Logo Minters Mantelzorg

Agenda april 2019

In deze agenda vindt u alle activiteiten voor mantelzorgers per maand. Meestal zijn er aan de activiteiten geen kosten verbonden. Als vooraf aanmelden noodzakelijk is, staat dat erbij. We hopen u een keer te mogen verwelkomen!

Dinsdag 2 april

Alzheimer Café Vlaardingen

van 19:30 - 21:00 uur

Verpleeghuis Het Zonnehuis Dillenburgsingel 5 3136 EA Vlaardingen

Moeilijk en onbegrepen gedrag bij dementie Spreker: Jolanda Nederlof, gedragsconsulente bij de Argos Zorggroep

Donderdag 4 april

Mantelzorg Café Maassluis

10.00 tot 12.00 uur

De Vloot (ontmoetingscentrum van SeniorenWelzijn)

Het Mantelzorg café is iedere eerste donderdag in de maand in 2019 een plek waar mantelzorgers uit Maassluis elkaar kunnen ontmoeten. Op donderdag 4 april zullen Anke Korf en Linda van Holst aanschuiven. Zij zijn beiden werkzaam als ergotherapeut bij Careyn. Zij komen vertellen over hun werk, en met name wat zij voor mantelzorgers kunnen betekenen. Wie weet krijgt u tips die u helpen om de zorg voor uw naaste te vergemakkelijken. Vooraf aanmelden is niet nodig, mantelzorgers kunnen zo binnenlopen bij het Mantelzorg café, De Vloot 66 (Seniorenwelzijn) in Maassluis. De koffie staat klaar.

Dinsdag 9 april

Mantelzorg Café Vlaardingen

van 10.00 tot 12.00 uur

In de Groen Luiken. Oosthavenkade 8 in Vlaardingen.

Dinsdag 9 april

Alzheimer Café Schiedam

van 19.30 - 21.30 uur

Zorgcentrum Frankeland Sint Liduinastraat 10 3117CS Schiedam

‘In balans’ Om iemand met dementie thuis te kunnen laten wonen, zijn mantelzorgers doorgaans onmisbaar. Maar voor mantelzorgers is het soms een kunst om zelf ‘in balans’ te blijven. Minters Mantelzorg is er voor u! De deskundige consulenten van Minters Mantelzorg hebben onder meer goede contacten met huisartsen en het WijkOndersteunings Team (WOT). Als medeorganisator van het Alzheimer Café Schiedam, legt een van de consulenten van Minters Mantelzorg u deze avond uit wat zij voor u als mantelzorger in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis kan betekenen. Het thema van de avond is ‘in balans’.

Dinsdag 16 april

Alzheimer Café Maassluis

van 19:30 - 21:30 uur

De Tweemaster, Vondelpark 2, Maassluis

Bewegen en mensen met dementie

Op dinsdagavond 16 april aanstaande bent u weer van harte welkom bij het Alzheimer Café Maassluis in De Tweemaster. Beweegcoach Mariëlle van Santen, werkzaam bij Senioren Welzijn, vertelt u deze avond alles over de voordelen van bewegen voor mensen met dementie. Uit onderzoek blijkt ook dat bewegen voor mensen die dementie hebben heel goed is. Met bewegen kun je de dementie niet stoppen, maar wel lijkt het de dementie te vertragen. Bewegen verbetert het denkvermogen en maakt het uitvoeren van alledaagse activiteiten makkelijker. Wat kun je doen om fit te blijven bij dementie? Hoe activeer je je naaste? Welk beweegaanbod bestaat er in de regio? Mariëlle van Santen vertelt u hier alles over. Het Alzheimer Café Maassluis vindt plaats in De Tweemaster, Vondelpark 2 in Maassluis. Entree, koffie en thee zijn gratis en neem gerust iemand mee. Inloop vanaf 19.00 uur met koffie en thee. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur. Argos Zorggroep organiseert het Alzheimer Café in samenwerking met Careyn, Seniorenwelzijn en Stichting Mantelzorg Nieuwe Waterweg Noord.

Woensdag 24 april

Time for me met een mini hightea

in de Buurtkamer, Valeriusstraat 28 in Vlaardingen

van 13.00 uur - 15.00 uur

Bent u mantelzorger? Zorgt u voor een partner, kind, ouder, vriend of goede buur? Dan bent u op woensdag 13 maart van 13.00 uur tot 15.00 uur van harte welkom in de Buurtkamer voor de activiteit: ‘een bezoekje met een ijzerkoekje’, een activiteit van Minters Mantelzorg. De Buurtkamer is een plaats waar mantelzorgers uit Vlaardingen elkaar kunnen ontmoeten. Verder kunt u informatie inwinnen en/of uitwisselen. Minters mantelzorg zorgt voor een gezellige sfeer in de middaguren. Vooraf aanmelden is niet nodig, mantelzorgers kunnen zo binnenlopen bij de Buurtkamer. De koffie of thee staat klaar met een ijzerkoekje. Meer informatie: Meer informatie bij Antoinette Eilering, mantelzorgconsultent van Minters Mantelzorg, 06-51694096

Dinsdag 30 april

Mantelzorg Café Schiedam

van 10.00-12.00 uur

Locatie: 'De Wilgenburg'. Adres: Land van Ris 6 (achter de Basiliek).

Het Mantelzorgcafé is iedere laatste dinsdag in de maand in 2019 een plek waar mantelzorgers uit Schiedam elkaar kunnen ontmoeten. Sinds kort is het team van Minters Mantelzorg versterkt met Tenzile Dağdaş. Al tijdens haar opleiding werd ze geraakt door mantelzorg en alles wat daarmee samenhangt. Na haar studie werkte ze bij verschillende organisaties, waarbij ze vaak met mantelzorgers in aanraking kwam. Ze ging zich steeds meer verdiepen in mantelzorgers en dan vooral in de wijze waarop je ze kunt helpen met het vinden van de balans in het leven. Het is erg belangrijk om als mantelzorger snel uitgebreide informatie te krijgen. “Ik zie het als mijn missie om goed te luisteren naar de mantelzorger!”, aldus Tenzile. Dinsdag 30 april krijgt u de gelegenheid om uitgebreid kennis te maken met de nieuwe mantelzorgconsulente. Vooraf aanmelden is niet nodig, mantelzorgers kunnen zo binnenlopen bij het Mantelzorg café, Land van Ris 6 ( De Wilgenburg) in Schiedam. De koffie staat klaar.

Meer weten?

Wij vertellen het u graag. De Mantelzorgconsulenten van Minters Mantelzorg vertellen u alles wat u weten wilt over de activiteiten en cursussen.

Bel of mail ons: 010-4351022 / info@mintersmantelzorg.nl

Minters Mantelzorg
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@mintersmantelzorg.nl

© 2019 Minters Mantelzorg|E-colofon