Logo Minters Mantelzorg

Links voor mantelzorgers

Hier vindt u een willekeurige greep uit de veelheid van informatiebronnen voor mantelzorgers.

Met vragen over en problemen bij het mantelzorgen kunt u ook altijd contact opnemen met de mantelzorgconsulenten van Minters.

Algemene websites

MantelzorgNL

MantelzorgNL is de Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg.

Mantelzorger ben je niet alleen

Digitaal contactpunt voor mantelzorgers in Nederland.

Regelhulp

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft op het gebied van zorg, jeugdhulp en financiële regelingen bij ziekte of beperking.

Bewegen

Bent op zoek naar een beweegactiviteit die bij u past? Naast beweegactiviteiten vind u hier ook inspiratie om zelfstandig of met een maatje bij u in de buurt te bewegen. Wilt u hulp bij het vinden van een passende beweegactiviteit? Neem dan contact op met de buurtsportcoach voor een beweegadvies op maat.

Mentorschap

Door de rechtbank benoemde mentoren helpen kwetsbare mensen besluiten te nemen over hun verzorging, verpleging en behandeling en bijvoorbeeld ook: hun financiën.

Bucket Line

Via Bucket Line kunnen mensen met een hulpvraag en mensen uit hun eigen omgeving die willen helpen bij elkaar komen.

Adviespunt Zorgbelang

Adviespunt Zorgbelang is een onafhankelijke organisatie die opkomt voor de belangen van zorggebruikers in heel Nederland.

Hulpmiddelenwijzer

Er zijn honderden artikelen die het dagelijks leven van een zorgvrager -en zijn ondersteuner- makkelijker kunnen maken. Op deze website vindt u een overzicht die helpt om een bewuste daarin keuze te kunnen maken.

Patiëntenfederatie NPCF

Wanneer er met je gezondheid iets aan de hand is, heb je de hulp van een arts of een andere deskundige nodig. Zowel u als de hulpverlener hebben rechten en plichten. Welke zijn dat zoal? U kunt hier vragen stellen en zelf zoeken in de kennisbank

Slapen als een roos

Beter leren slapen, meer energie en lekkerder in je vel.

In Balans Oefentherapeut Mensendieck en Psychosomatisch oefentherapeut. Gekwalificeerd en geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici.

Zuster Jansen Thuiszorg

Websites voor jonge mantelzorgers

Websites voor ouders van kinderen met een beperking

Websites voor allochtone mantelzorgers

Websites voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

Minters Mantelzorg

Regionaal kenniscentrum

T 010 435 10 22

E info@mintersmantelzorg.nl

Vakanties met zorg

Op "De Blauwe Gids" vind je vakantieaanbod voor onbezorgde, aangepaste vakanties van alle "Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties" (NBAV) reisorganisaties en accommodaties. Iedere reis linkt direct door naar de betreffende website. Veel plezier met het zoeken naar je aangepaste vakantie!

Het vakantiebureau.nl is specialist in senioren vakanties en zorgvakanties. Zorgvakanties zijn begeleide vakanties voor mensen die in het dagelijks leven zorg of begeleiding nodig hebben.

Echt vakantie vieren? Ook voor jou kan dat! ​ Ben je minder goed te been, rolstoeler of heb je speciale zorg nodig? Bij Zorgvakanties wordt alles tot in de kleinste details geregeld.

Minters Mantelzorg
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@mintersmantelzorg.nl

© 2021 Minters Mantelzorg|E-colofon