Logo Minters Mantelzorg

Aan weinig woorden genoeg

De 56-jarige Vera zorgt alweer een paar jaar voor haar echtgenoot. Door een verkeersongeval heeft hij hersenletsel opgelopen. Na zijn ongeluk heeft hij bijna een jaar in een revalidatiecentrum doorgebracht. Dat was een onzekere en moeilijke periode. Langzaam maar zeker zijn er wat verloren functies teruggekomen, jammer genoeg niet allemaal. Daardoor is hij erg veranderd.

Het was in deze periode dat Vera contact zocht met Minters Mantelzorg. Voordat hij naar huis mocht, heb ik in samenwerking met een consulent van ROGplus voor enkele woningaanpassingen gezorgd.

Eenzaamheid ligt op de loer

Door zijn aandoening is Vera erg aan huis gebonden. Steeds vaker haken vrienden en kennissen af, wat Vera verdriet doet. In moeilijke tijden leer je je vrienden kennen, zegt ze altijd. In onze gesprekken geeft ze aan mensen te willen ontmoeten die zonder dat je veel zegt toch begrijpen wat je bedoelt. Het Mantelzorgcafé is daarvoor bij uitstek geschikt. Je kunt er contact hebben met andere mantelzorgers, informatie vergaren en gezelligheid ervaren. Vera wilde daar graag eens naartoe. Maar dan zou er wel iemand bij haar man moeten blijven.

Genieten

We hebben samen haar sociale netwerk verkend en toen viel haar oog op een vriendin. Deze vriendin had al eens aangegeven wat voor Vera te willen doen, maar toen kon Vera niet verzinnen wat dat dan zou moeten zijn. Nu wel! Vera heeft haar gevraagd eens per maand een ochtendje bij haar man te komen, zodat zij naar het Mantelzorgcafé kan. Zo gezegd, zo gedaan. Haar man geniet enorm van de ontmoetingen met haar vriendin en Vera komt nu elke maand in het Mantelzorgcafé. Ook zij geniet.

Een realistisch beeld...

... van de dagelijkse praktijk

Minters Mantelzorg
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@mintersmantelzorg.nl

© 2021 Minters Mantelzorg|E-colofon