertellen het u graag. De Mantelzorgconsulenten van Minters Mantelzorg vertellen u alles wat u weten wilt over de activiteiten en cursussen.

Bel of mail ons: 010-4351022 / info@mintersmantelzorg.nl

Minters Mantelzorg
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@mintersmantelzorg.nl

© 2019 Minters Mantelzorg|E-colofon