Logo Minters Mantelzorg

Websites voor ouders van kinderen met een beperking

Op deze pagina staat een selectie van de vele websites waar je als ouder(s) informatie en ervaringen, lotgenotencontact en ondersteuning kunt vinden en vaak ook: delen.

Heb je zelf ook suggesties? Geef ze aan ons door!

www.bungalowparkoverzicht.nl/mindervaliden-vakanties

Op deze pagina hebben we alle zorgbungalows in Nederland verzameld die aangepaste faciliteiten hebben, speciaal voor gezinnen met kinderen met een fysieke (en/of geestelijke) beperking. De bungalows zijn o.a. voorzien van: • bredere paden zonder drempels voor rolstoelgebruikers • aangepast sanitair • extra kamers voor gezinnen, families, groepen en begeleiders • Opgeleid parkpersoneel, gespecialiseerd in omgang met bezoeker met zorgwens

www.facebook.com/StichtingMTP

De regionale stichting Meet the Parents organiseert maandelijkse koffieochtenden voor ouders van kinderen met een (meervoudige) beperking.

www.parent2parent.nl

P2P brengt ouders en/of familieleden van kinderen met speciale vragen in contact met ervaringsdeskundige supportouders.

www.cvster.nl

Solliciteren met een beperking - Hoe doe je dat?

Een sollicitatie met een chronische ziekte, handicap of beperking? Lees hier onze tips voor het maken van een cv, sollicitatiebrief en het sollicitatiegesprek.

Wat voor iemand zonder beperking(en) vanzelfsprekend is, is voor een werkzoekende met een beperking een heel ander verhaal. Solliciteren is natuurlijk altijd spannend, maar wanneer je te maken hebt met een arbeidsbeperking kan het nog spannender zijn. Je kunt het gevoel hebben met 1-0 achter te staan.

Minters Mantelzorg

Regionaal kenniscentrum

T 010 435 10 22

E info@mintersmantelzorg.nl

Minters Mantelzorg
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@mintersmantelzorg.nl

© 2021 Minters Mantelzorg|E-colofon